Πετάει… το Περιστέρι, μετά τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ «σκότωσε» (81-76) και τον Ολυμπιακό

Το Περιστέρι στην έδρα του… έβαλε κάτω και τον Ολυμπιακό, λίγες ημέρες μετά την επιτυχία του κόντρα στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, όταν είχε υποχρεώσει τους «πράσινους» στην πρώτη ήττα τους στην Basket League. Η ομάδα των δυτικών προαστίων αποδεικνύεται σε… φονέα των

«γιγάντων», καθώς για την 23η αγωνιστική της Α1 Ανδρών επικράτησε με 81-76 των «ερυθρόλευκων» στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου». Η γηπεδούχος βελτίωσε σε 15-8 το ρεκόρ της, ούσα σε… τροχιά τετράδας, ισοβαθμώντας με ΠΑΟΚ και Προμηθέα.

Στον αντίποδα, ο Ολυμπιακός υπέστη την τρίτη εφετινή ήττα του (19-3), αλλά το ανησυχητικό είναι πως οι Πειραιώτες παρουσιάστηκαν αδιάφοροι, χωρίς κίνητρο και διάθεση, χάνοντας επί 40 λεπτά απ’ το Περιστέρι.

Να αναφέρουμε πως οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πολλά παράπονα από τη διαιτησία. Ο Ντέιβιντ Μπλατ τα… έψαλε στον διαιτητή Παπαπέτρου και ακολούθως δεν δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.

Πρωταγωνιστής των θριαμβευτών ο Μπεν Μπέντιλ με 15 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ τον ακολούθησαν σε απόδοση οι επίσης διψήφιοι Παναγιώτης Βασιλόπουλος (11π., 10ρ.), Γιάννης Αγραβάνης (10π.) και Έντουαρντ Ντάνιελ (10π.). Από τους «ερυθρόλευκους» ξεχώρισε ο Γιώργος Πρίντεζης με 17 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Όπως είπαμε, οι γηπεδούχοι ήλεγξαν από το πρώτο τζάμπολ το ρυθμό του αγώνα, υπερίσχυσαν στη συγκομιδή των επιθετικών ριμπάουντ, ήταν πιο εύστοχοι από τον Ολυμπιακό και έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο +3 (22-19).

Δίχως διάθεση σε άμυνα και επίθεση και τον Ουέμπερ να παλεύει μόνος του, οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να περιορίσουν το Περιστέρι ούτε στη δεύτερη περίοδο, με τη γηπεδούχο να πηγαίνει στα αποδυτήρια +6 (45-39).

Το κακό και άναρχο παιχνίδι του Ολυμπιακού και στην τρίτη περίοδο είχε ως αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να χάνουν με επτά πόντους (63-56), παρά τις προσπάθειες αντίδρασης του Γιώργου Πρίντεζη. Με πρωταγωνιστές τους Ουέμπερ και Βεζένκοφ ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει και πάλι, μείωσε στο 35′ σε 69-67, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Με τον Μπέντιλ να δίνει ρεσιτάλ στην επίθεση και να σημειώνει εννιά πόντους στο τελευταίο πεντάλεπτο, το Περιστέρι έμεινε σε απόσταση (80-74 στο 39′) και έφτασε στην επιτυχία, με τους «ερυθρόλευκους» να είναι άστοχοι σε προσπάθειες τους, ώστε να μειώνουν σε απόσταση… αναπνοής, ενώ το Περιστέρι έδειχνε να έχει «κολλήσει», πριν μπει το ματς στο τελευταίο λεπτό.

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 45-39, 63-56, 81-76.

Οι διαιτητές: Παπαπέτρου, Τζαφλέρης, Ζαχαρής

Οι συνθέσεις
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BIΚΟΣ COLA (Αργύρης Πεδουλάκης): Μουράτος 2, Σκορδίηλης 6, Βασιλόπουλος 11 (2 τρίποντα, 10 ριμπάουντ), Γκρέι 9 (8 ριμπάουντ), Κάλαχαν 9 (3), Φιλιππάκος, Αγραβάνης 10 (2), Μπέντιλ 15 (7 ριμπάουντ), Καράμπελας, Μουρ 9.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντέιβιντ Μπλατ): Πρίντεζης 17 (6 ριμπάουντ), Μιλουτίνοβ 5, Παπανικολάου 5 (1), Γουίλιαμς-Γκος 12 (1), Γουέμπερ 13, Βεζένκοβ 10 (2 τρίποντα, 7 ριμπάουντ),Μπόγρης, Μάντζχρης 1, Τουπάν 6 (1), ΛεΝτέι.

Φωτογραφίες: intime.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα