Ποιοι θα «τρέξουν» για τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων – Τα πολιτικά «δίδυμα» Ελλάδας και Τουρκίας

Αποστολάκης-Ακάρ αναλαμβάνουν την αποκλιμάκωση της έντασηςΣτο κυπριακό θα συνεργαστούν Κατρούγκαλος-ΤσαβούσογλουΒίτσας-Σοϊλού θα «τρέξουν» το προσφυγικόΤι συμφωνήθηκε για την οικονομία και τον τουρισμό

Στα βήματα για τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, την αποκλιμάκωση της έντασης, αλλά και την προώθηση θετικής ατζέντας συμφώνησαν μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του έλληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία.

Όπως μετέδωσε

ο Aplha, σχετικά με την αποκλιμάκωση της έντασης, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ του έλληνα υπουργού Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη με τον τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ στα μέσα Φεβρουαρίου, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ.

Αναφορικά με το κυπριακό, αναμένεται να υπάρξουν διερευνητικές επαφές ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο και τον τούκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ώστε να ξεκινήσει ξανά ο διάλογος για την επίλυσή του. Επίσης, θα υπάρξει επικοινωνία σε επίπεδο γενικών γραμματέων των δύο ΥΠΕΞ.

Όσον αφορά στο προσφυγικό, το επόμενο διάστημα αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα του τούρκου ΥΠΕΣ, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ώστε να τεθεί επί τάπητος το πώς εφαρμόζεται η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.

Στον τομέα της οικονομίας και του τουρισμού, έχει συμφωνηθεί να πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιου Πιτσιόρλα και της υπουργού Εμπορίου της Τουρκίας. Εξετάζεται επίσης, μέχρι το καλοκαίρι να λειτουργήσει η ακτοπλοϊκή γραμμή Σμύρνη-Θεσσαλονίκη. Τέλος, σχεδιάζεται η διοργάνωση επιχειρηματικού φόρουμ, αλλά και επενδύσεις στην Ελλάδα.

Το σχετικό ρεπορτάζ του Alpha:

(Aplha)

Keywords
Τυχαία Θέματα