Πίνακας του Κλιμτ πουλήθηκε για ποσό – ρεκόρ σε δημοπρασία στο Λονδίνο

Για το ποσό – ρεκόρ των 59 εκατομμυρίων δολαρίων πουλήθηκε χθες σε δημοπρασία στο Λονδίνο ένας πίνακας με λουλούδια του διάσημου αυστριακού ζωγράφου Γκούσταβ Κλιμτ.

Πρόκειται για τον πιο ακριβοπληρωμένο πίνακα του διάσημου ζωγράφου αλλά και το τρίτο πιο ακριβό έργο τέχνης που έχει δημοπρατηθεί ποτέ στην Ευρώπη.

Ο πίνακας «Bauerngarten», «φαβορί» της δημοπρασίας από τον οίκο Sotheby’s, είναι ένα από τα αριστουργήματα του διάσημου ζωγράφου. Ολοκληρώθηκε το 1907 και απεικονίζει ανθισμένα λουλούδια, παπαρούνες, μαργαρίτες

και τριαντάφυλλα σε έναν κήπο.

Τα συνολικά κέρδη της χθεσινής δημοπρασίας άγγιξαν τα 241 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ο οίκος Sotheby’s ανέφερε πως πρόκειται για την πιο κερδοφόρα δημοπρασία του Λονδίνου, εξαιτίας κυρίως αγοραστών από την Ασία.

Τα άλλα δύο έργα τέχνης που πουλήθηκαν ακριβότερα από τον πίνακα του Κλιμτ είναι το έργο του ελβετού γλύπτη Αλμπέρτο Τζιακομέτι, «Ο άνδρας που περπατάει I», που δημοπρατήθηκε το 2010 για 79,82 εκατομμύρια δολάρια και το έργο του του Φλαμανδού ζωγράφου του μπαρόκ, Πίτερ-Πάουλ Ρούμπενς «Η σφαγή των αθώων» που πουλήθηκε για 60,82 εκατομμύρια δολάρια το 2002.

Στην ίδια δημοπρασία υπήρχε και ο πίνακας «Plant de tomates» του Πάμπλο Πικάσο, του 1944, ο οποίος δημοπρατήθηκε για 20 εκατομμύρια δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα