«Πάγωμα» του νομοσχεδίου για τις αμερικανικές βάσεις ζήτησε ο Τσίπρας από τον Μητσοτάκη

Μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε ν’ αναστείλει την ψήφιση του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση της αμυντικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ «μέχρι να εξασφαλιστεί η έμπρακτη στήριξη στα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε ότι εξέφρασε «την ανησυχία για την

εκκωφαντική σιωπή από όλη την πολιτική ηγεσία των ΗΠΑ για την κλιμάκωση από την Τουρκία.Κανείς δεν πρέπει να μας θεωρεί δεδομένους. Ο κύριος Μητσοτάκης προσυπέγραψε αλλά έκανε το αντίθετο: Έδωσε όσα είχε να δώσει πριν ζητήσει όσα δικαιούνταν να πάρει».

Ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι «το κρίσιμο ερώτημα είναι εάν οι ισχυροί σύμμαχοί μας θα πιέσουν την Τουρκία να μην κλιμακώσει τις προκλήσεις και το εάν θα βρεθούν στο πλευρό μας αν το πράξει. Ζήτησα από τον πρωθυπουργό να αναστείλει την ψήφιση του νομοσχεδίου για αναβάθμιση της αμυντικής συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδα μέχρι να εκφραστεί ξεκάθαρη στήριξη».

«Του δήλωσα επίσης ότι θα στηρίξουμε την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων, όπως έχουμε αποδείξει. Περιμένουμε ωστόσο μία σοβαρή τεκμηρίωση για την αναγκαιότητα της αγοράς των f35 σε σχέση με το κόστος, καθώς δεν πρέπει να επαναλάβουμε μια αλόγιστη κούρσα εξοπλισμών, τώρα που βγήκαμε από την κρίση» κατέληξε για το ζήτημα.

Την αντίθεσή του εξέφρασε, επίσης και σε ό,τι αφορά στο νέο εκλογικό νόμο. «Εξέφρασα την κάθετη η διαφωνία μας στην επιστροφή ενός καθεστώτος ανισοτιμίας ψήφου» τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη «να σταματήσει τα… καλλιστεία επιλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και να επισπευτεί η επανεκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου και αμέσως μετά να συγκληθεί το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών για τη χάραξη εθνικής στρατηγικής.Ελπίζω η επιμονή του κύριου Μητσοτάκη σε επιλογές που διχάζουν να μη συνεχιστεί» ανέφερε.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖ κατέληξε ότι «σκοπός όλων μας πρέπει να είναι, να μην οδηγηθεί η χώρα και σε νέα κρίση, εθνική αυτή τη φορά».

Περισσότερα σε λίγο…

Πηγή: «Πάγωμα» του νομοσχεδίου για τις αμερικανικές βάσεις ζήτησε ο Τσίπρας από τον Μητσοτάκη - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα