Παρέμβαση Καραμανλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών: Δεν αξιοποιήθηκε όπως έπρεπε το Βουκουρέστι

Η παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού έγινε με γραπτή δήλωση«Δεν είναι επιτρεπτό εθνικά θέματα τέτοιας σημασίας να οδηγούν σε οξύτητα που ευνοεί διχαστικό κλίμα»Ο κ. Καραμανλής κάνει λόγο για «ευαισθησία και εύλογες ανησυχίες της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών»

Παρέμβαση με γραπτή δήλωση για τη Συμφωνία των Πρεσπών ενόψει της ψήφισής της από την Ολομέλεια της Βουλής πραγματοποίησε ο πρώην πρωθυπουργός ο Κώστας Καραμανλής.

Η παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού για το Μακεδονικό αναμενόταν με πολύ

μεγάλο ενδιαφέρον τα τελευταία 24ωρα.

«Η κριτική της Νέας Δημοκρατίας για την προκείμενη συμφωνία είναι ισχυρή και πλήρως τεκμηριωμένη. Ιδίως μάλιστα όταν η όλη διαπραγμάτευση έγινε υπό όρους αδικαιολόγητης βιασύνης και όταν, προφανώς, άλλοι είναι εκείνοι που επείγονται για την διευθέτηση του θέματος», αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός για τη Συμφωνία των Πρεσπων.

Στη συνέχεια, ο κ. Καραμανλής κάνει λόγο για «ευαισθησία και εύλογες ανησυχίες της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών» και σημειώνει ότι «η κυβέρνηση όφειλε να τις σεβαστεί».

Ολόκληρη η γραπτή δήλωση:

«Όπως έχω ήδη επισημάνει, η κα Μπακογιάννη έχει περιγράψει με ακρίβεια την πολιτική της τότε Κυβέρνησης, που οδήγησε στην απόφαση της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι. Απόφαση που προσέφερε ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό διαπραγματευτικό πλεονέκτημα στη Χώρα μας, το οποίο δυστυχώς δεν αξιοποιήθηκε όπως έπρεπε.
Η κριτική της Νέας Δημοκρατίας για την προκείμενη συμφωνία είναι ισχυρή και πλήρως τεκμηριωμένη. Ιδίως μάλιστα όταν η όλη διαπραγμάτευση έγινε υπό όρους αδικαιολόγητης βιασύνης και όταν, προφανώς, άλλοι είναι εκείνοι που επείγονται για την διευθέτηση του θέματος. Οπωσδήποτε όμως όχι η Ελλάδα.

Τέλος, όφειλε η Κυβέρνηση να σεβαστεί την ευαισθησία και να αφουγκραστεί τις εύλογες ανησυχίες της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών, αλλά και να διαμορφώσει με δική της πρωτοβουλία συνθήκες στοιχειώδους εθνικής συνεννόησης. Δεν είναι επιτρεπτό εθνικά θέματα τέτοιας σημασίας να οδηγούν σε οξύτητα που ευνοεί διχαστικό κλίμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα