Ενδείξεις για νέα εκτόξευση πυραύλου από την Πιονγκγιάνγκ – Προετοιμάζεται η Νότια Κορέα

Επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Βορείου και Νοτίου ΚορέαςΝέα έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου ΑσφαλείαςΕνδείξεις για νέα πολεμική δραστηριότητα αποκάλυψε η Νότια ΚορέαΠροειδοποιεί και η Ρωσία

Πυκνώνουν επικίνδυνα τα «σύννεφα πολέμου» στην Κορεατική χερσόνησο, με τη Νότια Κορέα να προχωρά στην υλοποίηση σεναρίου πολέμου βομβαρδίζοντας εγκαταστάσεις της Πιονγκγιάνγκ, ανακαλύπτοντας παράλληλα ενδείξεις για νέα

εκτόξευση από τον βόρειο γείτονά της.

Μόλις 24 ώρες μετά τον ισχυρισμό της Βόρειας Κορέας που έκανε δοκιμή βόμβας υδρογόνου, η Νότια Κορέα έκανε τη δική της προσομοίωση πολέμου και οι ένοπλες δυνάμεις της ανακοίνωσαν ότι έγινε άσκηση με πραγματικά πυρά, προσομοιώνοντας επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Βόρειας Κορέας, χτυπώντας στόχους στην ανατολική Θάλασσα.

Η άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας και του Στρατού Ξηράς ήταν η αντίδραση της Σεούλ στην έκτη πυρηνική δοκιμή από πλευράς της Πιονγκγιάνγκ.

Η άσκηση προσομοίασε την εκτόξευση πυραύλων αέρος-επιφάνειας και βαλλιστικών πυραύλων, ανέφερε σε ανακοίνωσή του νοτιοκορεάτικο γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας.

Για το θέμα συνεδριάζει εκ νέου σήμερα Δευτέρα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ενδείξεις για προετοιμασία νέας εκτόξευσης πυραύλου από την Πιονγκγιάνγκ

Η Νότια Κορέα έχει την ίδια ώρα ενδείξεις για προετοιμασία νέας εκτόξευσης από την Πιονγκγιάνγκ βαλλιστικού πυραύλου (ICBM), ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας στη Σεούλ, χωρίς να διευκρινίσει τον πιθανό χρόνο και το τόπο πραγματοποίησής της.

Η έκτη πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας ήταν ισχύος 50 κιλοτόννων, δήλωσε από την πλευρά του ανώτατος αξιωματούχος του νοτιοκρεατικού υπουργείου Αμυνας κατά τη διάρκεια επείγουσας συνεδρίασης του Κοινοβουλίου.

Η Πιονγκγιάνγκ προκάλεσε την οργή της διεθνούς κοινότητας πραγματοποιώντας την Κυριακή την ισχυρότερη μέχρι σήμερα πυρηνική δοκιμή. Η Βόρεια Κορέα ισχυρίζεται ότι η δοκιμή αφορούσε θερμοπυρηνική βόμβα που έχει τη δυνατότητα να οπλίσει διηπειρωτικό πύραυλο.

Η ποσότητα αυτή ενέργειας σημαίνει ότι η δοκιμή ήταν πέντε φορές ισχυρότερη από την πέμπτη πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα τον Σεπτέμβριο 2016, και περισσότερο από τρεις φορές ισχυρότερη από την αμερικανική βόμβα που κατέστρεψε τη Χιροσίμα το 1945.

Ο αξιωματούχος δεν διευκρίνισε εάν επρόκειτο πραγματικά για βόμβα υδρογόνου και δήλωσε ότι φαίνεται ότι χρησιμοποιήθηκε «ποικιλία πυρηνικών υλικών».

Προειδοποιεί και η Ρωσία

«Εκείνοι που είναι ισχυρότεροι και εξυπνότεροι θα πρέπει να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση. Οποιαδήποτε αδέξια κίνηση μπορεί να οδηγήσει σε έκρηξη», δήλωσε εν τω μεταξύ ο ρώσος αξιωματούχος Ριαμπκόφ.

«Μουδιασμένη» παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τα επικίνδυνα παιχνίδια πολέμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα