Πώς άλλαξε ο κόσμος μας μέσα σε τρεις μήνες λόγω του κορονοϊού: Ένα βίντεο – ανασκόπηση από τον Guardian

Μέσα σε τρεις μήνες ο κόσμος μας και η καθημερινότητά μας άλλαξε δραματικά. Η πανδημία του νέου κορονοϊού έφερε τα πάνω – κάτω, με – μέχρι σήμερα – 88.000 νεκρούς, 1,5 εκατομμύριο κρούσματα, 4 δισεκατομμύρια ανθρώπους σε κατ΄οίκον περιορισμό, έρημες πόλεις, ανεργία και αβεβαιότητα για το τι θα ακολουθήσει…

Το πώς φτάσαμε ως εδώ επιχειρεί να φωτίσει ένα βίντεο – ανασκόπηση από τον Guardian διάρκειας 8 λεπτών, ξεκινώντας από το πρώτο κρούσμα στην Ουχάν της Κίνας, και φτάνοντας στο σήμερα.

Όλα ξεκινούν στις 11 Ιανουαρίου στην Ουχάν όταν μια γυναίκα πέθανε υπό μυστηριώδεις συνθήκες, από πνευμονία και οι επιστήμονες άρχισαν να ανησυχούν καθώς μέσα σε ένα μόλις Σαββατοκύριακο τα κρούσματα τριπλασιάστηκαν.

Στις 23 Ιανουαρίου η κινεζική επαρχία μπαίνει σε καραντίνα και οι έρημοι δρόμοι θυμίζουν σκηνές από δυστοπική ταινία. H ασθένεια αποκτά επίσημο όνομα, το Covid-19 και εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο.

Λίγες εβδομάδες αργότερα η Ευρώπη γίνεται το νέο κέντρο της επιδημίας με την Ιταλία να μετρά τα περισσότερα θύματα, ενώ η καθημερινότητα εκατομμύριων κατοίκων που καλούνται να μείνουν μέσα στο σπίτι τους αλλάζει δραματικά.

Το βίντεο παρουσιάζει, επίσης, αποσπάσματα από χειροκροτήματα σε μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες – ανάμεσά τους και η Αθήνα – προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που μάχονται κατά του κορονοϊού.

Ο κορονοϊός «ταξιδεύει» και στις ΗΠΑ που στις 27 Μαρτίου, έχουν πλέον περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο.

Η Ευρώπη, πάντως, παραμένει η ήπειρος που έχει καταγράψει τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων (772.592) και θανάτων (61.118).

Πηγή: Πώς άλλαξε ο κόσμος μας μέσα σε τρεις μήνες λόγω του κορονοϊού: Ένα βίντεο – ανασκόπηση από τον Guardian - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα