«Πόλεμος» Μαξίμου – ΝΔ με «φόντο» την ανεξαρτητοποίηση Λαζαρίδη

Μαξίμου: Συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα απεργάζονται εδώ και καιρό σχέδιο νέας αποστασίαςΑΝΕΛ για Λαζαρίδη: Να επιστρέψει την έδρα του στο κόμμαΝΔ: Οι ένοικοι του Μαξίμου βρίσκονται πλέον σε πανικόΑΝΕΛ για ΝΔ: Η αποστασία καθιερώνεται σαν πολιτική πρακτική«Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι απολύτως σταθερή», το μήνυμα Τζανακόπουλου

Σε θέσεις μάχης βρέθηκαν σήμερα, Τρίτη τόσο η κυβερνητική πλειοψηφία, όσο και η ΝΔ με αφορμή την παραίτηση του Γιώργου Λαζαρίδη από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ, με το Μέγαρο Μαξίμου να κάνει λόγο για σχέδιο νέας αποστασίας.

Παράλληλα, το απόγευμα της Τρίτης, ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση που είχε με τη βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, τόνισε πως δεν ανησυχεί καθόλου για την κυβερνητική συνοχή και υπογράμμισε: «Και μιας και βρίσκομαι στη Βρετανία, να πω ότι μια εξαιρετική ταινία ήταν το «too hard to die». Λοιπόν, είμαστε πολύ σκληροί για να πεθάνουμε».

Συγκεκριμένα, ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, Γιώργος Λαζαρίδης, με δισέλιδη επιστολή του, κοινοποίησε την παραίτησή του από την ΚΟ των ΑΝΕΛ, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τη διαφωνία του με τη συμφωνία των Πρεσπών.

ΑΝΕΛ για Λαζαρίδη: Να επιστρέψει την έδρα του στο κόμμα

Από την πλευρά τους, το κόμμα των ΑΝΕΛ απάντησε με μια «σκληρή» ανακοίνωση, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «τον δρόμο της ευθύνης και της στήριξης των Εθνικών Συμφερόντων δεν τον αντέχουν όλοι», ενώ κάλεσε τον κ. Λαζαρίδη να επιστρέφει την έδρα του.

Μαξίμου: Συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα απεργάζονται εδώ και καιρό σχέδιο νέας αποστασίας

Παράλληλα, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, σχολιάζοντας την ανεξαρτητοποίηση, έκαναν λόγο για σχέδιο νέας αποστασίας, το οποίο «απεργάζονται εδώ και καιρό συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα τα οποία λειτουργούν για λογαριασμό Μητσοτάκη».

«Είναι προφανές το γιατί», ανέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι και συνεχίζουν: «Η έξοδος από τα μνημόνια, το τέλος της λιτότητας, η ελάφρυνση του χρέους αφαιρεί κάθε επιχείρημα από τον κο Μητσοτάκη που βιάζεται εξάλλου να προλάβει τις εξελίξεις στα ανοιχτά θέματά του με τη δικαιοσύνη.
Είμαστε βέβαιοι ότι δε θα τα καταφέρουν.
Ο Ελληνικός λαός έχει ήδη καταλάβει το σχεδιασμό τους και θα τιμωρήσει τους αποστάτες.
Ο κος Λαζαρίδης καλείται να αποδείξει, με την απόφασή του να παραδώσει την έδρα του, αν αποτελεί ή όχι μέρος του παραπάνω σχεδιασμού».

ΝΔ: Οι ένοικοι του Μαξίμου βρίσκονται πλέον σε πανικό

Στη συνέχεια ήρθε η απάντηση πηγών της ΝΔ, οι οποίες τόνισαν πως «οι ένοικοι του Μαξίμου βρίσκονται πλέον σε πανικό γιατί συνειδητοποιούν ότι καταρρέουν».

«Και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις… το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη», κατέληξε η Πειραιώς.

ΑΝΕΛ για ΝΔ: Η αποστασία καθιερώνεται σαν πολιτική πρακτική

Το σχόλιο της ΝΔ δεν άφησαν αναπάντητο οι ΑΝΕΛ, κύκλοι των οποίων ανέφεραν ότι «ο Κυριάκος Σαμαράς στηρίζει τον Συμπιλίδη. Τελικά η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Η αποστασία καθιερώνεται σαν πολιτική πρακτική».

«Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι απολύτως σταθερή», το μήνυμα Τζανακόπουλου

Πάντως από την πλευρά της κυβέρνησης, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «η κυβερνητική πλειοψηφία, όχι μόνο δεν απειλείται, αλλά είναι απολύτως σταθερή», σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Αναλυτικά, «η κυβερνητική πλειοψηφία όχι μόνο δεν απειλείται αλλά είναι και απολύτως σταθερή. Συνεχίζουμε με απόλυτη ασφάλεια στον δρόμο της οριστικής και αμετάκλητης εξόδου από το μνημόνιο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε: «δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να μας ανησυχεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα