Πορεία μεταναστών στην Ερμιονίδα – Βγήκαν από τη δομή που έχει τεθεί σε αυστηρό περιορισμό

Μετανάστες που φιλοξενούνται στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» στο Πόρτο Χέλι στην Ερμιονίδα έκαναν πορεία διαμαρτυρίας στην περιοχή την Τετάρτη (27/05), ενώ η δομή που έχει τεθεί σε αυστηρό περιορισμό, μετά και την ύπαρξη νέων κρουσμάτων κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, περίπου 150 πρόσφυγες έκαναν πορεία στο Πορτοχέλι και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το Κρανίδι, μέσω του επαρχιακού δρόμου που συνδέει τις δυο περιοχές. Οι διαδηλωτές κρατούν ένα πανό που αναφέρει: «Galaxy no corona».

Τους συνόδευσαν, πάντως, περιπολικά της Αστυνομίας.

Για τo συγκεκριμένο θέμα ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος δήλωσε:

«Σας ενημερώνω ότι έχουμε ήδη ενημερώσει τις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές και τον κ. Περιφερειάρχη για την εν εξελίξει πορεία των μεταναστών. Πιέζουμε εντατικά να εφαρμοστεί, αυτή τη φορά τουλάχιστον, η ΚΥΑ για αυστηρό περιορισμό μετακίνησης των μεταναστών μόνο εντός του ξενοδοχείου».

Σημειώνεται ότι την Τρίτη (26/05), με κοινή απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου, τέθηκε ξανά σε αυστηρό περιορισμό της κυκλοφορίας η δομή για χρονικό διάστημα 15 ημερών, η δομή φιλοξενίας, αφού προηγήθηκαν νέοι έλεγχοι από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και βρέθηκαν τρία νέα κρούσματα κορονοϊού.

Σύμφωνα με την απόφαση επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση η είσοδος στους εργαζόμενους της δομής, σε αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές, καθώς και στο προσωπικό των υγειονομικών μονάδων.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μετέβη ξανά στην Ερμιονίδα τη Δευτέρα (25/05), όταν βρέθηκε νέο κρούσμα στη δομή μεταναστών, που είναι κοντά στο Πόρτο Χέλι και η ανησυχία στην περιοχή ήταν μεγάλη, καθώς οι πρόσφυγες κυκλοφορούσαν πλέον ξανά εκτός (σε σούπερ μάρκετ, υπηρεσίες, παραλίες κ.α.), αφού έχει λήξει η καραντίνα που είχε επιβληθεί. Σε μια περιοχή που είναι άκρως τουριστική…

Υπενθυμίζεται ότι είχαν εντοπισθεί στα τέλη Απριλίου 150 θετικοί στον ιό και δύο κρούσματα απροσδιόριστης προέλευσης μέσα στη δομή, με τις παραλείψεις από την Πολιτεία να είναι πολλές (ενισχύθηκε, ωστόσο, με καθυστέρηση το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου), ενώ αρνητικά και τα 177 τεστ από τις ιχνηλατήσεις. Όλος ο δήμος είχε μπει, μάλιστα, σε μερική καραντίνα για δυο εβδομάδες, ενώ η ολική απαγόρευση κυκλοφορίας τω μεταναστών ίσχυσε για ακόμα μία εβδομάδα.

(πληροφορίες από anagnostis.org, eikonoskopio-news)

Keywords
Τυχαία Θέματα