Πένθος στη Formula 1, «έφυγε» ξαφνικά ο Τσάρλι Γουίτινγκ

Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η νέα σεζόν με το Grand Prix στο Άλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης η Formula 1 πενθεί, καθώς ο διευθυντής αγώνων του αθλήματος, Βρετανός Τσάρλι Γουίτινγκ, απεβίωσε…

Βρισκόταν στην πόλη της Αυστραλίας για την πρεμιέρα της Formula 1 το 2019 και ο 66χρονος Γουίτινγκ υπέστη πνευμονική εμβολή, σύμφωνα

με όσα έγιναν γνωστά και από τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA).

«Με μεγάλη θλίψη έμαθα για τον ξαφνικό θάνατο του Τσάρλι», δήλωσε ο πρόεδρος της FIA, Ζαν Τοντ, σημειώνοντας ότι ήταν «μια αδιαμφισβήτητη και εικόνα της Formula 1».

Ο εκλιπών, εντάχθηκε στην F1 το 1977 με την ομάδα Hesketh Racing και στη συνέχεια έγινε γνωστός ως επικεφαλής μηχανικός της Brabham και εργάστηκε για να κατακτήσει τους παγκόσμιους τίτλους με τον Βραζιλιάνο Νέλσον Πικέ το 1981 και το 1983.

Υποστηριζόμενος από τον πρώην επικεφαλής της Brabham, Μπέρνι Εκλεστόουν, ο οποίος έγινε ιδιοκτήτης της F1, προσχώρησε στην FIA το 1988 ως τεχνικός αντιπρόσωπος. Έγινε διευθυντής αγώνων το 1997, ενώ ήταν επίσης εκπρόσωπος ασφαλείας και επικεφαλής του τεχνικού τμήματος της FIA. «Η Formula 1 έχει χάσει έναν πιστό φίλο και έναν χαρισματικό πρεσβευτή», δήλωσε ο Τοντ.

We are filled with immense shock and sadness at the news of Charlie Whiting’s passing.

He will be remembered as a giant of the sport, as well as a dear friend to so many.

Our deepest sympathies and thoughts are with his friends and family.https://t.co/36pAcjjZOy

Formula 1 (@F1) 14 Μαρτίου 2019

"He was a great man, he did an amazing job for F1 over the years"

Kimi pays tribute to Charlie Whiting#AusGP

Keywords
Τυχαία Θέματα