Ομογενείς από το Καζακστάν οι τρεις νεκροί στη Βαρυμπόμπη – Τα ευρήματα του ιατροδικαστή (video)

Ομογενείς από το Καζακστάν ήταν οι τρεις άνδρες που εντοπίστηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης (30/07) μέσα σε τούνελ στη Βαρυμπόμπη. Τα θύματα πιθανολογείται ότι έψαχναν για χρυσό και πέθαναν από ασφυξία. Οι έρευνες της αστυνομίας δείχνουν ότι οι εργασίες στο σημείο μπορεί να διεξάγονταν τουλάχιστον επί ένα τρίμηνο.

Μαζί με τα τρία θύματα, έξω από το φρεάτιο βρίσκονταν άλλοι τρεις άνθρωποι, δύο άνδρες και μία γυναίκα. Ο ένας εξ αυτών, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έπαιζε το ρόλο του τσιλιαδόρου,

ενώ εκτιμάται ότι ήταν και αυτός που είχε οργανώσει το «κυνήγι του θησαυρού».

Το γεγονός ότι είχαν ανοίξει σήραγγα, βάθους οχτώ μέτρων οδηγεί τις διωκτικές αρχές στο συμπέρασμα ότι τα θύματα εργάζονταν εκεί τουλάχιστον ένα τρίμηνο. Μάλιστα, τα θύματα είχαν αρχίσει να σκάβουν και οριζόντια. Σημειώνεται ότι το τραγικό περιστατικό που οδήγησε στο θάνατο τριών ανθρώπων, προκλήθηκε επειδή στο φρεάτιο είχε τοποθετηθεί γεννήτρια.

Τα ευρήματα του ιατροδικαστή στον τόπο της τραγωδίας

Έξι ώρες νεκροί από ασφυξία ήταν σύμφωνα και με τον ιατροδικαστή οι τρεις άνδρες. Σύμφωνα με το «ccn.gr», ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι οι αναθυμιάσεις και η έλλειψη οξυγόνου ήταν οι αιτίες που βρήκαν το θάνατο οι τρεις άνδρες.

Σύμφωνα, με πληροφορίες εδώ και τρεις μήνες έσκαβαν το τούνελ, το οποίο, όπως αποδείχθηκε, έχει βάθος 10 μέτρα και διακλαδώσεις που είναι άγνωστο πού οδηγούν. Στα αυτοκίνητα των θυμάτων βρέθηκαν φτυάρια, αλλά και φωτογραφίες μαζί με σχεδιαγράμματα της ευρύτερης περιοχής.

Οι Αρχές είναι πεπεισμένες ότι η έρευνα αφορούσε σε λίρες και θησαυρό, ενώ, όπως αποδείχτηκε και αναφέρθηκε παραπάνω, τα θύματα ήταν ομογενείς από το Καζακστάν. Στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής έχουν μεταφερθεί και εξετάζονται δύο άνδρες αλλά και μία Μολδαβή γυναίκα, οι οποίοι ήταν στο σημείο και όλα δείχνουν ότι είχαν τον ρόλο του «τσιλιαδόρου».

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα από τα άτομα είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για μικροαδικήματα, ενώ ένας από τους δύο άνδρες που έχουν προσαχθεί, εκτιμούν οι Αρχές ότι είναι ο οργανωτής του όλου σχεδίου, για να ανακαλύψουν τον κρυμμένο θησαυρό.

Για τουλάχιστον τρεις μήνες, με μπουλντόζες και βαριά μηχανήματα, έσκαβαν στην περιοχή, για να διαμορφώσουν το τούνελ που, όπως πίστευαν, θα τους οδηγούσε στο θησαυρό.

Η υπόθεση της Βαρυμπόμπης θυμίζει το αντίστοιχο τραγικό συμβάν στο Λουτράκι. Εκεί είχαν χάσει τη ζωή τους στις 16 Μαΐου τέσσερις άνθρωποι, οι οποίοι βρέθηκε ότι αναζητούσαν λίρες…

(πληροφορίες από cnn.gr, lawandorder.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα