Πέθανε από κορονοϊό ο ιστορικός πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Λορένθο Σανθ – Θετικοί ο Πάολο Μαλντίνι και ο γιος του

Η Ρεάλ Μαδρίτης και το ισπανικό ποδόσφαιρο θρηνούν τον χαμό του Λορένθο Σανθ, ο οποίος νικήθηκε από τον κορονοϊό. Η «βασίλισσα» έχασε τον ιστορικό της πρόεδρο. Θετικοί στον ιό ο Πάολο Μαλντίνι και ο γιος του. Ασθενής από τον ιό στη Γιουβέντους και ο Πάολο Ντιμπάλα, όπως και η γυναίκα του…

Όπως έγινε γνωστό το βράδυ του Σαββάτου (21/03), ο πρώην πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης απεβίωσε σε ηλικία 77 ετών, χτυπημένος από τον ιό που έχει σαρώσει και την Ισπανία με περισσότερους από 1.000 νεκρούς. Ο εκλιπών εξελέγη για πρώτη φορά στο διοικητικό συμβούλιο των «μερένγκες» το 1985

και το 1995 διαδέχθηκε στην προεδρία τον Ραμόν Μεντόθα.

Ha fallecido a los 76 años Lorenzo Sanz, decimocuarto Presidente del Real Madrid (1995-2000), por culpa del coronavirus.

Ganó La Séptima y La Octava, una Liga, una Supercopa de España y una Intercontinental.

Descanse en paz, presi pic.twitter.com/wAbiTeeM8f

— Madrid Sports (@MadridSports_) March 21, 2020

Ήταν εκείνος που πιστώνεται την επάνοδο της ποδοσφαιρικής ομάδας στην κορυφή της Ευρώπης, μετά από 32 ολόκληρα χρόνια (1998), ενώ κατά την πενταετή προεδρία του η Ρεάλ κατέκτησε ακόμη ένα Champions League, το 2000.

Comunicado Oficial: fallecimiento de Lorenzo Sanz.#RealMadrid

Real Madrid C.F. (@realmadrid) March 21, 2020

Λίγους μήνες αργότερα, ο Λορένθο Σανθ έχασε τις εκλογές από τον Φλορεντίνο Πέρεθ, καθώς η Ρεάλ, παρά τις αγωνιστικές επιτυχίες, αντιμετώπιζε αρκετά διοικητικά και οικονομικά προβλήματα.

Muere a los 76 años Lorenzo Sanz, expresidente del @realmadrid
Día triste para el fútbol español
Descansa en pazhttps://t.co/56NBxc4B3J

MARCA (@marca) March 21, 2020

Την ίδια ώρα, σαρώνει στο πέρασμά του ο κορονοϊός στην Ιταλία, η οποία είναι μακράν η πιο δοκιμασμένη χώρα στον κόσμο από την πανδημία. Λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστό ότι ο άσος της Γιουβέντους Πάολο Ντιμπάλα και η σύντροφός του, Οριάνα, έχουν «χτυπηθεί» από τον ιό, ήρθε η σειρά της Μίλαν να ανακοίνωσε ότι η «σημαία» του συλλόγου, Πάολο Μαλντίνι, και ο γιος του, Ντάνιελ, διαγνώστηκαν με κορονοϊό.

Ο 51χρονος, νυν τεχνικός διευθυντής των «ροσονέρι», και ο 18χρονος γιος του, ο οποίος εφέτος έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα, δεν εμφανίζουν ιδιαίτερη συμπτωματολογία, αλλά θα παραμείνουν σε καραντίνα (κι ενώ βρίσκονται ήδη σε κατ’ οίκον περιορισμό εδώ και δύο εβδομάδες).

AC Milan have confirmed Paolo Maldini & his son Daniel both have Coronavirus

Get well soon pic.twitter.com/EmR4LyqTCb

Italian Football TV (@IFTVofficial) March 21, 2020


Ο Μαλντίνι θεωρείται ένας από τους κορυφαίους αμυντικούς που ανέδειξε ποτέ το ιταλικό ποδόσφαιρο, έχοντας καταγράψει ρεκόρ συμμετοχών (647) στην Serie A.

«Ο Πάολο πληροφορήθηκε ότι είχε επαφή με ένα άτομο που βρέθηκε θετικός και αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα από τον ιό. Βρέθηκε χθες (20/03) θετικός, αφότου έκανε τις καθιερωμένες εξετάσεις», αναφέρει η ανακοίνωση της Μίλαν και συνεχίζει: «Ο Πάολο και ο Ντάνιελ βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση, έχοντας ξεπεράσει περισσότερες από δύο εβδομάδες στο σπίτι, χωρίς να έχει επαφή με κανέναν, όπως προβλέπουν τα ιατρικά πρωτόκολλα. Η καραντίνα τους θα παραθεί για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται, έτσι ώστε να αποθεραπευθούν πλήρως».

Θετικός και ο Ντιμπάλα

Όσον αφορά στον Πάολο Ντιμπάλα, είναι ο τρίτος παίκτης της Γιουβέντους που (επισήμως) έχει «χτυπηθεί» από κορονοϊό. Η πρωταθλήτρια Ιταλίας ανακοίνωσε το Σάββατο (21/03) ότι ο αργεντινός επιθετικός είναι ασυμπτωματικός και με δική του πρωτοβουλία τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και η σύντροφός του, Οριάνα, με τον ποιοτικό άσο να ανακοινώνει μέσω του Twitter ότι αμφότεροι αισθάνονται πολύ καλά.

STAY AT HOME , STAY SAFE
.
Paulo Dybala is the 3rd Juventus player to test positive for coronavirus while former AC Milan defender Paolo Maldini revealed that he and his son have also been infected#footballindex #football #UefaChampionsLeague #UEFA #uefaeuropaleague pic.twitter.com/p1pvnq6FSE

— Predict22 (@predict_22) March 22, 2020


Ο διεθνής άσος γίνεται ο τρίτος ποδοσφαιριστής της «Γηραιάς Κυρίας» που διαγνώσθηκε θετικός στον κορονοϊό. Προηγήθηκαν οι Ντανιέλε Ρουγκάνι και Μπλεζ Ματουιντί.

Στη Γιουβέντους ο πρώτος που νόσησε είναι ο Ντανιέλε Ρουγκάνι, ενώ θετική είναι και η σύζυγός του, γνωστή δημοσιογράφος στην Ιταλία.

Coronavirus: Paulo Dybala and Paolo Maldini test positive https://t.co/TXzBftoFYO

— nigel (@Adamsul57084797) March 22, 2020

Ασθενής με κορονοϊό και ο Φελαϊνί

Ένας ακόμη εν ενεργεία ποδοσφαιριστής διαγνώστηκε θετικός σε κορονοϊό. Ο λόγος για τον πρώην παίκτη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και νυν της κινεζικής, Σαντόνγκ Λουνένγκ, Μαρουάν Φελαϊνί, ο οποίος αμέσως μετά την επιστροφή του στην Κίνα υποβλήθηκε σε εξετάσεις και βρέθηκε θετικός στον ιό που μαστίζει την ανθρωπότητα.

Atención: el belga Marouane Fellaini, ex Manchester United y actualmente en el Shandong Lunen Taishan de China, dio positivo en el test de coronavirus. pic.twitter.com/OFiBrINRDP

— SportsCenter (@SC_ESPN) March 22, 2020

Ο βέλγος μέσος αφίχθη στην ασιατική χώρα την περασμένη Παρασκευή (20/3), χωρίς να έχει το παραμικρό σύμπτωμα. Ο σύλλογος που ανήκει ανακοίνωσε ότι ο παίκτης τέθηκε αμέσως σε καραντίνα.

Είναι ο πρώτος παίκτης της κινεζικής Super League που διαγνώστηκε με κορονοϊό. Την περασμένη εβδομάδα είχε βρεθεί θετικός ένας ακόμη ποδοσφαιριστής, αλλά αγωνίζεται σε ομάδα β’ κατηγορίας. Πρόκειται για τον βραζιλιάνο επιθετικό της Ντόρι, Μεϊζού Χάκα.

Marouane Fellaini has announced he tested positive for coronavirus. pic.twitter.com/PsIO3GySZg

— FourFourTweet (@FourFourTweet) March 22, 2020

LUTO! Ex-presidente do Real Madrid Lorenzo Sanz faleceu hoje vítima do novo coronavírus. Desejamos força aos familiares nesse momento. pic.twitter.com/kynA1keclR

— Esporte Interativo (de ) (@Esp_Interativo) March 21, 2020

Acaba de fallecer Lorenzo Sanz, el que fuera el Presidente de la Séptima. Descanse en Paz y un abrazo enorme a su familia y especialmente a nuestro compañero @FernandoSanzD19 pic.twitter.com/GT8VGnY0AW

— Josep Pedrerol (@jpedrerol) March 21, 2020

#Coronavirus : è morto #LorenzoSanz , ex presidente del #RealMadrid https://t.co/AfwADaVk3p

— Corriere dello Sport (@CorSport) March 21, 2020

Your Tweet was quoted in an article by @Agencia_Andina https://t.co/zBKe8B19Zp

— Recite Social (@ReciteSocial) March 21, 2020

R.I.P Lorenzo Sanz.

This virus is killing everyone, legends, innocent people, etc. It’s deadly and we’re all trying to fight it.
This man died through corona virus.

Rest in peace, legend. pic.twitter.com/X8ckdJUj9u

— Tom (@YKWN_) March 21, 2020

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, naftemporiki.gr)

Πηγή: Πέθανε από κορονοϊό ο ιστορικός πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Λορένθο Σανθ – Θετικοί ο Πάολο Μαλντίνι και ο γιος του - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα