Ο ανάγωγος της Κυριακής: Ντίνα θες μια καραντίνα;;

Από πού ν’ αρχίσω τώρα και πού να τελειώσω; Θ’ αρχίσω από την εξώπορτα και θα τελειώσω στην πόρτα της κουζίνας. Έτσι κι αλλιώς έξω δεν μπορώ να βγω.

@
Το ’χω φάει το σπίτι στο πάνω κάτω, έχω ανακαλύψει σημεία που δεν ήξερα ποτέ ότι υπάρχουν, έχω βρει βρακιά χαμένα, βρήκα 35 ευρώ σε μία τσέπη και βρήκα και προφυλακτικά που είχαν λήξει. Κι αν δεν είχαν λήξει θα λήγανε.

@
Βγήκα ν’ αφήσω τα σκουπίδια και μου ρίξανε με καραμπίνα από απέναντι.
Είναι γηροκομείο.
Έχουν ταμπουρωθεί οι γέροι όπως στο Ρούπελ και φωνάζουν στον Χάρο όπως ο Πρέκας.
Έλααα να μας πάρειιιις!!

@
Και

να ‘χω στο απέναντι διαμέρισμα και καθημερινό καυγά από ένα ζευγάρι κάθε βράδυ στο μπαλκονι. Φοράνε μάσκες και οι δύο. Αυτός κάθεται σε μια καρέκλα και η γυναίκα πηγαινοέρχεται λέγοντας του ότι τώρα κατάλαβε πόσο μ@λάκ@ς είναι και έρχεται και ένας φίλος τους με μάσκα κι αυτός, που κάθεται παράμερα και προσπαθεί να τους συμφιλιώσει, με επιχειρήματα τύπου: «Ρε Καίτη πού θα πας τώρα με τον κορονοϊό;»
Και η Καίτη ν’ απαντά: «Καλύτερα με τον κορονοϊό, παρά με τον μαλακοϊό».

@
Αν ο πατέρας ήταν γκαντέμης για την Ελλάδα, ο Κυριάκος είναι γκαντέμης γι’ όλο τον πλανήτη. Βάζει σοβαρή υποψηφιότητα να είναι αυτός που έφερε τη γκαντεμιά στο σύμπαν.

@
Αλλά ποιος να γκαντεμιάσει αυτή τη χώρα, όταν έχουμε έναν λαό ο όποιος κάνει ό,τι του έρθει στο κεφάλι; Του λες «μένουμε σπίτι» κι αυτός παίρνει την οικογένεια με το αυτοκίνητο, μπαίνει στο καράβι και την πάει να δουν τον παππού στο νησί.

@
Τι σου φέραμε παππού απ’ την Αθήνα;
Τον θάνατο!

@
Εγώ πιστεύω το κάνουν και επίτηδες. Έχω έναν φίλο μου που περίμενε να πεθάνει ο παππούς του για να κληρονομήσει το κτήμα και μόλις άρχισε να βήχει ο ίδιος μπήκε στο αμάξι και πήγε να δει τον παππού βολίδα. Τώρα περιμένει να δει αν πέτυχε το σχέδιο.

«Του έβηξα κατάμουτρα» μου είπε και συνέχισε: «Αν είμαι τόσο άτυχος και δεν πεθάνει ούτε τάρα τι να πω;»

@
Αν μιλάμε για ατυχία, άτυχος ήταν ο θείος της φίλης μου. Ήρθε από την Αφρική να τους δει για πέντε μέρες και θα μείνει 14 μέρες αποκλεισμένος σε καραντίνα και δεν θα τους δει, παρά μόνο μέσω οθόνης.

Έτσι όπως βλέπουν οι γιαγιάδες και οι παππούδες τα εγγόνια τους λίγο πριν πεθάνουν κατά τις περιγραφές ενός γιατρού στην Ιταλία. Τους αποχαιρετάνε μέσω κινητού.

@
Ο πλανήτης μας ζει ώρες τραγικές. Από τη μια στιγμή στην άλλη πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων όνειρα, προοπτικές, μέλλον. Αναποδογύρισαν οι ζωές όλων. Η Ελλάδα την ώρα που πήγαινε να σηκωθεί έρχεται να ξανακαθίσει στην πολυθρόνα της απόγνωσης.

Όλες τις συμφορές μαζί με τον Κυριάκο θα τις ζήσουν.

@
Μου θυμίζει το ανέκδοτο με τον Εβραίο που πεθαίνει και είναι η γυναίκα του δίπλα και του λέει: «Εγώ πάντα δίπλα σου ήμουνα και όταν έπαθες το ατύχημα με το αμάξι και όταν αρρώστησες και σου κόψανε το πόδι και τώρα που έχεις καρκίνο και πεθαίνεις».
Και λέει ο Εβραίος: «Τυχαίο να είναι αυτό ρε γυναίκα;»

@
Ξέρετε πόσο ανυπόφορη είναι η ζωή κάποιων ανθρώπων μέσα στο σπίτι; Οι καυγάδες, τα νεύρα και τα διαζύγια που θα βγουν αυτήν την περίοδο δεν λέγεται. Μη βλέπετε στα social media χαρές, τραγούδια, γυμναστικές. Η ζωή είναι τελείως αλλιώς όταν δεν τη δείχνεις. Εκεί είναι η πραγματική ζωή. Τι κάνει το ζώο στη φωλιά του.

@
Δεν είναι όμως μόνο οι νεώτεροι που δείχνουν να μην πειθαρχούν. Είναι και οι μεγάλοι σε ηλικία. Κυρίως αυτοί. Που αντί να καθίσουν να προσευχηθούν στο σπίτι τους θέλουν  να πάνε στις εκκλησίες. Επειδή είναι πιστοί. Δηλαδή όλοι αυτοί που πεθαίνουν στον κόσμο είναι οι άπιστοι; Αυτοί που πήγανε στους Αγίους τόπους και έφεραν τον ιό είναι άπιστοι; Αυτοί που πήγαν στο μνημόσυνο στην Κοζάνη και έχουν αρρωστήσει δυο χωριά και ξεκίνησαν οι θάνατοι, είναι άπιστοι;

@
Επειδή μιλάει για ατομική ευθύνη ο πρωθυπουργός, τη δική του ατομική ευθύνη να μην κλείσει τις εκκλησίες από την αρχή όταν γνωρίζει ότι αυτές οι ηλικίες είναι υψηλού κινδύνου, την έχει αναλάβει;

@
Αναγκάστηκε η Εκκλησία να τα μαζέψει άρον άρον, ενώ από την αρχή θα μπορούσε να κρατήσει τους πιστούς στα σπίτια τους, λέγοντάς τους ότι ο Θεός είναι εκεί. Δεν είναι θέατρο η εκκλησία, όπου ο θεός πάει κάθε Κυριακή και παίζει παραστάσεις.

@
Τις χρυσοπλήρωσαν τις μάσκες και τα αντισηπτικά στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Ο κύριος Βορίδης πολύ κουβαρντάς πάντα. Με τα λεφτά μας. Βάζει το χέρι του στην τσέπη μας και αρπάζει. Ναι, είναι αυτός που είχε χρεώσει την κοπή της πίτας 12.000 ευρώ. Βασιλόπιτα με τα όλα της.

@
Ο έτερος της ακροδεξιάς παρέας του Κυριάκου, ο Άδωνις, έκανε τόσο γρήγορες κωλοτούμπες που δεν προλάβαινε ούτε η σκιά του να τις δει. Πριν μια βδομάδα μας έλεγε ότι δεν είναι αισχροκέρδεια να πωλούνται τα αντισηπτικά 200% ακριβότερα γιατί λειτουργεί ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης. Μετά το κράξιμο το γύρισε στο «πρόστιμα σε όσους κερδοσκοπούν».

Ίσως ο πιο εξουσιομανής νεοχουντικός στην ιστορία της Μεταπολίτευσης με μεγάλο ταλέντο στην εφήμερη δόξα της τηλεόρασης.

Επτά εμφανίσεις σε μια μέρα είδα.

@
Δεν λέμε να εξαφανιστεί και σαν τον Κικίλια που μιλάει και τρέμει το φυλλοκάρδι του.

@
Ο Μητσοτάκης κερδίζει σε πόντους καθημερινά γιατί έχει το πορτραίτο του υπεύθυνου και κανείς δε θυμάται τα όσα έλεγε και όσα επαναλάμβαναν τα χιλιάδες μπλε «παπαγαλάκια» της τηλεόρασης για τη δημόσια υγεία.

Εδώ κερδίζει πόντους ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος επέμενε στη στήριξη της δημόσιας υγείας, στην πρόσληψη των 4.000 γιατρών και νοσηλευτών που πασχίζουν τώρα εν μέσω της φουρτούνας να προσλάβουν 2.000, ένα δημόσιο σύστημα που και ο Νικήτας Κακλαμάνης είπε και μπράβο του: «Ελπίζω όταν θα ξεπεραστεί αυτή η κρίση να μην ξαναπιάσουν την πένα τους για να γράψουν τα ίδια για τους ήρωες τους νοσηλευτές και εργαζόμενους που χωρίς αυτούς δεν ξέρω αν θα μιλάγαμε σήμερα».

@
Τώρα αντιλαμβάνεται και ο τελευταίος πολίτης τι σημαίνει να υπάρχει δημόσιο σύστημα υγείας δυνατό. Και ενώ ο Μητσοτάκης προελαύνει στις δημοσκοπήσεις, προελαύνει εφαρμόζοντας πολιτική ΣΥΡΙΖΑ στη δημόσια υγεία. Αυτός είναι ο παραλογισμός.

Θέλουν αριστερή πολιτική με δεξιό πρωθυπουργό!!

@
Να σταματήσουν οι απολύσεις τώρα. Να μπει η Ευρώπη μπροστά. Μόνος ο Μητσοτάκης δεν θα μπορέσει να σηκώσει το βάρος, ακόμα και αν χρησιμοποιήσει ολόκληρο το μαξιλαράκι των 36 δισ. που του άφησε προίκα ο Τσίπρας. Χρειάζεται την Ευρώπη δίπλα του με αποφάσεις. Πρέπει να υπάρξει ευρωπαϊκή πανθυμία απέναντι στην πανδημία.

@
Ο άλλος ο αχτένιστος στη Μεγαλη Βρετανία τρόμαξε να καταλάβει ότι το γεγονός ότι έφυγε απ’ την Ευρώπη δε σημαίνει ότι θα φύγει κι από την πανδημία. Εμείς καραντίνα και οι Εγγλέζοι στα κέφια.

Αυτά βλέπουν τα πιτσιρίκια. Σου λέει γιατί οι Εγγλέζοι να είναι έξω κι εμείς μέσα να μας ζαλίζει η μάνα μας τα’ αυτιά;

Να τον πάρει ο Κυριάκος και να τον ξεχέσει μετά συγχωρήσεως για την ατομική του ευθύνη.
Τον αχτένιστο μπουνταλά που είναι σαν ξεστόλιστο Χριστουγεννιάτικο!

@
Όσο περνάει ο καιρός η κατάσταση θα αγριεύει.
Μπήκε μία μέσα σε ένα φούρνο χωρίς μέτρα προστασίας και το παιδί μαζί και της είπε η κοπέλα που δούλευε μέσα, «μήπως μπορείτε να πάτε το παιδί έξω να το κρατήσει ο πατέρας του;». Και μπήκε μέσα ο πατέρας και την έβρισε που θα του πει για το δικό του το παιδί. Και πήρε και τον ιδιοκτήτη να τη διώξει γιατί δεν φέρεται καλά στους πελάτες.

@
Σ’ αυτή την πανδημία θα συναντήσουμε τους χαρακτήρες μας και όσο ο Μητσοτάκης τονίζει την ατομική ευθύνη ποτίζει τη γλάστρα ενός ανόητου εγωισμού.

Με την ατομική ευθύνη ο Έλληνας νομίζει ότι αυτός μόνος αποφασίζει για το τι θα κάνει. Με την κοινωνική ευθύνη η ανάγκη του άλλου είναι αυτή που καθορίζει τις κινήσεις που θα κάνει ο καθένας μας!

Λάθος στρατηγική. Χρειάζονται δυστυχώς ακόμα πιο σκληρά μέτρα. Τώρα.

@
Θρήνος στην Ιταλία. Μεγάλη έξαρση και στην Γαλλία.
Στην Ελλάδα ακόμα δεν ξέρουμε πόσο θα κοστίσει η συνεχιζόμενη απειθαρχία.
Ούτε ακριβή νούμερα μπορούμε να ξέρουμε. «Σε δυο βδομάδες» είπε ο κύριος Τσιόδρας.

@
Εγώ προσωπικά, ο ανάγωγος, έχω μία οικογένεια φίλων που πατέρας, μάνα και παιδί έχουν προσβληθεί από τον ιό με ήπια χαρακτηριστικά, τον περνάνε στο σπίτι κλεισμένοι, χωρίς να έχουν επισκεφτεί κάποιο νοσοκομείο, ούτε να έχουν καταγραφεί σαν κρούσματα.
Θα είμαι ο μόνος;

@
Ταξιτζής στα Τρίκαλα αποφάσισε να πηγαίνει δωρεάν τα φάρμακα στους ηλικιωμένους τώρα που δεν μπορούν οι ίδιοι να βγουν από τα σπίτια τους και ο ίδιος δεν έχει δουλειά. Αυτό δεν λέγεται ατομική ευθύνη, λέγεται κοινωνική ευθύνη, ή λέγεται υπάρχουν ακόμα και μερικοί άνθρωποι στη χώρα αυτή.

@
Όλα του πετύχανε του Κυριάκου. Επιστροφή στην κανονικότητα. Ξεχάστε την κανονικότητα για πάντα.

Ό,τι υποσχέθηκε θα του το αναποδογυρίσει ο Θεός.
Είναι προφανές ότι δεν τον έχει με το μέρος του.
Είναι άλλο πράγμα να έχεις τον Θεό κι άλλο τους παπάδες με το μέρος σου.

@
Πρώτος ο ανάγωγος το είπε εδώ ότι το πρώτο που θα πρέπει να ξεχάσουμε θα είναι το Πάσχα. Λαμπάδες ο καθένας σπίτι του και το Χριστός Ανέστη στα μπαλκόνια. Και ο παπάς με τους ψάλτες σε απόσταση δύο μέτρων να χτυπάνε τις καμπάνες.

@
Αρνί μέχρι 10 άτομα. Θα φτάνει 11ος και θα διαλύεται η γιορτή. Τσούγκρισματα δεν θα υπάρχουν ούτε σε ποτήρια, ούτε σε αυγά και ασφαλώς απαγορεύονται τα φιλιά.

Αυτή η Ανάσταση Θα είναι η πρώτη εσωτερική Ανάσταση του Έλληνα. Θα πρέπει να βρει μέσα του ο καθένας τι είναι αυτό που θα θελε να αναστηθεί. Ανάβουμε λαμπάδες εντός!

@
«Βαρέθηκε ο θεός να μας βλέπει να κάνουμε ψέματα μάτσα μούτσα και μετά να σκοτωνόμαστε», είπε η θεια μου, έβαλε τα γάντια της και πάτησε το κουμπί της τηλεόρασης για να παρακολουθήσει την αγαπημένη της σειρά. Πόσοι πέθαναν σήμερα.

@
Καραντίνα λοιπόν και δοκιμάζονται νεύρα, σχέσεις, προσωπικότητες, χαρακτήρες.
Ηθοποιοί και τραγουδιστές από τα σπίτια τους τραγουδούν και παίζουν και κατά πως πάνε τα πράγματα θα συνεχίσουν για πολύ καιρό να παίζουνε από ‘κει γιατί δε βλέπω να ορμήσει ο κόσμος σε παραστάσεις αμέσως μετά. Θα αργήσουμε να ξαναμπούμε σε κλειστούς χώρους.

@
Νέες μορφές θεάματος θα αναπτυχθούν και ήδη αρκετές από αυτές βρίσκονται στα σκαριά.

@
Ντίνα; Είσαι για μια καραντίνα.
Και κάνει κι ωραίες μέρες ρε που@@η μου.

@
Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα μέρες του ΣΚΑΙ τη φωνή.

@
Έχω γδάρει τα χέρια μου από το αντισηπτικό. Ούτε χειρουργός να ήμουν. Τόσο dettol ούτε σε βόθρο να’ χα πέσει.

@
102 χρονών πέθανε προχθές η μαμά μιας φίλης μου, ενώ πέθαινε 13 ολόκληρα χρόνια. Γιατί τόσα περίπου την περιμένανε.
Και μόλις πήρε το τσεκ από την ασφάλεια η φίλη μου, ένα τεράστιο ποσόν, δεν μπορεί να ταξιδέψει να το γλεντήσει.
Έχει πάρει το τσεκ και κοιτάζει τα ντουβάρια. Αυτά είναι δράματα.

@
Βάλε στολή, αναπνευστήρα κι έρχομαι.

Πήγε ένας φίλος μου στην γκόμενά του και το κάνανε σαν αστροναύτες. Μέσα από τις στολές. Φερμουάρ μόνο ανοίξανε.

Γύρισε μετά ο φίλος μου σπίτι και τον έχει βάλει σ’ ένα ποτήρι με οινόπνευμα, μετά συγχωρήσεως και τον μουλιάζει.

@
Ενώ είναι ο κορονοϊός ο τρόμος της γριάς, όμως τις βλέπεις άφοβες να κυκλοφορούν.

«89 είμαι» είπε η κυρά Ευδοκία.
«Τι να τον δω τον Χάρο Παρασκευή, τι να τον δω Δευτέρα;».
«Το ραντεβού έχει κλείσει».

@
Κυριάκο κλεισ’ τους μέσα.
Μην τους λες για ατομική ευθύνη.
Όταν ο μ@λάκ@ς το παίρνει πάνω του πάμε κατά διαόλου.

@
Ν’ αγριέψουν οι ποινές.
Δεν είναι η ώρα τώρα να διδάξουμε ατομική ευθύνη.
Σκάσε και τρώγε, που έλεγε κι η γιαγιά μου!!

@
Το καλοκαίρι στη Μύκονο τι θα γίνει στο Nammos;;
Συγγνώμη που με απασχολεί κι αυτό τώρα. Δεν θα καθόμαστε στις ξαπλώστρες κοντά κοντά; Δυο μέτρα από ξαπλώστρα σε ξαπλώστρα;

Δεν θα μπορεί να σε τρίβει ο καλός σου με αντηλιακό για να σας παίρνει ο παπαράτσι;
Πω πω στεναχώριες.
Πώς θα ζήσουμε χωρίς γκλάμουρ;;

Αχρηστεύτηκαν όλα τα πρωινά και μεσημεριανά.
Ευτυχώς ησύχασε η τηλεόραση από την απέραντη χαζομάρα!

@
Στη θάλασσα θα κολυμπάμε ο καθένας στα 15 τετραγωνικά, όπως στα σουπερ μάρκετ;

@
Το ότι δεν πάμε καλά σαν λαός το δείχνει ότι αυτό που σηκώσαμε απ’ τα σουπερ μάρκετ είναι το χαρτί υγείας.

Όλα τα άλλα τα ‘χουμε λυμένα.
Το χαρτί για να σκουπιστούμε μας λείπει.

@
Δεν με χέζεις λέω εγώ;
Είμαστε Έθνος ανεξάντλητον.

@
Γι’ αυτό μπορεί και να σωθούμε!!!

ΖΩΗ ΣΤΑ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ

Πηγή: Ο ανάγωγος της Κυριακής: Ντίνα θες μια καραντίνα;; - altsantiri

Keywords
θες, θες, ντινα, ελλαδα, media, κοζανη, θεατρο, προσφορες, μπλε, συριζα, σημαίνει, δημοσκοπηση, τσιπρας, καιρος, γαλλια, τρικαλα, πασχα, αρνι, ανάσταση, θεια, σκαι, κορονοϊός, καλοκαιρι, μυκονος, σουπερ, μυστικες δημοσκοπησεις, εθνος, κακλαμανης, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, δωρο πασχα, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, απολυσεις στο δημοσιο, αθηνα, Καλή Χρονιά, πασχα 2012, δωρο πασχα 2012, σχεδιο αθηνα, νεος παπας, αλλαγη ωρας 2013, κρουσματα σημερα, γιορτη σημερα, η ζωη, τι σημαινει, βασιλοπιτα, αυτοκινητο, αφρικη, γηροκομειο, γυναικα, δουλεια, δωρεαν, θαλασσα, ιταλια, μνημοσυνο, νησι, ξαπλωστρες, ονειρα, σκαι, τηλεοραση, τραγουδια, υγεια, φιλια, ψεματα, ωρα, αυγα, αδωνις, ανεκδοτο, ανάσταση, ατυχημα, ατυχια, βδομαδα, βοριδης, βραδυ, γαντια, γεγονος, γινει, γκομενα, δημοσιο, δυστυχως, δικη, δειχνει, δοξα, εβραιος, ευδοκια, ευρω, ειπε, υπαρχει, εκκλησια, ερχεται, ευθυνη, ευρωπη, εφυγε, ζωη, ζωο, ιδια, ηλικια, ηρωες, θεος, θυμιζει, κι αλλο, κτημα, λαμπαδες, λεφτα, λειπει, μαμα, μητσοτακης, μπλε, μπορειτε, νευρα, νικητας, ξαπλωστρα, παντα, οινοπνευμα, οικογενεια, παιδι, παμε, πεθανε, πηγαινε, πιτας, ποτηρια, πορτα, ραντεβου, ρουπελ, σειρα, σουπερ μαρκετ, σπιτι, σπιτια, συμπαν, σουπερ, σχεδιο, τι ειναι, φαρμακα, φερμουαρ, φτανει, φωλια, φωνη, χερι, χριστος, χριστος ανεστη, ωρες, ασφαλεια, ατυχος, εκκλησιες, εμφανισεις, γιορτη, χωρα, υπουργειο, κοπελα, κυριακου, κυριακη, media, μεινει, μπροστα, μυκονο, νοσοκομειο, πενα, θειος, σημαίνει, θεια, υγειας, χερια, γεροι, γιαγια, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα
Κυριακής, Ντίνα,kyriakis, ntina