Παράταση έως 17 Ιουλίου για τα μηχανογραφικά – Έρχεται η ρύθμιση για κατάργηση ασύλου (video)

Ειδήσεις βγήκαν μετά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Υπουργείο ΠαιδείαςΘα υπάρξει παράταση στην υποβολή μηχανογραφικών δελτίων για να εξεταστεί αν υπάρχουν αδυναμίες στα νέα τμήματα σε προσωπικό ή υποδομέςΗ Υπουργός κ. Κεραμέως επανέλαβε πως στο πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που θα έρθει στις 23 Ιουλίου στη Βουλή, περιλαμβάνεται ρύθμιση για
την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλουΔεν θα αλλάξει το εξεταστικό σύστημα στους βασικούς του άξονες και τα παιδιά που θα πάνε τώρα τρίτη λυκείου θα εξεταστούν με το σύστημα που διαμόρφωσε η προηγούμενη κυβέρνησηΘα ανακληθεί και η απόφαση για το πρόγραμμα σπουδών στη νομική Πάτρας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε την Παρασκευή (12/07) την επίσκεψη του στο Υπουργείο Παιδείας και μετά τις επαφές του, βγήκαν σημαντικές ειδήσεις από τις δηλώσεις της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

Συζητήθηκαν σειρά ζητημάτων, με βάση την πολιτική που θέλει να ασκήσει η κυβέρνηση. Όπως είπε η κ. Κεραμέως, θα υπάρξει παράταση στην υποβολή μηχανογραφικών δελτίων, για να εξεταστεί, όπως τόνισε, αν υπάρχουν αδυναμίες στα νέα τμήματα σε προσωπικό ή υποδομές.
Η Υπουργός επανέλαβε πως στο πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που θα έρθει στις 23 Ιουλίου στη Βουλή, περιλαμβάνεται ρύθμιση για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και για το θέμα έχουν ήδη αρχίσει διαβουλεύσεις.

Η κ. Κεραμέως τόνισε πως δεν θα αλλάξει το εξεταστικό σύστημα στους βασικούς του άξονες και τα παιδιά που θα πάνε τώρα τρίτη λυκείου θα εξεταστούν με το σύστημα που διαμόρφωσε η προηγούμενη κυβέρνηση. Προανήγγειλε, ωστόσο, πως η ηγεσία του υπουργείου θα προχωρήσει άμεσα σε διορθωτικές κινήσεις και κυρίως σε εξορθολογισμό της ύλης, η κάλυψη της οποίας δεν είναι εφικτή, όπως είπε.

Την Παρασκευή (12/07), σύμφωνα με την υπουργό, θα ανακληθεί και η απόφαση για το πρόγραμμα σπουδών στη νομική Πάτρας. Βασικό μέλημα, όπως είπε, είναι να γεφυρώσει η κυβέρνηση την εκπαίδευση με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας. «Η χώρα μας δεν χρειάζεται τέταρτη Νομική Σχολή» ξεκαθάρισε.

Αναφορικά με τη συνάντησή της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, συζήτησαν, όπως είπε, και μακροπρόθεσμους στόχους και το επόμενο διάστημα θα διαμορφωθεί νέο θεσμικό πλαίσιο για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης με στόχο να δοθεί μεγαλύτερη ελευθερία και αυτονομία και στα σχολεία και στα πανεπιστήμια. «Θέλουμε να απεμπολήσουμε εξουσίες και αρμοδιότητες και να τις δώσουμε στον φυσικό τους χώρο», κατέληξε.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε η κ. Κεραμέως:

Για το άνοιγμα των σχολείων: «Δρομολογούνται οι ενέργειες για να ανοίξουν τα σχολεία κανονικά στην ώρα τους σε ό,τι αυτό αφορά σε βιβλία και ανθρώπινο δυναμικό».

Για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής: «Προχωρούν κανονικά οι προσλήψεις των 4.500 εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής. Έχουμε κάνει επαφές με το ΑΣΕΠ ώστε η διαδικασία να προχωρήσει όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Για προσχολική αγωγή: «Είμαστε υπέρ της δίχρονης προσχολικής αγωγής, πρέπει όμως να βεβαιωθούν ότι υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό για να υλοποιηθεί η αλλαγή. Θα προβούμε σε όλες τις ενέργειες ώστε να μη μείνει κανένα παιδί εκτός οποιασδήποτε δομής».

Πανελλήνιες εξετάσεις, εξεταστικό σύστημα: «Δεν θέλουμε να αιφνιδιάσουμε κανέναν. Δεν θα αλλάξει το εξεταστικό σύστημα ως ισχύει σήμερα. Τα παιδιά που εισάγονται στην 3η Λυκείου θα εξεταστούν στο σύστημα που ψηφίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση. Θα προβούμε άμεσα σε βελτιωτικές κινήσεις με στόχο να διορθώσουν στρεβλώσεις του νυν συστήματος, θα προβούμε σε εξορθολογισμό της ύλης, η κάλυψη της οποίας δεν είναι εφικτή αυτή τη στιγμή».

Κατάργηση ασύλου: «Στο πρώτο νομοσχέδιο που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή, θα υπάρχει ρύθμιση για την κατάργηση του ασύλου. Έχουμε ξεκινήσει διαβουλεύσεις με εμπλεκόμενους φορείς. Η νέα ρύθμιση θα εμπεριέχεται στο πρώτο νομοσχέδιο που θα έρθει προς ψήφιση, στις 23 Ιουλίου».

Υποβολή μηχανογραφικών: «Θα δοθεί παράταση στην υποβολή των μηχανογραφικών προκειμένου να διαπιστώσουμε όσον αφορά τα νέα τμήματα εάν υπάρχουν αδυναμίες όσον αφορά τη λειτουργίας του είτε σε ανθρώπινο δυναμικό είτε σε υποδομές».

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. «Θα προχωρήσουμε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στην εφαρμογή του σχεδίου μας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Έχουμε θέσει ως πρωθυπουργικό γραφείο συγκεκριμένους στόχους», υπογράμμισε και εξέφρασε την απόλυτη υποστήριξή του στους εκπαιδευτικούς.

Ο πρωθυπουργός έφτασε στο υπουργείο στις 9 το πρωί ακριβώς, όπως ήταν προγραμματισμένο, κάτι το οποίο επισήμανε και ο ίδιος, λέγοντας ότι «όταν λέμε εννέα εννοούμε εννέα».

«Είναι μεγάλη η χαρά μου που ξεκινώ τον κύκλο επισκέψεών μου από το υπουργείο Παιδείας», είπε στις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Θα προχωρήσουμε με ταχύτητα στον εφαρμογή του σχεδίου μας για μια ποιοτική δημόσια παιδεία, είπε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι η παιδεία αποτελεί για τον ίδιο αποτελεί απόλυτη πολιτική προτεραιότητα».

Σημειώνεται ότι ήταν η πρώτη επίσκεψη του πρωθυπουργού σε υπουργείο, με ιδιαίτερο συμβολισμό για την προτεραιότητα των ζητημάτων της Εκπαίδευσης για την κυβέρνηση.

Στο υπουργείο τον Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχτηκε η υπουργός Νίκη Κεραμέως, ενώ στην είσοδο τον περίμεναν συγκεντρωμένοι υπάλληλοι, οι οποίοι τον υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα. Ο πρωθυπουργός χαιρέτισε αρκετούς δια χειραψίας και αντάλλαξε μερικές κουβέντες μαζί τους.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης κατευθύνθηκε προς το γραφείο της υπουργού όπου και πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη για τις προτεραιότητες που έχει θέσει η κυβέρνηση για την Παιδεία, με τη συμμετοχή της υπουργού κ. Κεραμέως, της υφυπουργού για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής Σοφίας Ζαχαράκη και του υφυπουργού για θέματα ανώτατης εκπαίδευσης Βασίλη Διγαλάκη, καθώς επίσης και του Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη ο οποίος συνοδεύει τον πρωθυπουργό στην επίσκεψή του. Κατά την υποδοχή ήταν και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος στη συνέχεια αποχώρησε.

Μέχρι τις 17 Ιουλίου η παράταση υποβολής μηχανογραφικού

Δύο ημέρες παράταση θα πάρει, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου, η παράταση θα δοθεί μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη, 17 Ιουλίου, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Όσον αφορά στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι βασικές στρατηγικές επιλογές, οι στόχοι και οι άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης διαμορφώνονται ως εξής:

Στρατηγικές ΕπιλογέςΕκπαίδευση που απελευθερώνει το δυναμικό των ΕλλήνωνΣτόχοιΠρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: Εμπιστοσύνη στο δημόσιο σχολείοΑνάδειξη της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης από λύση ανάγκης για λίγους, σε συνειδητή επιλογή και εργαλείο απασχόλησης για πολλούς.Ανώτατη Εκπαίδευση: Για ένα αναβαθμισμένο Δημόσιο ΠανεπιστήμιοΆμεσες Κυβερνητικές ΠροτεραιότητεςΑπελευθέρωση του σχολείου από τον ασφυκτικό έλεγχο τουΥπουργείου – Μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους εκπαιδευτικούς και τον διευθυντήΈμφαση στην καλλιέργεια ήπιων δεξιοτήτων και απόκτηση πιστοποιημένων γνώσεων πληροφορικής και ξένων γλωσσώνΟυσιαστικός σχολικός επαγγελματικός προσανατολισμός από το ΓυμνάσιοΕνίσχυση του θεσμού των προτύπων και των πειραματικών σχολείωνΑνασχεδιασμός της πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευσηΕνίσχυση ειδικής αγωγήςΊδρυση Πρότυπων Επαγγελματικών ΛυκείωνΚατάργηση του Ασύλου ανομίας και πραγματική προστασία της ελεύθερης διακίνησης ιδεών

Η κ. Κεραμέως ακολούθως συναντήθηκε με τον Γιώργο Πατούλη και συζήτησαν για την εφαρμογή της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και νέος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης η Υπουργός Παιδείας και η Υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη, μίλησαν για τον τρόπος αντιμετώπισης των προβλημάτων που έχουν προκύψει από την εφαρμογή του νόμου ο οποίος προβλέπει την υλοποίηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης στα νηπιαγωγεία, σε Δήμους που δεν διαθέτουν τις αναγκαίες κτιριακές υποδομές.

Η κ. Κεραμεως, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τόνισε: «Θα προβούμε σε ενέργειες με γνώμονα να μη μείνει κανένα παιδί εκτός δομής».

«Στόχος μας είναι κανένα παιδί να μη βρεθεί εκτός δομής», επανέλαβε και ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, εξερχόμενος από το γραφείο της υπουργού.

Πρόσθεσε, δε, ότι δεν δόθηκε κάποια οριστική απάντηση σε ό,τι αφορά την καθολική εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, ωστόσο ανέφερε: «Είμαστε σε σωστή κατεύθυνση».

Φωτογραφίες: intimenews.gr/euokinissi.gr

Keywords
video, ερχεται, ρυθμιση, υπουργείο παιδείας, ειδήσεις, νέα, βουλη, σχολεια, ΑΣΕΠ, πανελληνιες 2013, συμμετοχή, απε-μπε, λύση, κεδε, κινηση στους δρομους, βιβλια, σταση εργασιας, κλειστα σχολεια, αλλαγη ωρας, πανελληνιες 2011, θεματα πανελληνιων, βασεις πανελληνιων, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, πανελληνιες 2012, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, αλλαγη ωρας 2012, αλλαγη ωρας 2013, ανοιγμα σχολειων, το θεμα, ηγεσια, θεμα, πλαισιο, προγραμμα, τα νεα, υπουργείο παιδείας, ωρα, αγωγη, αξονες, απε, απε-μπε, δευτεροβαθμια εκπαιδευση, δευτεροβαθμια, διαστημα, δημοσιο, δηλωσεις, δοθει, δυναμικο, δοθηκε, ειπε, υπαρχει, εκπαιδευση, ελευθερια, εξετασεις, επιτυχια, ιδιο, ισχυει, υφυπουργος, κεδε, κυβερνηση, λεπτομερειες, λύση, μητσοτακης, νικη, νομικη, μπε, παιδι, παιδια, προσληψεις, πρωι, συνεχεια, σειρα, συμμετοχή, σοφια, τριτη, υλοποιηση, υπουργος παιδειας, φυσικο, χαρα, εφαρμογη, εννεα, χωρα, ιδιαιτερο, υπουργειο, κυριακου, μεινει, πληροφοριες, θεματα
Τυχαία Θέματα