LIVE: Η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα (εικόνες)

Στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της ΑθήναςΑπό τις 6:00 το πρωί απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων «Η ιστορία γράφεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς και το μήνυμα της 25ης Μαρτίου 1821 είναι πιο επίκαιρο από ποτέ», δηλώνει ο Πάνος Καμμένος

Σε εξέλιξη βρίσκεται, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα για τον εορτασμό

της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

Προηγήθηκε δοξολογία και κατάθεση στεφάνου από τον κ. Παυλόπουλο στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Παρακολουθήστε τη στρατιωτική παρέλαση live απο το altsantiri.gr

Καμμένος: Aνάγκη αρραγούς μετώπου για την εξασφάλιση καλύτερου μέλλοντος για τις νεότερες γενιές των Ελλήνων

Την ανάγκη «σήμερα, περισσότερο από ποτέ, να ορθώσουμε αρραγές μέτωπο, προκειμένου ν’ αντιμετωπίσουμε επιτυχώς τις μεγάλες προκλήσεις των καιρών και να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα και τις νεότερες γενιές των Ελλήνων», επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Πάνος Καμμένος, στην ημερήσια διαταγή του με την ευκαιρία του εορτασμού της εθνικής παλιγγενεσίας. «Ειδικά σήμερα, που η ιστορία γράφεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς, το μήνυμα της 25ης Μαρτίου 1821 είναι πιο επίκαιρο από ποτέ», συνεχίζει.

Ο κ. Καμμένος προτρέπει «το απαράμιλλο παράδειγμα των προγόνων μας αγωνιστών του 1821, πρέπει να μας εμπνέει και να μας καθοδηγεί. Ιδίως, δε, κατά την τρέχουσα συγκυρία, που με ανιστόρητες και προκλητικές διεκδικήσεις, γείτονες αμφισβητούν τις κατακτήσεις του Έθνους μας και τις Διεθνείς Συνθήκες που τις περιβάλλουν». Παράλληλα, θυμίζει ότι «αποτελεί επίσης διαρκές χρέος μας, ιδίως δε, όταν τιμάμε τον Ελληνισμό και τους αγώνες του, να μην ξεχνάμε την Κύπρο, για την οποία εξακολουθεί να υφίσταται μέχρι σήμερα η ξένη στρατιωτική κατοχή» και εκφράζει την ελπίδα ότι «το Διεθνές Δίκαιο θα επικρατήσει και θα υπάρξει δίκαιη και βιώσιμη λύση, με ταυτόχρονη κατάργηση των αναχρονιστικών εγγυήσεων».

Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, εξαίρει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για την άριστη εκτέλεση της αποστολής τους, καθώς και την αρωγή και συμπαράσταση που ολόψυχα προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο, όπου και όποτε αυτό απαιτηθεί. «Εσείς στέλνετε καθημερινά σε εχθρούς και φίλους, μήνυμα ενότητας, εθνικής ομοψυχίας, αποφασιστικότητας, ψυχραιμίας και ετοιμότητας, το οποίο αναγνωρίζει ο ελληνικός λαός», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Κλειστό για τα οχήματα θα είναι το πρωί του Σαββάτου, το κέντρο της Αθήνας λόγω της στρατιωτικής παρέλασης για τον εορτασμό της εθνικής επετείου.

Από τις 06.00 το πρωί μέχρι και το πέρας της παρέλασης, δεν επιτρέπεται η στάση, στάθμευση και κυκλοφορία των οχημάτων στις παρακάτω οδούς και στις κάθετές τους έως την πρώτη παράλληλο:

Λ. Βασ. Ολγας, σε όλο το μήκος της, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα μεταξύ Λ. Βασ. Κωνσταντίνου και Βασ. Αμαλίας.Ηρ. Αττικού, Βασ. Γεωργίου Β΄, Βασ. Γεωργίου Α΄, Λ. Βασ. Αμαλίας και Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος τους.Πλ. Ομονοίας.Πειραιώς, στο τμήμα μεταξύ της πλ. Ομονοίας και της Ιεράς Οδού.Αθηνάς και Αγ. Κωνσταντίνου, σε όλο το μήκος τους.Πλ. Καραϊσκάκη.Καρόλου, σε όλο το μήκος της.Μάρνη, στο τμήμα μεταξύ πλ. Βάθης και Καρόλου.28ης Οκτωβρίου, στο τμήμα μεταξύ Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και Λ. Αλεξάνδρας.Ανθ/γου Στ. Ρεγκούκου, σε όλο το μήκος της.Θ. Δηλιγιάννη, στο τμήμα μεταξύ της πλ. Καραϊσκάκη και Ι. Μεταξά.Πλ. Συντάγματος.Φιλελλήνων και Σταδίου, σε όλο το μήκος τους.Λ. Συγγρού, στο τμήμα μεταξύ Αμ. Φραντζή και Διον. Αρεοπαγίτου.Ακαδημίας και Αθ. Διάκου, σε όλο το μήκος τους.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα θα ισχύσουν και τροποποιήσεις στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα