Παραμένει και του χρόνου στην Euroleague ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ – Το παρασκήνιο των επαφών

Συνεχίζει, εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου, στην Euroleague ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, παρά τις αντιρρήσεις που εξέφρασαν και πάλι οι «πράσινοι» στη διάρκεια γενικής συνέλευσης των μετόχων – μελών της διοργάνωσης τη Δευτέρα (22/06).

Οι «άνθρωποι» του «τριφυλλιού» επανέλαβαν την αρχική τους πρόθεση για αποχώρηση της ομάδας από την Euroleague,

αλλά, μετά και την υπενθύμιση των διοργανωτών για την ρήτρα των 20 εκ. ευρώ σε περίπτωση που «σπάσουν» το συμβόλαιό τους, θα συνεχίσουν και τη σεζόν 2020/2021 στην διοργάνωση.

Για πολλοστή φορά το τελευταίο διάστημα οι «πράσινοι» στάθηκαν στον τρόπο που αντιμετωπίζονται από τους διοργανωτές, αλλά και στο οικονομικό, επανέλαβαν ότι επιθυμούν να παραχωρήσουν δωρεάν τις μετοχές τους σε άλλη ομάδα, αλλά, τα χρήματα που απαιτούνται για να αποχωρήσουν είναι πάρα πολλά και δεν είναι διατεθειμένοι να καταβάλλουν.

Nessun scossone in EuroLeague. I 10 club con licenza pluriennale hanno detto no all'uscita del Panathinaikos da EuroLega, minacciando una penale da 20 milioni eurohttps://t.co/l1oVzE84Ko#paobc #pao #EuroLeague #Panathinaikos #Παναθηναϊκός #ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ #Baloncesto #Basketball

— Matteo Andreani (@matty_vanpersie) June 22, 2020


Οι ομάδες στο σύνολό τους, αφού άκουσαν προσεκτικά τις θέσεις του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, προεξεχούσης της Μακάμπι, τόνισαν ότι η θέση του εξάκις πρωταθλητή Ευρώπης είναι στην Euroleague και πουθενά αλλού.

Επί της ουσίας, δηλαδή, οι υπόλοιποι μέτοχοι επανέλαβαν αυτά που είχαν υποστηρίξει και στην επίσημη ανακοίνωσή τους προ ημερών, όταν αποδέχτηκαν το αίτημα αποχώρησης του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ.

Τα στελέχη της Euroleague ξεκαθάρισαν από την αρχή πως δεν υπάρχει πρόθεση για συναινετικό διαζύγιο. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως αν οι «πράσινοι» αποχωρήσουν θα πρέπει να καταβάλλουν 10 εκ. ευρώ, όπως προβλέπει η απαραίτητη ρήτρα.

Ufficiale, EuroLeague rifiuta la richiesta del Panathinaikos. I Greens rimangono in Eurolega https://t.co/UOTfhlP7fH

Superbasket.it (@Superbasket_it) June 22, 2020

Παράλληλα, η Euroleague υπογράμμισε πως σε περίπτωση αποχώρησης του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, τότε θα κάνει προσφυγή για διαφυγόντα κέρδη, που θα φτάνουν τα 10 εκ. ευρώ.

Με άλλα λόγια, εφόσον δε βρέθηκε «χρυσή τομή» για ένα… βελούδινο διαζύγιο, οι πρωταθλητές Ελλάδας θα έπρεπε να καταβάλουν ένα ποσό που θα έφτανε τα 20 εκατομμύρια ευρώ για να φύγουν από την λίγκα.

ECA Board rejects Panathinaikos Athens’ request to transfer its EuroLeague Club Licensehttps://t.co/crQvyvesmg

— Sportando (@Sportando) June 22, 2020

Η «παρατήρηση» του Μιζράχι για το πωλητήριο των 25 εκατομμυρίων ευρώ

Ιδιαίτερη σημασία έχει μία τοποθέτηση του Σιμόν Μιζράχι, του ιστορικού προέδρου της Μακάμπι Τελ Αβίβ, ο οποίος πληροφορήθηκε για το πωλητήριο των 25 εκ. ευρώ που έβαλε στην ΚΑΕ ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Ο πολύπειρος παράγοντας δε συμφώνησε καθόλου με την πώληση της ομάδας, εξηγώντας ότι ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ κοστίζει πολλά περισσότερα χρήματα και πως γίνεται υποτίμηση του ίδιου, αλλά και του προϊόντος με αυτή την τιμή.

UFFICIALE: il #Panathinaikos resta in #Euroleague! Rifiutata la richiesta di lasciare il board ECA.

Per @Sdna_gr gli altri 10 club con licenza pluriennale, Maccabi in testa, avrebbero chiesto un indennizzo pari a 20 mln € ai greci per poter lasciare la lega. pic.twitter.com/3qTzUDowTx

— Basketcaffe.com (@Basketcaffe) June 22, 2020

L'EuroLega respinge la richiesta del Panathinaikos di cedere la propria licenza ad un altro club ❌#EuroLeague | #Virtushttps://t.co/kYT2MG0MK4

— Vu Nere Bologna (@VuNereBologna) June 22, 2020

Panathinaikos #EuroLeague'de kalıyor! – https://t.co/l9ixsBj1YL

— TrendBasket #EvdeKal (@TrendBasket) June 22, 2020

Il Panathinaikos resterà in EuroLeague, troppo alte le penali di uscita https://t.co/q69rOybGHG

— Sportando Italia (@SportandoIT) June 22, 2020

(πληροφορίες από naftemporiki.gr, sdna.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα