«Πολύ αυστηρό» βρήκε ο Μητσοτάκης το ψήφισμα – χάδι του ΕΛΚ στον ακροδεξιό Όρμπαν

Η «αδωνίτιδα» φαίνεται τελικά πως είναι… μεταδοτική κρίνοντας από τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ψήφισμα – «καμπανάκι» (ή για την ακρίβεια χάδι) του ΕΛΚ για το κόμμα του ακροδεξιού Βίκτορ Όρμπαν.

Αναλυτικότερα, το ΕΛΚ – μέλος του οποίου είναι η ΝΔ και το κόμμα του ούγγρου πρωθυπουργού – προειδοποίησε τον Βίκτορ Όρμπαν ότι μπορεί να εξετάσει την αποπομπή του «Fidesz», λόγω ανησυχιών για τη στάση του σε

ζητήματα δημοκρατικών ελευθεριών και κράτους δικαίου.

«Ο λαϊκισμός και ο ακραίος εθνικισμός, η παραπληροφόρηση, οι διακρίσεις και οι απειλές προς το κράτος δικαίου αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για την ελευθερία και τη δημοκρατία στην Ευρώπη μετά την πτώση του Σιδηρού Παραπετάσματος», επισημαίνει το ψήφισμα.

Ωστόσο, για τον Κυριάκο Μητσοτάκη το ψήφισμα-χάδι (το οποίο υπέγραψε ακόμα και ο ίδιος ο Όρμπαν αφού δεν υπήρχε καν ονομαστική αναφορά στη χώρα του) ήταν… «πολύ αυστηρό για τις αξίες μας», όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Με τον κ. Όρμπαν έχει επιτευχθεί μία ισορροπία. Το ψήφισμα είναι πολύ αυστηρό για τις αξίες μας και από την στιγμή που και ο ίδιος το υπέγραψε υπάρχει εκτόνωση. Υπάρχει μία υποκρισία σε αυτό. Έχω διαφωνήσει πολλές φορές με εκείνον αλλά υπάρχει ένα επιλεκτικό ενδιαφέρον για τον Όρμπαν και σε άλλες χώρες υπάρχουν ζητήματα. Το θέμα με τον Ούγγρο πρωθυπουργό έχει τελειώσει. Πιθανότατα οι εθνικές μας εκλογές θα συμπέσουν με τις ευρωεκλογές. Δε θα ετερόπροσδιοριστούν οι εκλογές μας από το ζήτημα Όρμπαν», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, επιβεβαιώνοντας την ακροδεξιά κατρακύλα της ΝΔ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Όρμπαν είναι ο πρωθυπουργός της χώρας κατά της οποίας ενεργοποιήθηκαν κυρώσεις από την Κομισιόν για ενδεχόμενες παραβιάσεις θεμελιωδών ιδρυτικών αξιών της Ένωσης από την Ουγγαρία.

Είναι επίσης ο άνθρωπος ο οποίος έστειλε ευχαριστήρια επιστολή στη Χρυσή Αυγή για τη στήριξη που παρέχει στην κυβέρνησή του.

Κατά τα άλλα, το ψήφισμα ήταν «πολύ αυστηρό» για τις αξίες του Κυριάκου Μητσοτάκη…

Keywords
Τυχαία Θέματα