«Πόλεμος» σεισμολόγων με βαριές καταγγελίες – Στα «χαρακώματα» Παπαδόπουλος και Τσελέντης

Νέα μεγάλη κόντρα ξέσπασε στον χώρο της επιστήμης μεταξύ δύο σεισμολόγων, του Γεράσιμου Παπαδόπουλου και του Άκη Τσελέντη, μετά από ανάρτηση του πρώτου στο Facebook, με την οποία καταγγέλλει τον συνάδελφό του ότι δήλωσε ψευδή ηλικία για τη διεκδίκηση διευθυντικής θέσης στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Αναλυτικότερα, στην επίμαχη ανάρτηση ο κ. Παπαδόπουλος σημειώνει χαρακτηριστικά:

«ΣΕΙΣΜΟΣ: ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ κ.

Α. ΤΣΕΛΕΝΤΗ!!
Αγαπητέ Συνάδελφε κ. Τσελέντη,
Μετά από 35 χρόνια παράλληλης πορείας δικαιούμαι να σου απευθυνθώ δημόσια. Έθεσες και πάλι υποψηφιότητα για δ/ντής στο Γεωδυναμικό. Επειδή έχεις υπερβεί το όριο ηλικίας που θέτει ο νόμος, προσκόμισες χαρτιά για νεώτερη ηλικία, λίγες μέρες πριν λήξει η προθεσμία! Η αλλαγή ηλικίας νομικά δε γίνεται δεκτή. Αλλά ούτε με την κοινή λογική στέκει. Γιατί αν ισχύει, μπήκες στο παν/μιο 15-16 χρόνων!!! Συνεπώς, φέρνεις σε πολύ δύσκολη θέση τα μέλη της επιτροπής. Θα μου πεις ότι ο Υφυπουργός Έρευνας κ. Χρίστος Δήμας (Χρίστος Δήμας – Christos Dimas) συγκρότισε, όλως τυχαίως, μια πολύ φιλική επιτροπή. Όλως τυχαίως ο φίλος σου ο κ. Π. Βαρώτσος, που μαζί κάνετε τις προγνώσεις επί 30 χρόνια, όλως τυχαίως ο κ. Κ. Συνολάκης #CostasSynolakis, επιστημονικός συνεργάτης του Πρωθυπουργού. Και άλλοι. Παρ’ ολα αυτά δυσκολεύονται να πάρουν μερίδιο στη μη νομιμότητα. Για να κρατήσεις την αξιοπρέπειά σου, για να κρατήσουν και οι άλλοι τη δική τους, σε προτρέπω να δηλώσεις παραίτηση από υποψήφιος. Είναι το καλύτερο που σου μένει να κάνεις! Τώρα που έχεις λίγο χρόνο ακόμη!!».

Από την πλευρά του, ο κ. Τσελέντης προανήγγειλε την προσφυγή του στη Δικαιοσύνη για όσα του προσάπτει ο κ. Παπαδόπουλος, τα οποία χαρακτηρίζει ως «λάσπη» και «ψέμματα».

«Θα τα βρει η δικαιοσύνη. Όταν κάποιοι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν επιστημονικά, προσφεύγουμε στη λάσπη. Σε λάσπη εγώ δεν απαντώ. Είναι όλα ψέματα», τόνισε ο κ. Τσελάντης μιλώντας στο news247.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα