Επίθεση Γεννηματά στην κυβέρνηση για πανδημία και ελληνοτουρκικά (video)

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, για τη διαχείριση των ανοιχτών μετώπων που αντιμετωπίζει η χώρα, όπως η πανδημία του κορονοϊού και τα ελληνοτουρκικά, τόσο από το βήμα της ΔΕΘ το βράδυ της Τετάρτης (16/9) όσο και κατά την επίσκεψή της σήμερα Πέμπτη (17/9) στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δήλωσε από το νοσοκομείο όπου συναντήθηκε με γιατρούς και νοσηλευτές ότι η κυβέρνηση απέτυχε να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού και την κάλεσε, έστω και τώρα,

να ακούσει τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής, σημειώνοντας ότι είναι αυτό που δημιούργησε και στήριξε το ΕΣΥ.

«Ο κ. Μητσοτάκης έμεινε στα λόγια. Η απουσία δικτύου πρωτοβάθμιας με κινητά συνεργεία ρίχνει άλλη μια φορά όλο το βάρος στο ΕΣΥ. Και δυστυχώς δεν έγιναν για τη στήριξή του αυτά που θα έπρεπε. Ούτε για περισσότερες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έγκαιρα, ούτε για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ή τουλάχιστον για την εκπαίδευση των ανθρώπων που προσλαμβάνονται», επισήμανε η κ. Γεννηματά.

Αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά η Φώφη Γεννηματά έκανε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση από το βήμα της ΔΕΘ. «Μήπως ο κ. Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί για ένα διάλογο με την Τουρκία άνευ όρων και μας το κρύβει; Δεν έχει λευκή επιταγή να χειριστεί τα θέματα», είπε αναφορικά με τα ζητήματα που έχουν προκύψει από την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και τις κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης σε αυτά.

Παράλληλα η Γεννηματά παρουσίασε το σχέδιο «νέα αλλαγή» του Κινήματος Αλλαγής. Πρόκειται για ένα πακέτο προοδευτικών προτάσεων του κόμματος για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα