ΠΟΥ: Υπεύθυνοι και οι νέοι για την αναζωπύρωση του κορονοϊού – «Μολύνονται, πεθαίνουν, μεταδίδουν» (video)

Oι νέοι «δεν είναι άτρωτοι» απέναντι στην Covid-19 και πρέπει να τηρούν τις ίδιες προφυλάξεις με τον υπόλοιπο πληθυσμό για να προστατευτούν οι ίδιοι και να προστατεύσουν τους άλλους, επανέλαβε την Πέμπτη (30/07) ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Την ώρα που και στη χώρα μας οι επιστήμονες τονίζουν ότι πρέπει να μπει «”λουκέτο” στα μαγαζιά αν αυξηθούν τα κρούσματα», αναφέροντας ακόμα ότι «τα τελευταία κρούσματα είναι νεότερα σε ηλικία».

«Το είπαμε και το ξαναλέμε: οι νέοι μπορεί

να μολυνθούν, οι νέοι μπορεί να πεθάνουν, οι νέοι μπορεί να μεταδώσουν τον ιό», τόνισε ο Δρ. Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Young people could be driving Europe’s coronavirus spikes, WHO warns

“So for me, the call is loud enough to rethink how to better involve young people.”

This may explain the low death rate but higher infections. #Europe #Youth #Covid https://t.co/cdgBxUOCZ8

— BremainInSpain #FBPE (@BremainInSpain) July 29, 2020

Εκτίμησε μάλιστα ότι «φαίνεται πως η αναζωπύρωση των κρουσμάτων σε ορισμένες χώρες οφείλεται εν μέρει στους νέους που δεν προφυλάσσονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στο βόρειο ημισφαίριο», παρατήρησε.

Τα κέντρα διασκέδασης, κυρίως τα νάιτκλαμπ, είναι παράγοντες που ενισχύουν τη μετάδοση του ιού, προσέθεσε από την πλευρά της η Μαρία Βαν Κέρκχοβ, υψηλόβαθμο στέλεχος του Οργανισμού.

Prevention is key. “A curfew on alcohol sales would discourage the ‘bar-type scene in a restaurant’ that has attracted young people in some parts of the state where restaurants evolve into bars as the night goes on”#Prevention#Coronavirus#Alcoholhttps://t.co/smeSJNisPv

Orange Partnership for Alcohol and Drug Free Youth (@OPNC_Youth) July 29, 2020

Ο Δρ. Τέντρος επέμεινε ότι οι νέοι θα έπρεπε να είναι «στην πρωτοπορία της αλλαγής» συμπεριφοράς που επιτάσσει η πανδημία: να τηρούν τις αποστάσεις, να πλένουν τα χέρια, να φορούν μάσκα σε συνθήκες συνωστισμού.

Κατά κύριο λόγο, σε ευρωπαϊκές χώρες έχουν εντοπιστεί εστίες του νέου κορονοϊού σε περιοχές όπου οι νέοι, κάνοντας διακοπές, συχνάζουν σε μπαρ ή οργανώνουν υπαίθρια πάρτι σε παραλίες. Στον Καναδά, οι νέοι κάτω των 39 ετών αποτελούν πλέον την πλειονότητα των κρουσμάτων.

people in Florida currently practicing social distancing and wearing masks at a night club. Oh no!…I caught the coronavirus…how could that have happened to me! pic.twitter.com/CMA3MMUeqN

Mad Hatter (@MadHatt25200013) July 7, 2020

Spain beach resort introduces new coronavirus bar rules https://t.co/jaAjiB5Paa pic.twitter.com/anF53wQvcC

— Daily Mirror (@DailyMirror) July 20, 2020

What do you do when COVID19 is rapidly increasing in Houston and hospitals are overflowing? Go to a night club full of people and don’t wear a mask!! #coronavirus #COVID19TX #COVID19 pic.twitter.com/jfxgFNOXrB

Ray Mack (@raymackcomedy) July 1, 2020

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα