Πείραμα του Facebook προκαλεί αναταραχή στους εκδότες

Μετά την αλλαγή στον αλγόριθμο του που στόχευε στον περιορισμό των ποστ με παραπλανητικούς τίτλους, το Facebook προχώρησε σε ένα νέο πείραμα το οποίο προκάλεσε… αναταραχή στους εκδότες.

Πρόκειται για το στοιχείο Explore το οποίο προς το παρόν, σύμφωνα με το BBC, δοκιμάστηκε σε 6 χώρες, τη Σρι Λάνκα, τη Βολιβία, τη Σλοβακία,

τη Σερβία, τη Γουατεμάλα και την Γκαμπόντια.

Κατά τη διάρκεια του πειράματος, το βασικό News Feed παρουσίαζε μόνο αναρτήσεις από φίλους και χορηγούμενες αναρτήσεις, που σημαίνει ότι αν ήθελε κανείς να διαβάσει αυτά τα ποστ θα έπρεπε να πληρώσει.

Το πείραμα αυτό προκάλεσε κατακόρυφη πτώση στην εμφάνιση των ειδήσεων από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης των συγκεκριμένων χωρών.

Οι εκδότες παρατήρησαν τέσσερις φορές λιγότερη αλληλεπίδραση μετά την αλλαγή και άρχισαν να… πανικοβάλλονται στην ιδέα ότι πρέπει να πληρώνουν για τα ποστ τους αφού εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό για την προσέλκυση αναγνωστών από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Μετά τον πανικό το Facebook διευκρίνισε – μέσω του επικεφαλής του newsfeed Adam Mosseri – πως στόχος του πειράματος ήταν να διαπιστώσει αν οι χρήστες προτιμούν να διαχωρίσουν σε διαφορετικά σημεία το προσωπικό και δημόσιο περιεχόμενο. Πρόσθεσε δε ότι δεν σκοπεύει να συνεχίσει το πείραμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα