Παγώνη για κορονοϊό: Δεν ξέρω αν θα κάνουμε το Πάσχα κανονικά (video)

Αυτό που όλοι φοβούνται ότι μπορεί να συμβεί, να κρατήσει δηλαδή η δεύτερη καραντίνα περισσότερο από τρεις εβδομάδες, είναι ένα σενάριο που υφίσταται, όπως τόνισε σήμερα στον ΣΚΑΪ η Ματίνα Παγώνη, η οποία τόνισε ότι για να αρθεί σταδιακά το lockdown θα πρέπει να πέσουμε στα 300-500 κρούσματα.

«Αρχικά, θα ξεπεράσουμε τα 3.000 κρούσματα, μετά από μία-δύο ημέρες θα έχουμε ‘ευθεία’ και στη συνέχεια θα έρθει η μείωση που περιμένουμε.

Γι αυτό πήραμε τα νέα μέτρα γιατί το σύστημα δεν μπορούσε να αντέξει με τις προϋπάρχουσες συνθήκες. Χρειάζεται 300 με 500 κρούσματα την ημέρα για να αρθούν τα μέτρα και αυτό θα γίνει σταδιακά. Προφανώς και αν δεν αποδώσουν, θα πρέπει να πάμε σε παράτασή τους», ανέφερε αρχικά η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) και συνέχισε:

«Τώρα έχουμε και μη COVID περιπτώσεις στα νοσοκομεία. Θα δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα, θα δούμε πώς θα αποδώσουν τα μέτρα. Από το νέο χρόνο αναμένεται να βγει το εμβόλιο όταν τελειώσει η τρίτη δοκιμαστική φάση.

Αν όλα πάνε καλά περίπου τον Ιούνιο θα εμβολιαστούν όλες οι ομάδες. Αν είναι πιο μολυσματικός ο ιός θα αργήσουμε, θα έχουμε περισσότερα κρούσματα και (η πανδημία) θα κρατήσει περισσότερο. Φέτος θα κάνουμε οικογενειακά τα Χριστούγεννα. Μπορούμε να γιορτάσουμε με μέτρο», τόνισε η κ. Παγώνη και ολοκλήρωσε με μια… ανησυχητική πρόβλεψη ότι μπορεί να μην κάνουμε φυσιολογικά ούτε Πάσχα…

Keywords
Τυχαία Θέματα