Πώς θα μειώσεις την πιθανότητα εμφάνισης στυτικής δυσλειτουργίας

Με μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής σου και κυρίως υιοθετώντας 6 συγκεκριμένες συνήθειες μπορείς να εξαλείψεις τον κίνδυνο εμφάνισης στυτικής δυσλειτουργίας. Ακόμα και αν έχεις ήδη βιώσει κάποια δυσλειτουργία στην στύση, οι αλλαγές στις καθημερινές συνήθειες αυξάνουν θεαματικά την αποτελεσματικότητα των συμβατικών θεραπειών. Ιδού με ποιους τρόπους θα μειώσεις την πιθανότητα στυτικής δυσλειτουργίας, σύμφωνα με το Askmen:

Προπονήσου. Η αερόβια προπόνηση θεωρείται ως η καλύτερη επιλογή προπόνησης, μιας και βελτιώνει τη ροή του αίματος και αυξάνει την παραγωγή μονοξειδίου του αζώτου.

Βάλε

στο πιάτο σου λαχανικά και γενικά φυτικές ίνες. Μια διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως θεωρείται υγιής, έτσι κι αλλιώς. Μια άλλη συνιστώσα της καλής υγείας -και του αδυνατίσματος- είναι η αποφυγή της περίσσειας ζάχαρης και των κορεσμένων λιπών. Μάλιστα η στυτική δυσλειτουργία μπορεί να έχει άμεση σχέση με την παχυσαρκία, την ύπαρξη διαβήτη ή μιας καρδιαγγειακής νόσου, επομένως η ισορροπημένη διατροφή βελτιώνει τα επίπεδα σακχάρου, αναβαθμίζει το προφίλ των λιπιδίων στο αίμα και μειώνει τις φλεγμονές σε όλο τον οργανισμό, μειώνοντας την πιθανότητα στυτικής δυσλειτουργίας.

Καταπολέμησε στο στρες. Η γιόγκα, ο διαλογισμός, το tai chi και όποια άλλη τεχνική βασίζεται σε ασκήσεις ελέγχου της αναπνοής, είναι καλές επιλογές χαλάρωσης.

Απέφυγε το τσιγάρο και το αλκοόλ, καθώς το πρώτο βουλώνει τα αιμοφόρα αγγεία και το δεύτερο καταστέλλει το κεντρικό νευρικό σύστημα.

Κάνε πυελικές ασκήσεις, καθώς βοηθούν στην καλύτερη και στοχευμένη αιμάτωση των μυών που ελέγχουν την ούρηση, άρα και τη στύση.

Κοιμήσου περισσότερο. Η κακή ποιότητα ύπνου συνδέεται με τη μειωμένη παραγωγή τεστοστερόνης, όπως και με αυξημένο κίνδυνο παχυσαρκίας, διαβήτη και καρδιαγγειακής νόσου.

Keywords
Τυχαία Θέματα