«Πόλεμος» στο Κουκάκι: Σκληρές μάχες ΕΛΑΣ – αντιεξουσιαστών για ανακατάληψη κτηρίων (video)

Εισβολή των ΜΑΤ και ανδρών των ΕΚΑΜ επιχειρήθηκε το βράδυ του Σαββάτου (11/01) στα κτήρια στο Κουκάκι που ανακατέλαβαν οι αντιεξουσιαστές. Φέρεται να υπήρξε εντολή του εισαγγελέα και έτσι οι αστυνομικοί ξεκίνησαν βίαιη επιχείρηση, που κράτησε πάνω από τέσσερις ώρες, για να τα εκκενώσουν ξανά. 

Πετούσαν πέτρες, μπογιές και ότι βρουν οι αντιεξουσιαστές και η περιοχή θύμιζε…. εμπόλεμη ζώνη. Έγιναν συνολικά 12 συλλήψεις

(ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ένας ανήλικος), και εννιά προσαγωγές. Η επιχείρηση έληξε στις 21:30, με έξι αστυνομικοί τραυματίες,  λόγω ρίψης αντικειμένων από τους καταληψίες.

Αστυνομικοί υπήρχαν παντού στην περιοχή, μετά από προσπάθεια μπήκαν πρώτα στο κτήριο της Ματρόζου και στη συνέχεια σ’ αυτό της Παναιτωλίου. Στην περιοχή πετούσαν ελικόπτερο και drone της αστυνομίας και κατέγραφαν τα πάντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί έσπασαν τις πόρτες και με στόχο να εισβάλουν, μετά από εντολή εισαγγελέα στα κτήρια, για να τα εκκενώσουν ξανά. Οι αντιεξουσιαστές, που βρίσκονται μέσα σε κάθε κατάληψη, άρχισαν να πετούν πέτρες προκειμένου να εμποδίσουν τους άνδρες των ΜΑΤ, που προσπαθούν να μπουν στα κτήρια.

Οι αστυνομικοί στην Ματρόζου επιστράτευσαν τροχό για να κόψουν την σιδερένια πόρτα που οι ίδιοι είχαν σφραγίσει πριν από μερικές εβδομάδες. Οι λίγοι αντιεξουσιαστές που βρίσκονται μέσα σε κάθε κατάληψη άρχισαν να πετούν πέτρες, μπογιές και ότι βρουν προκειμένου να εμποδίσουν τους άνδρες των ΜΑΤ. Έξι από αυτούς τραυματίστηκαν ελαφρά.

Μετά από αρκετή ώρα μπήκαν με σκάλα από την οδό Κολοκοτρώνη. Σύμφωνα με την αστυνομία έγιναν 5 συλλήψεις, 3 άνδρες και 2 γυναίκες. Ένα από αυτά τα άτομα είναι ανήλικο. Και οι 5 οδηγήθηκαν στην ΓΑΔΑ. Έγιναν, επίσης, 9 προσαγωγές.

Ορισμένοι αστυνομικοί έχουν γίνει… κάτασπροι από τις μπογιές. Είχαν, πάντως, μέχρι και ειδικό φακό – λέιζερ που αναβοσβήνει γρήγορα και δυνατά προκειμένου οι αναρχικοί μέσα από το κτίριο να μην βλέπουν καλά και να μην μπορούν να πετούν πράγματα.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το κτήριο στη Ματρόζου

«Στις 20:30 έληξε επιχείρηση δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας για την εκκένωση κτηρίου, πρώην κατάληψης στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι, που είχε για μερικές ώρες παραβιασθεί.

Αυτονόητα, οι επιχειρήσεις διενεργήθηκαν με την παρουσία εισαγγελέα.

Συνελήφθησαν 3 άνδρες και 2 γυναίκες, 5 στο σύνολο εκ των οποίων ένα ανήλικο άτομο. Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν 9 προσαγωγές».

Στη συνέχεια έγινε και η επιχείρηση στην Παναιτωλίου με το σκηνικό να θυμίζει ξανά εμπόλεμη ζώνη. Λίγο μετά τις 21.30, οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ κατάφεραν να «σπάσουν» και τη συγκεκριμένη κατάληψη, προχωρώντας σε οκτώ συλλήψεις (πέντε γυναίκες και τρεις άνδρες).

Νωρίτερα, η ΕΛΑΣ πραγματοποίησε επιχείρηση, για να διαλύσει αλληλέγγυους που ήταν εκτός των δυο κτηρίων, χρησιμοποιώντας βία, κάνοντας τις εννιά προσαγωγές. Με βάση τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν, μπορεί να δει κάποιος ματωμένα κεφάλια, και άτομα να σέρνονται στον δρόμο. Στη συνέχεια, οι αλληλέγγυοι αποχώρησαν από τα σημεία, αφού δεν μπόρεσαν να μπουν στα δυο κτήρια. 

Κουκάκι – 11/1/20

Αθήνα, Κουκάκι – 11/1/20 Βίντεο από την επίθεση των μπάτσων στην πορεία συντροφισσών και συντρόφων που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ανακατάληψη των κτιρίων Ματρόζου 45 και Παναιτωλίου 21. Διμοιρίες ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ προέβησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών και κυνήγησαν κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος στην οδό Γ.Κολοκοτρώνη.Σύμφωνα με μαρτυρίες χτύπησαν πολύ κόσμο, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματίες.(Το βίντεο είναι από καθεστωτικό) Συγκέντρωση αλληλεγγύης εξω από την Ματρόζου 45 και την Παναιτωλίου 21 αύριο Κυριακή στις 12:00. Παραμένουμε στα κτήρια με αποφασιστικότητα. Σπάμε την πολιορκία, απαντάμε στην κρατική τρομοκρατία. Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες.

Gepostet von Σιωπή Σημαίνει Συνενοχή 3 am Samstag, 11. Januar 2020

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αντιεξουσιαστές φέρεται να είχαν συγκεντρωθεί και πραγματοποίησαν πορεία στο Κουκάκι διαμαρτυρόμενοι για την εκκένωση των καταλήψεων.

Πρόκειται για τις δύο καταλήψεις, που απασχόλησαν την κοινή γνώμη, λόγω και της εμπλοκής του ονόματος του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ (φέρεται να ξυλοκοπήθηκε) και των γιων του αλλά και για το γεγονός πως στήθηκε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωσή τους, λίγο πριν τη «δύση» του 2019. Αργότερα έμειναν ελεύθεροι και οι εννέα συλληφθέντες, ενώ δε βρέθηκαν αποτυπώματα των αδερφών Ινδαρέ.

Είχε ξεσπάσει, μάλιστα, πολιτική σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, με αφορμή τις καταγγελίες για υπέρμετρη χρήση βίας και αστυνομική αυθαιρεσία.

Κάποια στιγμή η πορεία έσπασε σε δύο ομάδες. Η μία κινήθηκε προς το κτήριο της Ματρόζου και η άλλη προς αυτό της Παναιτωλίου. Οι αντιεξουστιατές, εισέβαλαν μέσα και ανακατέλαβαν τους χώρους, κρεμώντας και πανό. Ακολούθησε η επέμβαση των ΜΑΤ και των ΕΚΑΜ για πάνω από τέσσερις ώρες…

ÁíáêáôÜëçøç ôïõ êôçñßïõ óôïí áñéèìü 45 ôçò ïäïý Ìáôñüæïõ, óôï ÊïõêÜêé, áðü áíôéåîïõóéáóôÝò ôï ÓÜââáôï 11 Éáíïõáñßïõ 2020.
(EUROKINISSI/ÓÔÅËÉÏÓ ÌÉÓÉÍÁÓ)

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr, intimenews.gr

Πηγή: «Πόλεμος» στο Κουκάκι: Σκληρές μάχες ΕΛΑΣ – αντιεξουσιαστών για ανακατάληψη κτηρίων (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα