Πάπας Φραγκίσκος: Η αλληλεγγύη είναι το αντίδοτο κατά του λαϊκισμού

«Τα ιδρυτικά ιδεώδη της Ε.Ε. δεν θα πρέπει να περιοριστούν στην οικονομία και τις οικονομικές απαιτήσεις»Κάλεσμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση να επιδείξει αλληλεγγύη και συνοχή κάνει ο Πάπας Φραγκίσμος

Σε ένα ακροατήριο αποτελούμενο από τους ηγέτες της ΕΕ στο Βατικανό ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιδείξει αλληλεγγύη και συνοχή τονίζοντας οτι μόνο έτσι μπορεί να αντιμετωπιστεί ο λαϊκισμός, όπως τονίζει η γερμανική εφημερίδα Handelsblat.

Yποδεχόμενος στο Βατικανό τους 27 ηγέτες της ΕΕ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 60η επέτειο της Συνθήκης της Ρώμης,

ο Πάπας Φραγκίσκος τόνισε ότι πρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση επειγόντως να ενισχύσει την αλληλεγγύη γιατί η αλληλεγγύη είναι η πιο αποτελεσματική θεραπεία για τις σύγχρονες μορφές του λαϊκισμού, σημειώνει η γερμανική εφημερίδα.

«Η επιστροφή μετά απο 60 χρόνια στη Ρώμη, δεν πρέπει να είναι μόνο ένα αναμνηστικό ταξίδι», προειδοποίησε ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας. «Τα ιδρυτικά ιδεώδη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα πρέπει να περιοριστούν στην οικονομία και τις οικονομικές απαιτήσεις. Η αλληλεγγύη δεν είναι μόνο μια καλή ανάλυση. Χαρακτηρίζεται από συγκεκριμένα μέτρα», επισήμανε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Keywords
Τυχαία Θέματα