Ποιος κάνει κουμάντο στη ΝΔ; Φάνηκε… στο χειροκρότημα (video)

Είναι λίγο έως πολύ ξεκάθαρο τελευταία ότι στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας δεν τηρείται το παραδοσιακό «ενός ανδρός αρχή». Αντιθέτως, η άτυπη διαρχία που αποτυπώνεται σε μία σειρά αποφάσεων της ηγεσίας του κόμματος, φάνηκε και κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τη Novartis.

Δείτε επίσης: Παραπέμπονται και τα δέκα πολιτικά πρόσωπα στην Προανακριτική – Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Και φάνηκε πολύ εμφατικά

από κάτι θεωρητικά έλασσον, αλλά ουσιαστικά σημαντικό: Το χειροκρότημα. Από όλους τους ομιλητές της Νέας Δημοκρατίας, συμπεριλαμβανομένων των εμπλεκόμενων στην υπόθεση της Novartis, εκείνος που απέσπασε το πιο θερμό χειροκρότημα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος ήταν ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Δείτε επίσης: «Ναπολέοντας ο Μητσοτάκης ή κομπάρσος του Σαμαρά;»

Με τη λήξη της ομιλίας του -που προφανώς και έγινε στον ίδιο «τσαμπουκαλεμένο» τόνο όλης της ομιλίας- ο μεσσήνιος πολιτικός δέχτηκε πολύ ζεστό χειροκρότημα από τους «γαλάζιους» παριστάμενους, οι οποίοι σηκώθηκαν και όρθιοι για να χειροκροτήσουν.

Δείτε επίσης: «Θα τελειώσετε πολιτικά, με εκλογές, με μία κάλπη και όχι με δέκα», δήλωσε ο Μητσοτάκης

Από την άλλη μεριά, ο αρχηγός του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, ήταν μάλλον «ριγμένος» στους βουλευτές του κόμματός του, οι οποίοι του επιφύλαξαν ένα ιδιαίτερα «χλιαρό» χειροκρότημα.

Δείτε επίσης: «Η μεγαλύτερη σκευωρία από συστάσεως ελληνικού κράτους», απαντά ο Σαμαράς (video)

Μια τέτοια κίνηση μπορεί να σημαίνει και τίποτα, μπορεί όμως και να σημαίνει πάρα πολλά. Και αυτά τα πολλά σίγουρα περιλαμβάνουν την ακροδεξιά στροφή του κόμματος της παραδοσιακής Δεξιάς, υπό τον κύριο εκφραστή της, τον πρώην πρωθυπουργό.

Keywords
Τυχαία Θέματα