Παρατείνεται η παραχώρηση αγροτικής γης σε αγρότες και ανέργους

Το αίτημα της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) φαίνεται πως οδηγεί τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρο Αραχωβίτη σε νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να υπάρξει παράταση στην παραχώρηση χρήσης αγροτικών ακινήτων σε αγρότες ή άνεργους εγγεγραμμένους στο μητρώο ανέργων του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΑΑΤ «λόγω αδυναμίας των Περιφερειών να εφαρμόσουν τον ν. 4061/12, στο σύνολο των

εκτάσεων αναφοράς του και με το κίνδυνο να μείνουν εκτάσεις αναξιοποίητες επειδή έχουν λήξει οι παρατάσεις παραχώρησης από τις οικείες Περιφέρειες, με βάση την παράγραφο 2 του άρθρου 141 του ν. 4537/18 (ΦΕΚ Α’ 84/15-05-2018), γνωστοποιούμε ότι η εν λόγω νομοθετική ρύθμιση θα καλύψει την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο έως την 31-10 -2019».

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στο γεγονός ότι η επικείμενη νομοθετική ρύθμιση θα δώσει μία επιπλέον δυνατότητα στους περιφερειάρχες καθώς θα έχουν το δικαίωμα να παραχωρούν,για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο (που ολοκληρώνεται την 31-10-2019), τις αδιάθετες εκτάσεις σε νέους γεωργούς και επαγγελματίες αγρότες.

Το ΥΠΑΑΤ μέσω της ανακοίνωσής του απευθύνει κάλεσμα στις Περιφέρειες «να συνεχίσουν την διαδικασία εφαρμογής του ν. 4061/12 για την παραχώρηση των αγροτικών εκτάσεων διότι δεν θα δοθεί άλλη αναβολή εφαρμογής του νόμου».

Keywords
Τυχαία Θέματα