«Πόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ – κυβέρνησης για τις μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ

Με ένα tweet αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις μειώσεις του ΕΝΦΙΑ το Σάββατο (31/08) και αυτή η κίνηση του πρωθυπουργού προκάλεσε «πόλεμο» ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση. Σχετικά με το έργο και τις κινήσεις που έκανε και η προηγούμενη κυβέρνηση στο συγκεκριμένο θέμα.

«Ο κ. Μητσοτάκης

αντί να αναλώνεται σε πανηγυρισμούς για τον ΕΝΦΙΑ , να σκεφτεί κάποιον τρόπο ώστε να γίνουν εφικτές οι ελαφρύνσεις που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Χαρίτσης. Ακολούθως απάντησε η κυβέρνηση, αναφέροντας, εκτός των άλλων... «οι κραυγές του ΣΥΡΙΖΑ για τον ΕΝΦΙΑ δεν ενδιαφέρουν κανένα».

Αναλυτικά ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης αναφέρει:

«Ο κ. Μητσοτάκης θριαμβολογεί σήμερα για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ. Υπενθυμίζουμε ότι ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που την είχε ψηφίσει ήδη από τα τέλη του 2018. Τότε η ΝΔ χαρακτήριζε την πρωτοβουλία της κυβέρνησης “παροχολογία” και “δημοσιονομικό εκτροχιασμό.

Η μόνη σπουδή του κ. Μητσοτάκη ήταν να προβλέψει μείωση του ΕΝΦΙΑ για τις μεγάλες ιδιοκτησίες, ακόμα και άνω του 1 εκατ. ευρώ. Και για να κάνει αυτές τις μειώσεις στους μεγαλοϊδιοκτήτες, η ΝΔ αρνήθηκε στη Βουλή να υπερψηφίσει δύο τροπολογίες του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες προέβλεπαν πλήρη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τους κατοίκους των μικρών νησιών και μεγαλύτερες μειώσεις σε περιουσίες έως 500.000 ευρώ.

Αντί λοιπόν να αναλώνεται σε πανηγυρισμούς, καλό θα ήταν ο κ. Μητσοτάκης να σκεφτεί κάποιον τρόπο ώστε να γίνουν εφικτές το επόμενο διάστημα οι ελαφρύνσεις που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία. Ο προϋπολογισμός του 2020 έρχεται. Μετά την αδυναμία του να προχωρήσει σε μείωση πλεονασμάτων, όπως είχε υποσχεθεί, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και τον λογαριασμό των επιλογών του θα τον πληρώσει ο ελληνικός λαός».

Μετά από λίγα λεπτά κυβερνητικές πηγές υπογράμμισαν:

«Όλοι οι πολίτες είδαν στους λογαριασμούς τους μείωση του ΕΝΦΙΑ. Οι κραυγές του ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρουν κανέναν. Περαστικά!».

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός έγραψε στο Twitter:

«Το εξαγγείλαμε για το 2020. Το νομοθετήσαμε φέτος. Και σήμερα 4 εκατομμύρια συμπολίτες μας μπορούν να δουν τη μείωση του ΕΝΦΙΑ στα εκκαθαριστικά τους. Η μείωση των φορολογικών βαρών των πολιτών είναι κεντρική δέσμευση για την Κυβέρνησή μας. Την υλοποιούμε χωρίς καμία καθυστέρηση».

Το εξαγγείλαμε για το 2020. Το νομοθετήσαμε φέτος. Και σήμερα 4 εκατομμύρια συμπολίτες μας μπορούν να δουν τη μείωση του ΕΝΦΙΑ στα εκκαθαριστικά τους. Η μείωση των φορολογικών βαρών των πολιτών είναι κεντρική δέσμευση για την Κυβέρνησή μας. Την υλοποιούμε χωρίς καμία καθυστέρηση. pic.twitter.com/OU9a0Sgdu9

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) 31 Αυγούστου 2019

Υπενθυμίζεται ότι πριν ψηφιστεί το σχετικό νομοσχέδιο, ο ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυπτε τις πέντε αλήθειες που η αξιωματική αντιπολίτευσης ανέφερε ότι αποκρύπτονται σκοπίμως από τη Νέα Δημοκρατία στο πολυδιαφημισμένο θέμα του ΕΝΦΙΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα