Κοινό μήνυμα από το υπουργικό συμβούλιο: Πολιτική επιλογή η απόδοση των αναδρομικών

Πολλά ήταν τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου τα οποία πήραν τον λόγο στο βήμα της Ολομέλεια της Βουλής, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας, στο οποίο έχει κατατεθεί η τροπολογία για την καταβολή αναδρομικών ύψους 820 εκατ. ευρώ στους ένστολους, γιατρούς (ΕΣΥ και επικουρικούς), πανεπιστημιακούς και δικαστικούς λειτουργούς.

Κοινή συνιστώσα των δηλώσεων όλων των υπουργών ήταν ότι η απόδοση των αναδρομικών στα ειδικά μισθολόγια αποτελεί «πολιτική επιλογή» είναι κι «όχι απλά συμμόρφωση

με τις δικαστικές αποφάσεις».

«Θα έρχονται συνεχείς τροπολογίες με μέτρα ελάφρυνσης, καθώς η κυβέρνηση δεν έκρυβε χρήματα, ούτε τα έβαζε σε offshore», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας, ενώ η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη είπε πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αποκαταστήσει βήμα–βήμα όλες τις αδικίες και να κάνει πράξη κάθε μέτρο που εξαγγέλθηκε από την κυβέρνηση.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης τόνισε ότι η καταβολή των αναδρομικών αποτελεί κυβερνητική επιλογή, καθώς αυτή είχε την δυνατότητα να παρατείνει τον χρόνο καταβολής του ποσού, αλλά δεν το κάνει γιατί «υπάρχει ο κατάλληλος δημοσιονομικός χώρος».

«Είναι ανείπωτος ο πανικός αυτών που νόμιζαν πως δεν θα τα βγάζαμε πέρα», ανέφερε με τη σειρά του ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

«Είναι άλλο ένα αποτύπωμα τι σηματοδοτεί η ολοκλήρωση του προγράμματος», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου.

Για αποκατάσταση μιας τρομερής αδικίας έκανε λόγο ο Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στην επιστροφή των αναδρομικών στις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ συμπλήρωσε: Έχουμε υποχρέωση να αποκαταστήσουμε και άλλες αδικίες σε θέματα μισθοδοσίας των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων». Μάλιστα, χαρακτήρισε τη στάση της ΝΔ απέναντι στη συγκεκριμένη τροπολογία, ως «στάση ευθύνης».

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης απευθύνθηκε στα έδρανα της αντιπολίτευσης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε μόνο στην αρχή. Έτσι θα συνεχίσουμε. Με ρυθμό πολυβόλου θα έρχονται από εδώ και πέρα τα θετικά μέτρα κ. Σταϊκούρα». Ο κ. Πολάκης μάλιστα υποστήριξε ότι ειδικά για τους γιατρούς του ΕΣΥ η επιστροφή των περικοπών αποτελεί πολιτική απόφαση λέγοντας ότι το συγκεκριμένο ποσό περίσσεψε επειδή αυτή η κυβέρνηση δεν κλέβει .

Keywords
Τυχαία Θέματα