Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Η ίωση… κράτησε τον Τόμας στην Αθήνα

Με μια σοβαρή απουσία ταξίδεψε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ για να παίξει εκτός με την Γκραν Κανάρια, καθώς ο ΝτεΣόν Τόμας ανέβασε υψηλό πυρετό και έμεινε στην Αθήνα. «Πρέπει να αλλάξουμε την εικόνα στα εκτός έδρας παιχνίδια», υπογράμμισε ο Ρικ Πιτίνο.

Ο αμερικανός φόργουορντ ταλαιπωρήθηκε από ίωση και όλα έδειχναν πως θα μπορούσε να ενισχύσει τους «πράσινους» αφού πήρε εξιτήριο, ωστόσο ξαφνικά ανέβασε υψηλό πυρετό και

τέθηκε εκτός μάχης.

Έτσι, ο Ρικ Πιτίνο στερείται μίας σημαντικής λύσεις στη front line, η οποία πλέον μένει με τον Ντίνο Μήτογλου στο «4» και τους Τζέιμς Γκιστ, Άντριαν Πέιν, Γιώργο Παπαγιάννη και Ίαν Βουγιούκα στο «5». Στη δωδεκάδα των Κυπέλλουχων Ελλάδας θα βρεθεί ο Γιώργος Καλαϊτζάκης.

Στην προπόνηση της Τρίτης (26/2), ο τεχνικός των «πράσινων» είδε τον Κιθ Λάνγκφορντ να απέχει από το πρόγραμμα, το οποίο ακολούθησαν κανονικά οι Νικ Καλάθης και Ιωάννης Παπαπέτρου, που είχαν απουσιάσει από το ματς πρωταθλήματος με τον Κολοσσό στη Ρόδο. Ο πρώτος ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και έκανε θεραπεία για λόγους ξεκούρασης. Ο Ντεσόν Τόμας, που όπως είπαμε, ταλαιπωρήθηκε από ίωση, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο την Τρίτη (26/2), ημέρα που δεν προπονήθηκε, αλλά δεν μπόρεσε να πετάξει με την υπόλοιπη αποστολή.

Κατά την αναχώρηση των «πράσινων» ο Ρικ Πιτίνο είπε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»: «Όταν οι ομάδες παίζουν εντός έδρας, παίζουν πάντα καλύτερα. Παίζουν μπροστά στους φιλάθλους τους και στο φυσικό τους περιβάλλον». Στη συνέχεια ο αμερικανός προπονητής συμπλήρωσε: «Παίζουμε καλό μπάσκετ. Θέλουμε να φτάσουμε το ύψος των προοπτικών μας. Τώρα παίζουμε κοντά σε αυτό το σημείο. Παίζουμε καλά, μου αρέσει ο τρόπος που παίζουν τα παιδιά. Αν κοιτάξεις τα στατιστικά, παίζουμε πολύ καλύτερα εντός έδρας, σε σχέση με τα ματς εκτός. Πρέπει να το αλλάξουμε αυτό. Το ποσοστό στα σουτ είναι πιο χαμηλό, η άμυνα είναι καλύτερη εντός και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξουμε».

Γκιστ: Πρέπει να κερδίσουμε, είμαι έτοιμος να παίξω στο «4»

Ο Τζέιμς Γκιστ σχολίασε το ματς με την Γκραν Κανάρια και τόνισε πως ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πρέπει να κοντρολάρει τον ρυθμό ώστε να φτάσει στη πολύ σημαντική νίκη. Τόνισε πως είναι έτοιμος να αγωνιστεί και στο «4», μετά την απουσία του ΝτεΣόν Τόμας.

«Πάντα υπάρχει κίνητρο για τη νίκη. Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι για εμάς, πλησιάζουν τα πλέι – οφ. Μπορεί να μην έχουν αυτό τον στόχο, αλλά εμείς παλεύουμε γι’αυτό και πρέπει να κερδίσουμε αυτό το ματς», ανέφερε αρχικά ο αμερικανός σέντερ στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και πρόσθεσε: «Η Γκραν Κανάρια παίζει πάντα καλά στην έδρα της. Πρέπει να προσπαθήσουμε να ελέγξουμε το ματς και να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας. Είναι μία σκληρή ομάδα, έχει εμπειρία και δεν θα είναι εύκολο, αλλά πρέπει να ελέγξουμε το παιχνίδι».

Σχετικά με την απουσία του ΝτεΣόν Τόμας και την επιλογή να παίξει στο «4», ανέφερε: «Αυτό λένε όλοι, συνέχεια μιλούν για τις θέσεις! Ήμουν πάντα “4”, παίζω στο “5” για το pick and roll. Αν ο προπονητής θέλει να παίξω εκεί, είμαι έτοιμος».

Τέλος, ο Γκιστ τόνισε: «Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς, πρέπει να κερδίσουμε. Δεν σκεφτόμαστε κάτι άλλο».

Πρόστιμο σε Παναθηναϊκό, μειώθηκε η ποινή του Ολυμπιακού για Γιαννακόπουλο

Αναπροσαρμογή προστίμων και οριοθέτηση νέων αποφάσισε η Euroleague. Πιο συγκεκριμένα, στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ επιβλήθηκε ποινή 5.000 ευρώ για άναμα πυρσών στον αγώνα με αντίπαλο την Χίμκι την περασμένη εβδομάδα για την 23η αγωνιστική.

Την ίδια στιγμή, η αρμόδια επιτροπή αποφάσισε να μειώσει το πρόστιμο που επιβλήθηκε στον Ολυμπιακό για υβριστικά συνθήματα σε βάρος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου από τον κόσμο της ομάδας, με την τελική ποινή να «πέφτει« από τις 15 στις 10.000 ευρώ.

Αξίζει να τονιστεί ότι δεν υπάρχει ρητή αναφορά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου αλλά κάτι τέτοιο υπαινίσσεται. Τέλος, δόθηκε προειδοποίηση στην Μακάμπι Τελ Αβίβ για πιθανό πρόστιμο σε νέο άναμα πυρσών.

Πηγή: sdna.gr

Φωτογραφίες: intime.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα