Πλατεία Αττικής: «Τις νύχτες άφηνε μόνα τα παιδιά και το μωρό», λένε γείτονες (video)

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει το κοριτσάκι, μόλις 15 μηνών, που τα ξημερώματα βρέθηκε μόνο του μέσα σε φλεγόμενο διαμέρισμα στην περιοχή της Πλατείας Αττικής. Την ώρα που οι πύρινες γλώσσες περικύκλωναν το σπίτι και το παιδί, η μητέρα απουσίαζε.

Δείτε επίσης: Μωρό εντοπίστηκε μόνο του μετά από πυρκαγιά στην πλατεία Αττικής – Τι ισχυρίζεται η μητέρα

Όπως δείχνει η κάμερα του Star, οι εικόνες από το φλεγόμενο σπίτι είναι αποκαρδιωτικές. Το μωρό βρισκόταν στην κούνια του όταν έχασε τις αισθήσεις

του και διακομίστηκε στο νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία” όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση καθώς διαγνώστηκε με εισπνευστικό έγκαυμα.

Οι πυροσβέστες μπήκαν στο φλεγόμενο διαμέρισμα και βρήκαν το μωρό να έχει τις αισθήσεις του. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το μετέφερε ασυνόδευτο στο Νοσοκομείο Παίδων.

Η κάμερα του Star δείχνει πως μέσα στο σπίτι της 35χρονης μητέρας και των παιδιών της, τα έπιπλα ήταν ελάχιστα. Το μωρό βρισκόταν στην κούνια και μάλιστα εκείνη την ώρα είχε τις αισθήσεις του.

Όταν η 35χρονη επισκέφτηκε το παιδί της εδώ στο Παίδων Αγία Σοφία συνελήφθη από αστυνομικούς και σχηματίστηκε δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

«Είναι διασωληνωμένο και με μηχανική υποστήριξη στην αναπνοή. Είναι αιμοδυναμικά ασταθές. Φέρει εγκαύματα μικρής επιφάνειας στο πρόσωπο, άνω και κάτω άκρα. αλλά το σημαντικό πρόβλημα το οποίο έχει, είναι το αναπνευστικό έγκαυμα διότι παρέμεινε στο δωμάτιο», δήλωσε ο Μανώλης Παπασάββας, διοικητής του «Παίδων».

Τις νύχτες τα άφηνε μόνα τους κι έφευγε

Ωστόσο, σύμφωνα με το Star, η 35χρονη μητέρα έχει άλλα τρία παιδιά, από διαφορετικούς συντρόφους. Για το ένα από αυτά, της έχει αφαιρεθεί η επιμέλεια.

Μάλιστα, η 35χρονη, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς πως την ώρα της πυρκαγιάς, είχε πάει τα άλλα δύο παιδιά της, 3 και 4 ετών, σε συγγενικό σπίτι.

Από την πλευρά τους, οι γείτονες κάνουν λόγο για μια γυναίκα, η οποία τις νύχτες τύχαινε να αφήσει μόνα τους τα τρία ανήλικα.

«Τα παιδιά νομίζω τα άφηνε τη νύχτα μόνα τους. Προχθές τη νύχτα βγαίνανε στο διάδρομο κι ανεβοκατεβαίνανε τις σκάλες. Όλα και το μωράκι, αυτό που είναι τώρα και τα τρία. Εμείς και κάτι κυρίες λέγαμε να πάρουμε το Χαμόγελο του Παιδιού αλλά φοβηθήκαμε μην μπλέξουμε με δαύτην», λέει η διαχειρίστρια της πολυκατοικίας.

Τα παιδιά κοιμούνταν σε στρώματα στο πάτωμα

Σύμφωνα με το Star, τα παιδιά δεν ξεκουράζονταν σε κανονικά κρεβάτια καθώς εντοπίστηκε ένα στρώμα στο μωσαϊκό της κουζίνας και ένα ακόμα δίπλα στο παρκοκρέβατο του μωρού.

«Ήρθε τον Οκτώβριο μόνη της, δε μου είπε ότι έχει παιδιά. Δε μου είπε τι δουλειά έκανε, μου είπε δουλεύω και πολλές φορές δουλεύω και νύχτα, τώρα τι δουλειά έκανε… Είχε ένα θείο ηλεκτρολόγο. Αφού είδα ότι δεν πλήρωνε της έκοψα το ρεύμα, ήρθε αυτός και της το ένωσε και δούλευε. Μέχρι χθες που πήγα στη ΔΕΗ και τους είπα να βγάλουν το ρολόι» , λέει ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος.

Μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης η 35χρονη μητέρα αφέθηκε ελεύθερη.

Η πυροσβεστική διερευνά τα αίτια της φωτιάς ενώ η αστυνομία εάν προκύπτουν ποινικές ευθύνες για την 35χρονη.



Βίντεο: Star

Φωτογραφίες: Star.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα