Πότε είναι καλύτερο να ανοίξουν τα σχολεία, σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο, Χ. Γώγο (video)

Για το πότε είναι καλύτερο να ανοίξουν τα σχολεία τοποθετήθηκε ο παθολόγος, λοιμωξιολόγος και καθηγητής ιατρικού τμήματος πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στο Mega.

«Σε γενικές γραμμές, με δεδομένο ότι υπάρχει σημαντικός όγκος εκδρομέων που επιστρέφουν αυτή την εβδομάδα, νομίζω ότι κρίνεται καλύτερη ημερομηνία η 14η Σεπτεμβρίου για την έναρξη των σχολείων», σημείωσε.

«Τα νέα

ήταν καλά τις τελευταίες 2-3 ημέρες. Θα δούμε αυτή τη βδομάδα πώς πάει. Η αίσθηση είναι ότι υπάρχει διασπορά στην κοινότητα», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια αναφερόμενος στην υπόθεση βιομηχανίας της Θεσσαλονίκης, όπου βρέθηκαν αρκετά θετικά δείγματα, τα οποία σε δεύτερο έλεγχο αποδείχτηκαν αρνητικά, ο καθηγητής ανέφερε ότι «υπάρχει πιθανότητα ψευδών θετικών ή αρνητικών τεστ. Στην περίπτωση που είναι πολλά τα λάθος αποτελέσματα, αυτό σημαίνει ότι υπήρξε κάποιο πρόβλημα στο εργαστήριο».

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση για την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα γίνει αύριο Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου.

Η υπουργός Παιδείας είχε ανακοινώσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι τα σχολεία θα ξεκινήσουν στις 7 Σεπτεμβρίου – σημειώνοντας, όμως, ότι οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν στα τέλη Αυγούστου – με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, λίγες ημέρες μετά να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο το πρώτο κουδούνι να χτυπήσει μία εβδομάδα αργότερα, στις 14 Σεπτεμβρίου, εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων στη χώρα μας. 

Πάντως δύο ειδικοί της επιτροπής του υπουργείου Υγείας εισηγούνται άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα