Γκρίνιες στη ΝΔ από τη στήριξη Μεϊμαράκη σε Παπαδημούλη

Νέο εσωκομματικό μέτωπο έχει ανοίξει στη Νέα Δημοκρατία με αφορμή τη φερόμενη στήριξη που έδωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στον Δημήτρη Παπαδημούλη, ώστε ο τελευταίος να εκλεγεί αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εισηγήθηκε να ψηφιστεί ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς ως αντιπρόεδρος, τη στιγμή που η επίσημη θέση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ήταν άλλη. Ο ίδιος ο Μάνφρεντ Βέμπερ μάλιστα είχε φροντίσει στη λίστα

που εξέδωσε, να μην συμπεριλαμβάνεται ο έλληνας ευρωβουλευτής. Όχι μόνο γιατί τον είχε προτείνει η Ευρωπαϊκή Αριστερά, αλλά ενδεχομένως και για προσωπικούς λόγους.

Κάτι τέτοιο προκάλεσε άμεσες αντιδράσεις, με την ευρωβουλευτίνα της ΝΔ, Ελίζα Βόζενμπεργκ να διαψεύδει με ένα tweet της το ότι αποφασίστηκε κάτι τέτοιο. «Διευκρινίζω προς άρση κάθε παρεξήγησης. Ποτέ δεν αποφασίστηκε από την ομάδα Ευρωβουλευτών της ΝΔ η στήριξη του κ. Παπαδημούλη για την Αντιπροεδρία του Ε.Κ. Πρόκειται περί παραπληροφόρησης! Τέλεια κ παύλα!», έγραψε στο tweet.

Διευκρινίζω προς άρση κάθε παρεξήγησης. Ποτέ δεν αποφασίστηκε από την ομάδα Ευρωβουλευτων της ΝΔ η στήριξη του κ. Παπαδημουλη για την Αντιπροεδρία του Ε.Κ. Πρόκειται περί παραπληροφόρησης! Τέλεια κ παύλα!

— Eliza Vozemberg MEP (@vozemberg) 16 Ιουλίου 2019

Αν και ήμουν σαφής στην προηγούμενη ανάρτησή μου, δεν ψήφισα τον κύριο Παπαδημούλη. Συστηματικά και σκόπιμα προσβάλλει τη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνησή μας.

— Eliza Vozemberg MEP (@vozemberg) 16 Ιουλίου 2019

Και η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου έκανε ένα tweet λίγο μετά, διαψεύδοντας κατηγορηματικά ότι ψήφισε τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν ψήφισα τον Δημήτρη Παπαδημούλη για Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ!!!

— Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου (@AnnaAsimakopoul) 16 Ιουλίου 2019

Από κει και πέρα όμως, και ο φιλο-ΝΔ Τύπος δίνει το στίγμα, με μέσα που στηρίζουν τη μητσοτακική πτέρυγα να προχωρούν σε ιδιαίτερα οξείς χαρακτηρισμούς κατά του πρώην προέδρου για την επιλογή του αυτή, και από την άλλη μέσα που πρόσκεινται στην καραμανλική πτέρυγα, να υπερθεματίζουν την απόφαση.

Keywords
Τυχαία Θέματα