Bild: Η πίεση από τον Ομπάμα στο Βερολίνο για να διασωθεί η Ελλάδα ήταν ασφυκτική

Ο Ομπάμα ζητούσε από το Βερολίνο να συμφωνεί σε όλο και περισσότερα πακέτα διάσωσηςΣτην κρίση του ευρώ οι άνθρωποι του Ομπάμα ασκούσαν ασφυκτική πίεση στο Βερολίνο να μην αφήσει την Ελλάδα να αποτύχει

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild ένας Γερμανός διπλωμάτης αποκαλύπτει πως ο Μπάρακ Ομπάμα όσο ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ

ασκούσε «ασφυκτικές» πιέσεις προς το Βερολίνο σχετικά με τη διάσωση της Ελλάδας.

«Η πίεση προς το Βερολίνο για να διασωθεί η Ελλάδα ήταν ασφυκτική», είπε χαρακτηριστικά ο διπλωμάτης.

«Στην κρίση του ευρώ οι άνθρωποι του Ομπάμα ασκούσαν ασφυκτική πίεση στο Βερολίνο να μην αφήσει την Ελλάδα να αποτύχει. Ζητούσε (σ.σ. από τη Γερμανία) να συμφωνεί σε όλο και περισσότερα πακέτα διάσωσης – υπό το φόβο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης» συνέχισε.

Ο Γερμανός διπλωμάτης μίλησε στην εφημερίδα ενόψει της συνάντησης που πρόκειται να έχει σήμερα το απόγευμα η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

«Ο Ομπάμα ήταν ένας πρόεδρος που ασκούσε μεγαλύτερη πίεση στους φίλους της Αμερικής παρά στους αντιπάλους της. Και τώρα Tραμπ. Μια συνάντηση που είναι εξίσου σημαντική για την καγκελάριο και τον πρόεδρο των ΗΠΑ» τονίζει ο Γερμανός διπλωμάτης.

«Στην Ευρώπη, μπορείτε πάντα να νομίζετε ότι ενδιαφερόμαστε μόνο για την εσωτερική πολιτική αλλά ισχύει το αντίθετο. Στις ΗΠΑ ανησυούμε για την αστάθεια στην Ευρώπη και την άνοδο των λαϊκιστών» αναφέρει στην Bild πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών Αμερικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα