Παγκόσμιο υγρού στίβου: Ξέσπασε στην Κούβα η εθνική γυναικών πόλο, πρώτη νίκη με 20-4

Με τη «βαριά» ήττα από την Ισπανία στην πρεμιέρα του τουρνουά να μην έχει ακόμα ξεπεραστεί η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών πέτυχε την 1ητης νίκη στο 18ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γκουανγκζού κερδίζοντας σε ρυθμούς προπόνησης την Κούβα 20-4.

Η αναμέτρηση δεν αντέχει σε κριτική αφού η ελληνική ομάδα έφτασε στο 11-0 στα μέσα του 2ουοκταλέπτου για να δεχθεί το πρώτο της τέρμα από τις Κουβανές που πέτυχαν μάλιστα τρία συνεχόμενα ως το τέλος του ημιχρόνου.

Ήταν μια ευκαιρία για τον Γιώργο Μορφέση να χρησιμοποιήσει όλες τις παίκτριες που

είχε στη διάθεσή του, να δοκιμάσει συστήματα στην άμυνα και την επίθεση ενώ για τις διεθνείς ένας τρόπος να ξαναμπούν στην κανονικότητα μετά τη γροθιά στο στομάχι που δέχθηκαν στην πρεμιέρα από τις Ισπανίδες εκεί που όπως όλα δείχνουν χάθηκε η πρωτιά στον όμιλο κι έτσι η εθνική μας θα χρειαστεί αγώνα χιαστί (πιθανότατα με τη Κίνα) για να περάσει στα προημιτελικά. Στο άλλο παιχνίδι του Ομίλου η Ισπανία νίκησε το Καζακστάν 18-6.

Τα οκτάλεπτα με πρώτη την Κούβα: 0-5, 3-6, 0-5, 1-4

Οι σκόρερ της ελληνικής ομάδας: Αβραμίδου 6, Ξενάκη 3, Τσουκαλά 2, Μπενέκου 2, Ελευθεριάδου 2, Πλευρίτου 2, Νίνου 2, Ασημάκη 1 .

Οι σκόρερ για την Κούβα: Καράσκο 2, Γκράου 1, Φρία 1.

Η βαθμολογία μετά τις 2 πρώτες αγωνιστικές:
1.Ισπανία 4
2.Ελλάδα 2
3.Καζακστάν 2
4.Κούβα 0

Επόμενη αγωνιστική (18/7):
Κούβα -Ισπανία (02:30)
Καζακστάν – Ελλάδα (03:50)

An action-packed day in Gwangju where the Water Polo competition exploded into life and where we were once again treated to some world class action from the divers, open water swimmers and not least the artistic swimmers. #FINAGwangju2019 pic.twitter.com/zTmIEjXsLQ

FINA (@fina1908) 14 Ιουλίου 2019

Μορφέσης: Είδαμε τα λάθη μας και αντιδράσαμε

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Μορφέσης υπογράμμισε πως οι αθλήτριες της εθνικής είδαν τα λάθη που έκαναν με την Ισπανία, τα διόρθωσαν και έτσι έβγαλαν αντίδραση.

«Φυσικά τα παιχνίδια με την Κούβα και το Καζακστάν είναι παιχνίδια που δεν μπορείς να δεί κάτι όμως ο προπονητής πάντα μπορεί να δεί κάτι. Είδαμε το βίντεο του αγώνα με την Ισπανία χθες ,συζητήσαμε κάποια πράγματα. Έχουμε καταλάβει όλοι ποια ήταν η απόδοσή μας σ’ εκείνο το παιχνίδι, ποια ήταν τα λάθη μας, τα είδαμε και είπαμε ότι πρέπει να δείξουμε αντίδραση.

Πλέον έχουμε καλύτερη άποψη για το τι έφταιξε και ηρθε αυτή η βαριά ήττα. Έχουμε επίγνωση, ξέρουμε που βρισκόμαστε . Είμαστε όμως και μια ομάδα που έχει εμπειρία σε παγκόσμια πρωταθλήματα και ευρωπαϊκά και στο τέλος θα κάνουμε το ταμείο μας για όλους. Και το έχω πει από την αρχή ότι αυτή είναι μια χρονιά κομβική . Όποιος δεν το έχει καταλάβει έχει κάνει λάθος. Περιμένουμε πλέον να δούμε τον αντίπάλο για το παιχνίδι της οκτάδας (που μάλλον θα είναι η Κίνα) εφόσον διαλέξαμε αυτό το δρόμο είμαστε επικεντρωμένοι και θα προσπαθήσουμε να είμαστε όσο πιο έτοιμοι γίνεται», υπογράμμισε…

Αβραμίδου: Μπορούμε να πάμε ακόμα καλύτερα

Η Άλκηστη Αβραμίδου στάθηκε στην ψυχολογία και τόνισε ότι νέα νίκη με το Καζακστάν θα κάνει καλό στην εθνική ομάδα εν όψει της συνέχειας.

«Δε νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε κάτι για τον αγώνα με τη Κούβα.Σίγουρα κάτι μάθαμε. Στον αγώνα με την Ισπανία θα γυρίσω για να πω ότι δεν ήταν καθόλου αντιπροσωπευτικό αυτό το 4-14. Καλώς ή κακώς ξεκινήσαμε με ένα ντέρμπι, ίσως αν είχαμε ξεκινήσει με ένα πιο εύκολο παιχνίδι να είχαμε πάρει λίγο τα πάνω μας να είχαμε μπει λίγο πιο ομαλά στο παγκόσμιο , δυστυχώς όμως αυτό δεν συνέβη.

Προσωπικά ήμουν σοκαρισμένη από αυτή την ήττα. Πιστεύω όμως ότι μπορούμε να σηκωθούμε. Σίγουρα αυτή η ήττα θα μας κάνει καλό, είδαμε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα, ότι θέλει πολύ δουλειά, ότι πρέπει σε κάθε παιχνίδι να δίνεις το 100%, ότι πρέπει σε κάθε παιχνίδι να μπαίνεις με πάθος με θέληση και να τα δίνεις όλα , κι αν χάσεις δεκτό και μας ταρακούνησε πάρα πολύ.

Τα δυο παιχνίδια το σημερινό και το μεθαυριανό με το Καζακστάν θα είναι μια καλή προετοιμασία για τη συνέχεια, θα μας βοηθήσουν να ανέβουμε ψυχολογικά γιατί μετά από αυτή την ήττα-που επαναλαμβάνω δεν είναι αντιπροσωπευτική των δυνατοτήτων των δυο ομάδων-χρειαζόμαστε μια ψυχολογική τόνωση. Αν ανέβει η ψυχολογία μας η ομάδα μπορεί να πετύχει πολλά στο παγκόσμιο και να φτάσει ψηλά. Μπροστά μας έχουμε ένα αγωνα νοκ άουτ για την οκτάδα με πιθανή αντίπαλο την Κίνα. Δε θα τον χαρακτήριζα εύκολο , θα μπορούσε να ήταν και πιο εύκολος , θα τον χαρακτήριζα βατό. Είναι ένα παιχνίδι που αν δείξουμε την απαραίτητη σοβαρότητα η ομάδα μας δεν χάνει ποτέ. Αν δεν μπεις με τη θέληση και το πάθος για νίκη θα έχεις πρόβλημα», ανέφερε η Άλκηστις Αβραμίδου.

Καλλιτεχνική κολύμβηση: Στην 8η θέση στον προκριματικό του ελεύθερου ντουέτου οι Πλατανιώτη/Παπάζογλου

Με την όγδοη θέση, που αποτελεί και τον αντικειμενικό τους στόχο, προκρίθηκαν οι Ευαγγελία Πλατανιώτη και Εβελίνα Παπάζογλου στον τελικό του ελεύθερου προγράμματος του ντουέτου, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Γκουανγκζού.

Το ελληνικό δίδυμο συγκέντρωσε στον προκριματικό 87,8667 βαθμούς, αφήνοντας πίσω του τις αδελφές Αλεξανδρή (86,7667β.), που εκπροσωπούν την Αυστρία και ήταν όγδοες στο τεχνικό πρόγραμμα, καθώς και τις αδελφές Τρεμπλ από τη Γαλλία (86,7333β.). Ο τελικός του αγωνίσματος θα διεξαχθεί το μεσημέρι της Πέμπτης (18/7) και στόχος των Ελληνίδων αθλητριών είναι να διατηρηθούν στην οκτάδα.

Την πρώτη θέση του προκριματικού πήραν – φυσικά – οι Ρωσίδες Σβετλάνα Κολεσνιτσένκο και Σβετλάνα Ρομάσινα με 96,6667β., με δεύτερες τις Κινέζες Σουετσέν Χουάνγκ και Γουενγιάν Σουν (94,5333β.) και τρίτες τις Ουκρανές Αναστασία Σάβτσουκ και Μάρτα Φιέντινα (93,1333β.).

2019 FINA World Championships : An Alternative view in Black & White #FINAGWANGJU2019 #AFP pic.twitter.com/tccCmhNaBO

AFP Photo (@AFPphoto) 16 Ιουλίου 2019

Την 7η θέση όπως το 2013 και το 2017 κατέλαβε η Ευαγγελία Πλατανιώτη στον τελικό του τεχνικού προγράμματος του σόλο το 1ου τελικού στα αγωνίσματα της Καλλιτεχνικής κολύμβησης στο 18ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γκουανγκζού.

Την 7η θέση όπως  το 2013 και το 2017 κατέλαβε η Ευαγγελία Πλατανιώτη στον τελικό του τεχνικού προγράμματος του σόλο το 1ουτελικού στα αγωνίσματα της Καλλιτεχνικής κολύμβησης στο 18οΠαγκόσμιο πρωτάθλημα της Γκουανζού. Μπράβο Ευαγγελία #FINA #TeamHellas #hellenicolympic pic.twitter.com/a8DrLTgZdc

— Ηellenic Olympic (@HellenicOlympic) 13 Ιουλίου 2019

Κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας- Άγγιξε το όνειρο ο Κυνηγάκης στα 10 χλμ. Έχασε στο φινάλε την πρόκριση για το Τόκιο

Άγγιξε το όνειρο της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο ο Θανάσης Κυνηγάκης αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.

Ο αθλητής του Βαγγέλη Κοζομπόλη στον πρώτο τελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος της καριέρας του στα 10 χλμ. ανοιχτής κολύμβησης στο Ocean Park της Γεοσού (περίπου 130χλμ. από την Γκουανζού) τερμάτισε 13οςσε 1 ώρα 48 λεπτά και 15 δεύτερα μένοντας για μόλις 10 δευτερόλεπτα εκτός της πρώτης δεκάδας που σφράγιζε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες την επόμενη χρονιά στο Τόκιο.

Ο Κυνηγάκης ξεκίνησε πολύ δυναμικά την κούρσα που είχε γρήγορο ρυθμό από τα πρώτα κιόλας μέτρα της. Στα πρώτα χιλιόμετρα ήταν στους πέντε προπορευόμενους ενώ παρουσιάστηκε ιδιαίτερα σταθερός σε όλο τον αγώνα όπου βρισκόταν από την 10ηώς την 20ηθέση σύμφωνα με τα περάσματά του.

Στα τελευταία 2.000μ. από την 16ηθέση ανέβαινε σταθερά για να φτάσει στην 11ηστα 500 πριν τον τερματισμό και να είναι στην κόψη του ξυραφιού. Εκεί που η εμπειρία μίλησε τελικά από τους αντιπάλους του οι οποίοι σε ένα πολύ απαιτητικό τερματισμό που στο μεγαλύτερο μέρος του κρίθηκε στο φωτο φινις ο έλληνας κολυμβητής δεν μπόρεσε να χτυπήσει 10ος την πλακέτα τερματισμού με αποτέλεσμα να μείνει εκτός πρόκρισης.

Την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο κέρδισε μετά από μεγάλη μάχη ο Γερμανός Φλόριαν Βέλμπρουκ που τερμάτισε σε 1.47.55 ενώ σχεδόν μαζί του στον τερματισμό έπεσε ο Γάλλος Ολιβιέ που έκανε 1.47.56. Την Τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο επίσης Γερμανός Μούφελς με 1.47.57.

Η πρώτη δεκάδα των 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα ανδρών:

1. Φλόριαν Βέλμπροκ (Γερμανία) 1ωρ.47:55.9
2. Μαρκ-Αντουάν Ολιβιέ (Γαλλία) 1ωρ.47:56.1
3. Ρομπ Μούφελς (Γερμανία) 1ωρ.47:57.4
4. Κριστόφ Ρασόβσκι (Ουγγαρία) 1ωρ.47:59.5
5. Τζόρνταν Ουιλιμόβσκι (ΗΠΑ) 1ωρ.48:01.0
6. Γκρεγκόριο Παλτρινιέρι (Ιταλία) 1ωρ.48:01.0
7. Φέρι Βέερτμαν (Ολλανδία) 1ωρ.48:01.9
8. Αλμπέρτο Μαρτίνεθ (Ισπανία) 1ωρ.48:02.2
9. Μάριο Σάντζουλο (Ιταλία) 1ωρ.48:04.7
10. Νταβίντ Ομπρί (Γαλλία) 1ωρ.48:05.1
….
13. Θανάσης Κυνηγάκης (ΕΛΛΑΔΑ) 1ωρ.48:15.4

Αναφερόμενος στην κούρσα του Κυνηγάκη ο ομοσπονδιακός προπονητής Νίκος Γέμελος τόνισε: «Ήταν πάρα πολύ καλός, έκανε κάποια λαθάκια που του στέρησαν την 10άδα και την πρόκριση . Μην ξεχνάμε ότι ήταν η πρώτη του εμπειρία από παγκόσμιο πρωτάθλημα και τόσο ανταγωνιστικό αγώνα. Έχει όμως όλο το μέλλον μπροστά του και πιστεύουμε ότι θα πάρει άνετα την πρόκριση για το Τόκιο από το προολυμπιακό στη Φουκουόκα. Ήταν μια πολύ γρήγορη και δυνατή κούρσα.

Ο Θανάσης έμεινε στο γκρουπ των πρωτοπόρων, διαχειρίστηκε πολύ καλά τον αγώνα από μόνος του και βρισκόταν κοντά στην 10άδα μέχρι τα τελευταία μέτρα . ίσως έκανε το τελικό σπριντ λίγο νωρίτερα από ότι έπρεπε με αποτέλεσμα να μείνει από δυνάμεις στο τερματισμό και να χάσει για λίγα δευτερόλεπτα τον στόχο».

Waiting for the official results but this is THE MOMENT!

Keywords
Τυχαία Θέματα