Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης: Στους τελικούς Μιλλούση και Ξουλόγη (video)

Στον τελικό προκρίθηκαν η Βασιλική Μιλλούση και η Ιωάννα Ξουλόγη κατά την 2η ημέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου ενόργανης γυμναστικής, που διεξάγεται στο Μπακού, μετά τη χθεσινή πρόκριση των Πετρούνια, Κωνσταντινίδη στους κρίκους και της Αφράτη στο άλμα.

Η Μιλλούση εκτέλεσε με επιτυχία το πρόγραμμά της στον προκριματικό της δοκού ισορροπίας, συγκέντρωσε 13,133 βαθμούς, που ήταν η 4η καλύτερη βαθμολογία, και πέρασε με άνεση στον τελικό της Κυριακής. Πιο πάνω από την Μιλλούση κατετάγησαν η σπουδαία ρουμάνα Ολυμπιονίκης, Καταλίνα

Πόνορ, με 14,233β., η Αυστραλή Έμα Νέντοφ με 13,266β. και η Κινέζα Τσενγιού Γουανγκ με 13,200β.

Αντίθετα, στο ίδιο όργανο, δεν κατάφερε να προκριθεί η Ιωάννα Ξουλόγη, η οποία έμεινε στην 10η θέση του προκριματικού με 11,966β. Ωστόσο η ελληνίδα γυμνάστρια κατάφερε να περάσει στον τελικό των ασκήσεων εδάφους, όπου συγκέντρωσε 12,200β. και προκρίθηκε ως 6η. Στο ίδιο αγώνισμα συμμετείχε και η Αργυρώ Αφράτη, η οποία κατέλαβε την 14η θέση με 11,533β. και αποκλείστηκε. Την υψηλότερη βαθμολογία συγκέντρωσε και εδώ η Καταλίνα Πόνορ (13,233β.).

Από τους τελικούς αποκλείστηκαν οι τρεις άνδρες που αγωνίστηκαν στους σημερινούς προκριματικούς και συγκεκριμένα στο μονόζυγο ο Νίκος Ηλιόπουλος (12,066β.) και στον πλάγιο ίππο ο Γιώργος Χατζηευσταθίου (13,100β.) και ο Αντώνης Τανταλίδης (10,433β.).

Το πρόγραμμα των τελικών και οι ελληνικές συμμετοχές:

Σάββατο 18 Μαρτίου
Άνδρες: Έδαφος, Δίζυγο, Κρίκοι (Πετρούνιας, Κωνσταντινίδης)
Γυναίκες: Άλμα (Αφράτη), Ασύμμετροι ζυγοί

Κυριακή 19 Μαρτίου
Άνδρες: Άλμα, Πλάγιος ίππος, Μονόζυγο
Γυναίκες: Δοκός ισορροπίας (Μιλλούση), Έδαφος (Ξουλόγη)

Δείτε την προσπάθεια της Ξουλόγη:

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα