«Πράσινο» φως για την εκταμίευση της δόσης 5,7 δισ. αναμένεται να δώσει το σημερινό Eurogroup

Τα δύο εκκρεμή προαπαιτούμενα της γ’ αξιολόγησης στο «μενού» της συνεδρίασηςΣτο τραπέζι των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα βρεθεί η πορεία της τέταρτης αξιολόγησηςΤο Eurogroup Working Group (EwG) επιβεβαίωσε στις 2 Μαρτίου ότι όλα τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης έχουν υλοποιηθεί

Τα δύο εκκρεμή προαπαιτούμενα της γ’ αξιολόγησης θα βρεθούν στο «μενού» της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup, το οποίο δεν αναμένεται να επιφυλάξει εκπλήξεις

για την Ελλάδα.

Αναλυτικότερα, στο τραπέζι των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα βρεθεί η πορεία της τέταρτης αξιολόγησης, η οποία άρχισε πριν δύο εβδομάδες και θα συνεχιστεί μετά το Πάσχα.

Υπενθυμίζεται ότι το Eurogroup Working Group (EwG) επιβεβαίωσε στις 2 Μαρτίου ότι όλα τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης έχουν υλοποιηθεί. Το ΔΣ του ESM αναμένεται να εγκρίνει την εκταμίευση της 4ης δόσης του προγράμματος αφού προηγηθούν οι εγκρίσεις από κάποια εθνικά κοινοβούλια.

Για την εκταμίευση της δόσης ύψους 5,7 δισ. ευρώ πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες έγκρισης από τα εθνικά κοινοβούλια και ύστερα να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, που θα εγκρίνει την εκταμίευση. Σημαντικό είναι να συσταθεί η αρμόδια επιτροπή στην Γερμανική Βουλή που αναμένεται να γίνει στις 14 Μαρτίου καθώς χωρία αυτήν το πράσινο φως για την εκταμίευση δεν θα μπορεί να δοθεί.

Το υπόλοιπο 1 δισ. ευρώ αναμένεται να εκταμιευθεί τον Απρίλιο, εφόσον η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών και έχει σημειωθεί πρόοδος στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα