Πολάκης για Novartis, Καραμανλή και ΕΡΕ: Η βρωμιά έρχεται από πολύ πίσω

Συγκλονιστικές ομοιότητες με τα σκάνδαλα και τον τρόπο λειτουργίας του φαρμάκου αλλά και των κακώς κειμένων στον χώρο της Υγείας σε κυβερνήσεις του προηγούμενου αιώνα, παρατηρεί ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών», ρεπορτάζ το οποίο μοιράστηκε ο Παύλος Πολάκης.

Η εν λόγω έρευνα αφορά κυβερνήσεις της ΕΡΕ του Κωνσταντίνου Καραμανλή, οι οποίες προέβαιναν σε υπερκοστολογήσεις φαρμάκων που έφταναν έως και το 900

%(!) της τιμής, αδιαφάνεια στις συναλλαγές, εμπλοκή στελεχών των υπουργείων Υγείας (Πρόνοιας τότε) και Εμπορίου, υψηλή κοστολόγηση των εισαγόμενων φαρμάκων, ελλιπέστατους ελέγχους από την πολιτεία, απειλές από τις φαρμακοβιομηχανίες ότι θα απολύσουν κόσμο αν παρθούν μέτρα εις βάρος τους – και βέβαια αναδεικνύεται ο ρόλος των εφημερίδων αναφορικά με το πώς προσέγγιζαν το θέμα.

Οι ομοιότητες του τότε με το τώρα είναι εντυπωσιακές, κάτι που παρατήρησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας σχολιάζοντας πως «η ιστορία επαναλαμβάνεται». «Η βρωμιά έρχεται από πολύ πίσω, αλλά θα καθαρίσει» ήταν τα λόγια του Παύλου Πολάκη στην ανάρτησή του στο Facebook.

Keywords
Τυχαία Θέματα