Παγκόσμιο Υγρού Στίβου: Πήρε τη 2η θέση στον όμιλό της η εθνική πόλο Γυναικών, 13-7 το Καζακστάν (video)

Με επιτυχίες για τα ελληνικά χρώματα συνεχίστηκαν οι αγώνες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Γκουανγκζού στη Νότια Κορέα. Η Εθνική Γυναικών στο πόλο διπλασίασε τις νίκες, επικρατώντας με 13-7 του Καζακστάν. Πήρε τη 2η θέση στον όμιλό της. Η εθνική ομάδα της καλλιτεχνικής κολύμβησης προκρίθηκε ως έκτη στον τελικό του κόμπο.

Στο πόλο, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των γυναικών εξασφάλισε τη δεύτερη θέση στο γ’ όμιλο και περιμένει τον αντίπαλό του στο χιαστί, που πιθανότατα θα είναι

η Κίνα, με στόχο την πρόκριση στις οκτώ καλύτερες ομάδες του κόσμου.

Εκεί, εφόσον προκριθεί, θα βρεθεί αντιμέτωπη με την πανίσχυρη ομάδα των ΗΠΑ που αποτελεί και το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης.

Η Εθνική έλεγξε από την αρχή τον ρυθμό του αγώνα κι έφτασε να προηγείται με 9-2, με πολύ καλή άμυνα κι εναλλακτικές λύσεις στην επίθεση. Στις αρχές του τρίτου οκταλέπτου οι Καζάκες έτρεξαν σερί 4-0 μειώνοντας σε 9-6, αλλά η Ελλάδα αντέδρασε κι έφτασε στην άνετη νίκη.

Στο άλλο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής του ομίλου η Ισπανία έκανε το 3/3, επικρατώντας με 19-6 της Κούβας και πήρε την πρωτιά και το απευθείας εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Η σύνθεση της Εθνικής: Σταματοπούλου, Τσουκαλά, Μπενέκου, Ελευθεριάδου 2, Πάτρα, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 2, Χυδηριώτη 2, Κώτσια 1, Νίνου Ειρ. 2, Πλευρίτου Ελ., Ξενάκη 3, Κοτσιώνη.

****

Η εθνική ομάδα της καλλιτεχνικής κολύμβησης προκρίθηκε ως έκτη στον τελικό του κόμπο, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται στη Γκουανγκζού της Νότιας Κορέας.

Τα κορίτσια της Ναταλίας Τσερνέκα (Βασιλική Κοφίδη, Εβελίνα Παπάζογλου, Ευαγγελία Πλατανιώτη, Αναστασία Κουτσελίνη, Βιολέτα Ζουζούνη, Όλγα Κουργιαντάκη, Ελένη Φραγκάκη, Κρυσταλένια Γιαλαμά, Γεωργία Βασιλοπούλου, Δανάη Καριώρη), συγκέντρωσαν 88.1333 βαθμούς, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση.

Να σημειωθεί ότι αν η ελληνική ομάδα υπερασπιστεί την έκτη θέση στον τελικό, θα σημειώσει το καλύτερο πλασάρισμα της ελληνικής καλλιτεχνικής κολύμβησης στη διοργάνωση.

Με την καλύτερη βαθμολογία πέρασε η Ρωσία (96.5667 βαθμούς), ενώ ακολούθησαν η Κίνα με 96.000 βαθμούς και η Ουκρανία με 94.3333 βαθμούς.

Πόλο: Ισόπαλη με Μαυροβούνιο η εθνική ανδρών

Η εθνική ανδρών αναδείχθηκε ισόπαλη 10-10 με το Μαυροβούνιο την Τετάρτη (17/07), στο δεύτερο αγώνα της στη φάση των ομίλων. Πλέον, η πρώτη θέση του ομίλου και η απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά θα κριθεί στην αναμέτρηση της τελευταίας αγωνιστικής (Παρασκευή 19/7, 10:30 ώρα Ελλάδας) απέναντι στην Σερβία. Αν η Ελλάδα νικήσει, θα είναι πρώτη.

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε σχετικά καλά αλλά στη συνέχεια έκανε αρκετά λάθη και έχασε τη συγκέντρωσή της, ενώ δέχτηκε τρία εύκολα γκολ σε κόντρα και βρέθηκε να χάνει με 4-7, 5-8 και 6-9 στο τρίτο οκτάλεπτο.

Από τα μέσα του τρίτου οκτάλεπτου, όμως, μεταμορφώθηκε, έδειξε πάθος και πείσμα και όχι μόνο κατάφερε να επιστρέψει, αλλά προηγήθηκε με 10-9 χάρη στο σερί 4-0 που προήλθε κυρίως από τη βελτίωση της άμυνάς της.

Ο Αργυρόπουλος-Κανακάκης ισοφάρισε σε 9-9, ενώ κέρδισε πέναλτι, στο οποίο ευστόχησε ο Γούνας δίνοντας προβάδισμα (10-9) για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μετά από την πρώτη περίοδο.

Το Μαυροβούνιο έχασε δύο ευκαιρίες σε παίκτη παραπάνω, με τον Γαλανίδη να λέει «όχι», ο Λάζοβιτς απέκρουσε το σουτ του Γούνα με αριθμητικό πλεονέκτημα της Εθνικής και ο Ίβοβιτς ισοφάρισε σε 10-10 (3:23 πριν το τέλος), σε φάση που δέχθηκαν αποβολές οι Μουρίκης και Φουντούλης.

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης οι άμυνες έγιναν πιο σκληρές, με τις δύο ομάδες να χάνουν από μία μεγάλη ευκαιρία με τους φουνταριστούς τους (Μούρισιτς – Μουρίκη). Στην τελευταία φάση ο Θοδωρής Βλάχος είχε κρατήσει τάιμ άουτ, όμως το σουτ του Φουντούλη απέκρουσε ο Λάζοβιτς.

Η Εθνική έπαιξε με τους: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης 2, Παπαναστασίου 1, Φουντούλης, Καπότσης, Δερβίσης 1, Αργυρόπουλος-Κανακάκης 2, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Γούνας 2, Βλαχόπουλος, Γαλανίδης.

Έβδομη στον τελικό του ελεύθερου σόλο η Πλατανιώτη

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη πραγματοποίησε ακόμα μία πολύ καλή εμφάνιση. Αυτή τη φορά στον τελικό του ελεύθερου προγράμματος του σόλο την Τετάρτη (17/07). Η ελληνίδα αθλήτρια συγκέντρωσε 88.6667 βαθμούς και κατετάγη έβδομη στην τελική κατάταξη.

Το χρυσό μετάλλιο κατάκτησε η Ρωσίδα Σβετλάνα Ρομασίνα με 97,1333 βαθμούς, ενώ την τριάδα που ανέβηκε στο βάθρο συμπλήρωσαν, η Ισπανίδα, Όνα Καρμπονέλ με 94,5667 βαθμούς και η Γιούκικο Ινούι από την Ιαπωνία με 93,2000 βαθμούς.

Η Αραούζου 19η στα 5 χλμ Open Water

Τη 19η θέση κατέλαβε η Κέλλυ Αραούζου στο αγώνισμα των 5 χιλιομέτρων του Open Water την Τετάρτη (17/07). Η ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέγραψε επίδοση 58:17.20. Το χρυσό μετάλλιο κατάκτησε η Βραζιλιάνα Άνα-Μαρκέλα Κούνια με επίδοση 57:56.00, ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε η Γαλλίδα Ορελί Μουλέρ (2η) με 57:57.00 και η Χάνα Μούρ (3η) από τις ΗΠΑ, με 57:58.00.

Στον τελικό του ελεύθερου ομαδικού η Ελλάδα

Την έκτη πρόκριση σε ισάριθμα αγωνίσματα σημείωσε η ελληνική αποστολή της καλλιτεχνικής κολύμβησης, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Νότιας Κορέας την Τετάρτη (17/07).

Η Εθνική ομάδα, αποτελούμενη από την Αναστασία Κουτσελίνη, την Κρυσταλένια Γιαλαμά, την Ελένη Φραγκάκη, τη Μαρία Καραπαναγιώτου, τη Βιολέτα Ζουζούνη, την Εβελίνα Παπάζογλου, τη Γεωργία Βασιλοπούλου και την Ευαγγελία Πλατανιώτη, πήρε το εισιτήριο για τον τελικό στο ελεύθερο ομαδικό, καταλαμβάνοντας την 8η θέση με 87.8000 βαθμούς.

Την καλύτερη επίδοση στον προκριματικό γύρο είχε η Ρωσία (1η) με 97.7667 βαθμούς, δεύτερη ήταν η Κίνα με 95.7667 βαθμούς, και ως τρίτη προκρίθηκε η Ουκρανία με 93.9667 βαθμούς.

(πληροφορίες από naftemporiki.gr/ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Φωτογραφία: koe.org.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα