Ποινές φυλάκισης αποφάσισε το δικαστήριο για δύο μέλη του Ρουβίκωνα

Ποινές πέντε και έξι μηνών για δύο μέλη του Ρουβίκωνα αποφάσισε το δικαστήριοΗ ποινή αφορά παρέμβαση στο Σύλλογο Ελλήνων Βιομηχάνων τον ΙούλιοΓια πολιτικές διώξεις κάνει λόγο η συλλογικότητα

Ένοχους για το πλημμέλημα της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας βρήκε το Αυτόφωτο Πλημμελειοδικείο δύο μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας». Οι δύο αναρχικοί είχαν συλληφθεί τον Ιούλιο και κατηγορούνταν για τη ρίψη μπογιάς στα γραφεία του ΣΕΒ.

Η οργάνωση λίγες ώρες μετά την επίθεση στον ΣΕΒ,

είχε αναρτήσει κείμενο στο οποίο ανέφερε πως αφορμή για την ενέργεια των μελών της ήταν δηλώσεις του προέδρου του Συνδέσμου σχετικά με τον κατώτατο μισθό, ζητώντας την κατάργηση της νομικής κατοχύρωσής του.

Υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης πέντε και έξι μηνών, αντίστοιχα.

Tην απόφαση σχολίσαν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέλη της οργάνωσης, καταλογίζοντας πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

«Σε 9 μήνες φυλάκισης καταδικάστηκαν πριν από λίγο στην Ευελπίδων δυο σύντροφοί μας για την παρέμβαση στον ΣΕΒ. Με “αναγνώριση” σε βίντεο από ασφαλίτες.Την ίδια ώρα σε άλλη αίθουσα περιμένουμε να δικαστεί ένας άλλος σύντροφος ο οποίος συνελήφθη χθές (μπροστά στον γιο του) για την παρέμβαση στην cosmote e-value. Επίσης δύο ακόμα σύντροφοί μας αναζητούνται στα πλαίσια του αυτοφώρου για την ίδια δράση (κανείς από τους 3 συντρόφους δεν συμμετείχε στην παρέμβαση). Η ΝΔ θέλει να τελειώσει τον Ρουβίκωνα με τον ίδιο τρόπο που εφάρμοζε ο ΣΥΡΙΖΑ για 4.5 χρόνια».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα