Πέντε μύθοι για την αφυδάτωση

Όσο ο καιρός είναι ζεστός τόσο περισσότερο αυξάνεται και η ανάγκη του οργανισμού για ενυδάτωση. Αν δεν προσλαμβάνουμε αρκετά υγρά είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσουμε τις άσχημες συνέπειες της αφυδάτωσης. Συχνά όμως κάνουμε λάθη εξαιτίας ευρέως διαδεδομένων μύθων που κυκλοφορούν. Ας δούμε ποιοι είναι οι πιο συχνοί μύθοι και τι ισχύει στην πραγματικότητα.

Ο καφές μας αφυδατώνει

Μπορεί για χρόνια οι ειδικοί να πίστευαν ότι η καφεΐνη επειδή είναι διουρητική συμβάλλει στην αφυδάτωση του οργανισμού, όμως μια κούπα καφέ

το πρωί μας βοηθά να προσλάβουμε υγρά.

Αρκούν 8 ποτήρια νερό την ημέρα

Κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές ανάγκες σε νερό και αυτό εξαρτάται από την ηλικία του, τις δραστηριότητες που ακολουθεί αλλά και από το πόσα λαχανικά και φρούτα τρώει αφού τα τελευταία ενυδατώνουν τον οργανισμό.

Αν δεν διψάμε, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας

Όμως η αφυδάτωση αργεί να γίνει εμφανής, ενώ καθώς μεγαλώνουμε ο μηχανισμός του οργανισμού που μας επιτρέπει να καταλαβαίνουμε αν διψάμε δεν λειτουργεί εξίσου καλά.

Όσο περισσότερο νερό πίνουμε, τόσο καλύτερα για τον οργανισμό μας

Κι όμως, όχι. Αν πιούμε υπερβολικά πολύ νερό, μπορεί να υπάρξουν προβλήματα με τους ηλεκτρολύτες στον οργανισμό μας, και να πέσουν σε επικίνδυνο σημείο τα επίπεδα νατρίου στο αίμα. Πρέπει να είστε προσεκτικοί, ειδικά αν κάνετε έντονη γυμναστική.

Τα sports drinks είναι καλύτερα από το νερό

Τα sports drinks περιέχουν ηλεκτρολύτες και αποτελούν μια καλή λύση για όσους αθλούνται. Ωστόσο περιλαμβάνουν σάκχαρα και επιπλέον θερμίδες, επομένως αν δεν κάνετε κάποιο είδος έντονης γυμναστικής, το νερό είναι πολύ καλύτερη επιλογή από τα sports drinks.

Keywords
Τυχαία Θέματα