Πολυτεχνείο: Κλείνουν σταθμοί του Μετρό την Τρίτη στις 12:00 – Τροποποιήσεις σε δρομολόγια των τρόλεϊ

Κλειστοί θα είναι την Τρίτη (17/11), ημέρα μνήμης για το Πολυτεχνείο, με εντολή της ΕΛΑΣ από τις 12 το μεσημέρι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ομόνοια, Ευαγγελισμός και Μέγαρο Μουσικής σε μια προσπάθεια να μη μεταβεί κόσμος στο ίδρυμα στην οδό Πατησίων.

Οι σταθμοί του μετρό

θα είναι κλειστοί από τις 12 μέχρι νεοτέρας ενώ οι συρμοί θα διέρχονται κανονικά από τους συγκεκριμένους σταθμούς αλλά δεν θα πραγματοποιούν στάση.

Επίσης ήδη από τη Δευτέρα (16/11) έχουν τροποποιήσει τα δρομολόγιά τους τα τρόλεϊ. Συγκεκριμένα, οι γραμμές 2, 3, 4, 5, 11, 15 κινούνται σε προσωρινή διαδρομή μέσω 3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνη ενώ οι γραμμές 18 και 19 δεν διέρχονται από την αφετηρία (Μουσείο) και κινούνται σε προσωρινή διαδρομή Μαυροματαίων – Κοδριγκτώνος – Πατησίων – Αλεξάνδρας.

Υπενθυμίζεται ότι για λόγους δημοσίου συμφέροντος και προστασίας της Δημόσιας Υγείας λόγω κορονοϊού, η Δικαιοσύνη και απέρριψε, τελικά, την αίτηση του γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάννη Βαρουφάκη και υπολοίπων προσφευγόντων για ακύρωση της απόφασης του αρχηγού της ΕΛΑΣ, που αφορά την απαγόρευση συναθροίσεων, με βάση το σχέδιο για τις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο. Μετά από αυτή την εξέλιξη δεν επιτρέπονται εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου την Τρίτη (17/11).

Σημειώνεται πως την Κυριακή (15/11) η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων έκρινε εκτός Συνταγματικού πλαισίου τη συγκεκριμένη απόφαση της κυβέρνησης, για την οποία ξέσπασε πολιτική «θύελλα».

Η απαγόρευση των εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο, λόγω του κορονοϊού είχε γίνει γνωστή, νωρίτερα, και από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ενώ ακολούθησε την Παρασκευή (13/11) διπλή έφοδο της ΕΛΑΣ στο ίδρυμα Πολυτεχνείο και στην Πολυτεχνειούπολη. Εκεί όπου έγιναν 92 προσαγωγές…

Έγινε έφοδος της ΕΛΑΣ και στα Εξάρχεια, ακολούθησαν νέες προσαγωγές, και ένταση έξω από τη ΓΑΔΑ. Τελικά, αφέθηκαν ελεύθεροι οι 91 συλληφθέντες σε Πολυτεχνείο και Πολυτεχνειούπολη.

Keywords
Τυχαία Θέματα