Παντελής Παντελίδης: Η αποκαλυπτική συνέντευξη του αδελφού του και του δικηγόρου της οικογένειας (video)

Ένα χρόνο περίπου μετά τον χαμό του Παντελή Παντελίδη, ο αδελφός του, Τριαντάφυλλος έδωσε την πρώτη του συνέντευξη.

Ο Φίλιος όπως τον αποκαλεί η οικογένειά του μίλησε στην εκπομπή «Αυτοψία» για τα παιδικά χρόνια με τον αδελφό του, τα πρώτα live, το τηλεφώνημα μια ημέρα πριν το τροχαίο σε άγνωστο άντρα και πώς έμαθε το μοιραίο εκείνο πρωί πως ο αδελφός του έφυγε από τη ζωή.
«Ήμασταν δύο παιδιά στην οικογένεια γιατί ο μικρός ήρθε πολύ αργότερα. Σε όλα ήμασταν μαζί, είχαμε 1,5 χρόνο διαφορά. Ήταν τεράστιο ταλέντο στο ποδόσφαιρο ο Παντελής αλλά τον κέρδισε το τραγούδι».

Πώς όμως ο αδικοχαμένος τραγουδιστής έδειξε την αγάπη του στο τραγούδι από μικρός; «Ξεκινήσαμε μαζί. Επειδή ο πατέρας μου είναι μουσικός, παίζει πιάνο, μας είχε πάρει μια κιθάρα και ένα τουμπερλέκι. Τη δεύτερη μέρα εγώ τρύπησα με μια κεραία την κιθάρα, δεν το είχα καθόλου με το “άθλημα” ενώ ο Παντελής άρχισε με την κιθάρα και έπαιζε όλο πιο συχνά». Εξήγησε ακόμα πώς ο αδελφός του είχε ξεκινήσει να ανεβάζει κομμάτια του στο youtube. «Ο Παντελής δεν είχε καθόλου καλή σχέση με την τεχνολογία. Σκέψου ότι μέχρι τα 18 του δεν είχα καν κινητό. Ένας φίλος μου του ανέβασε ένα τραγούδι στο youtube, μετά ο Παντελής έφτιαξε facebook και εκτοξεύτηκαν τα τραγούδια, μετά έβγαλε κι άλλα».

Ένα βράδυ πριν το μοιραίο δυστύχημα ο Παντελής Παντελίδης έλαβε ένα μήνυμα από κάποιον άγνωστο που ήταν άστεγος και του ζητούσε βοήθεια. Ο τραγουδιστής ενημέρωσε τον συνεργάτη του και είπε να πάει ο άνθρωπος αυτός από το μαγαζί να του δώσει χρήματα. Εκείνος πήγε και αντίκρισε κόσμο και κανάλια μη γνωρίζοντας τι είχε συμβεί. Ο Τριαντάφυλλος ενημερώθηκε για το περιστατικό και ζήτησε να δοθούν τα χρήματα όπως επιθυμούσε.

Λένε ότι ο χρόνος απαλύνει τον πόνο. Τι νιώθει σήμερα εκείνος; «Ο πόνος δεν περνάει και κάθε μέρα είναι και χειρότερα. Ευχαριστώ τον κόσμο που είναι δίπλα μας. Όταν μπαίνω στο αυτοκίνητο και τον ακούω στο ραδιόφωνο άλλες φορές κλαίω αλλά πάντα νιώθω περήφανος».

Περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο έμαθε το τραγικό συμβάν και έκανε τους τηλεθεατές να συγκινηθούν. «Η τελευταία μας συνάντηση ήταν 2 μέρες πριν. Με έπαιρναν τηλέφωνο, αναπάντητες. Με πήρε τηλέφωνο η μητέρα μου να πάω στο μαγαζί. Δεν μας πήγε καν το μυαλό μας ότι ο Παντελής ήταν διάσημος και ότι θα το είχαν τα κανάλια. Όλοι το γνώριζαν και εμείς πήγαμε στο νοσοκομείο μη γνωρίζοντας τι είχε συμβεί».

Η οικογένεια σήμερα τι θέλει να μάθει και ακόμα ψάχνει για το τι συνέβη το μοιραίο πρωινό;«Το μόνο που θέλουμε είναι να βγει η αλήθεια και ελπίζω να συμβεί. Σύμφωνα με τα ευρήματα κορυφαίων επιστημόνων ο Παντελής ήταν συνοδηγός. Πιστεύω στην ελληνική δικαιοσύνη. Θέλουμε να μάθουμε την αλήθεια για να δικαιωθεί η ψυχή του και να είναι ήρεμος».

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Χαράλαμπος Λυκούδης μίλησε για τα στοιχεία που έχει στα χέρια του σχετικά με το δυστύχημα. «Κανένα πόρισμα δεν υπάρχει που καταγράφει πως ο Παντελής ήταν στη θέση του οδηγού. Περιμένουμε το πόρισμα της εισαγγελικής αρχής με ανυπομονησία. Υπάρχει μια έκθεση αυτοψίας που καταγράφει τι έγινε στο περιστατικό. Σε αυτή την έκθεση καταγράφεται ότι ο Παντελής ήταν οδηγός σύμφωνα με κατάθεση μιας από τις συνεπιβάτες του, δεν καταλήγει η τροχαία σε κάποιο πόρισμα. Αν προκύψει ότι ο Παντελής ήταν ο οδηγός θα το αποδεχτούμε». Ενώ ξεκαθάρισε πως αν δεν οδηγούσε ο τραγουδιστής η οικογένεια δεν έχει σκοπό να κινηθεί δικαστικά εναντίον της κοπέλας που ήταν οδηγός.

Ο Τριαντάφυλλος Παντελίδης ξεκαθάρισε πως δεν έχει τίποτα προσωπικό με καμία από τα δύο κορίτσια που επέβαιναν στο μοιραίο τζιπ και θέλει απλά να μάθει τι συνέβη.

Το βράδυ πριν το δυστύχημα ήταν στενοχωρημένος καθώς είχε ξεσπάσει σάλος σχετικά με το κομμάτι που είχε βγάλει για την Κύπρο. «Ήταν πολύ στενοχωρημένος, είχα βγάλει και έρπη».

https://vimeo.com/203072316

Keywords
Τυχαία Θέματα