Ποια είναι τα μέτρα προστασίας από την κακοκαιρία «Ιανός» – Τι πρέπει να προσέχουμε (video)

Tα νησιά του Ιουνίου και τα δυτικά παράλια της Πελοποννήσου χτυπάει ήδη η κακοκαιρία «Ιανός» με τη δημιουργία και Μεσογειακού Κυκλώνα στη χώρα μας, με αρκετές περιοχές να έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για να προστατευτούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Οδηγίες προς τους πολίτες έδωσε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, μετά από τη νέα σύσκεψη

στην Πολιτική Γραμματεία.

Τι πρέπει να προσέξουμε:

Οι γλάστρες που κρέμονται στο μπαλκόνι θα πρέπει να μετακινηθούν, όλα τα σιφόνια να καθαριστούν και οι τέντες να πάρουν τη σωστή θέση για να μην σπάσουν.

Τα παράθυρα πρέπει να ασφαλιστούν και κατά τη διάρκεια των έντονων φαινομένων θα πρέπει να αποφύγουμε τις εξόδους στα μπαλκόνια.

Ακόμα και αν στην περιοχή μας δεν έχει σημειωθεί διακοπή ρεύματος, καλό θα είναι να αποφύγουμε την χρήση του ασανσέρ.

Εκτός σπιτιού, θα πρέπει να ψάξουμε το κατάλληλο σημείο για να παρκάρουμε το αυτοκίνητό μας. Μακριά από δέντρα και σε απόσταση από ρέματα που υπάρχει περίπτωση να φουσκώσουν.

Αν η κακοκαιρία μας βρει μέσα στο αυτοκίνητο, θα πρέπει να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και να λειτουργήσουμε με καθαρό μυαλό.

Προσοχή χρειάζεται και με τα σκάφη. Ήδη, από το πρωί στο Φισκάρδο της Κεφαλονιάς ετοιμάζονταν τα μπαλόνια των σκαφών.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας επανέλαβε και σήμερα τις τρεις οδηγίες που είχε δώσει και χθες, Τετάρτη υπογραμμίζοντας ότι είναι πολύ σημαντική η τήρησή τους:

Όσοι βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν ή βρίσκονται κοντά σε ποταμούς, χείμαρρους ή ακτές, αποφύγετε να μείνετε σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους. Εξετάστε το ενδεχόμενο για το διήμερο αυτής της κακοκαιρίας να μην παραμείνετε στα σπίτια σας και να φιλοξενηθείτε σε συγγενείς ή φίλους.Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλήστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζοί ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.
Keywords
Τυχαία Θέματα