Κορονοϊός: Κρούσμα με ξενοδοχοϋπάλληλο στην Κύπρο, ο ιός φαίνεται να βρίσκεται στην κοινότητα

Ένας ξενοδοχοϋπάλληλος στην Πάφο βρέθηκε θετικός στον νέο κορονοϊό στην Κύπρο, όπως μεταδίδουν τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης.

Κληθείς να σχολιάσει την εξέλιξη ο Πέτρος Καραγιάννης, μέλος της Επιστημονικής Ομάδας, Καθηγητής Μικροβιολογίας/Μοριακής Ιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως «φαίνεται ο ιός να βρίσκεται ακόμη στην κοινότητα».

Σημείωσε, πάντως, ότι το κρούσμα δεν είναι ανησυχητικό,

αλλά μάλλον αναμενόμενο. «Από εκεί και πέρα, αυτό που παραμένει είναι να γίνει ιχνηλάτηση και επίσης μέσω της ιχνηλάτησης να βρούμε από πού έχει κολλήσει αυτό το άτομο. Διότι αυτή τη στιγμή δεν προέκυψε από ιχνηλάτηση γνωστών κρουσμάτων επομένως χρειάζεται κάποια περαιτέρω διερεύνηση», εξήγησε.

Το άσχημο, σημείωσε ο καθηγητής, είναι ότιτο κρούσμα βρέθηκε στην κοινότητα και δεν προέκυψε από κάποιον τουρίστα ή από κάποιο άτομο που έχει έρθει από τα κατεχόμενα.

Ο κ. Καραγιάννης ανέφερε ακόμη ότι η κατάσταση είναι πολύ καλή προς το παρόν στα αεροδρόμια. Θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι, ενώ οι ειδικοί θα παρακολουθούν στενά την κατάσταση. «Θα συμπεριφερθούμε μελλοντικά ανάλογα με την κατάσταση. Δηλαδή αν κάποια χώρα μας φέρνει κρούσματα, τότε θα σκεφτούμε πώς θα την κατατάξουμε» είπε.

(πληροφορίες ΚΥΠΕ, naftemporiki.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα