Πάει για… μόνιμος ο Σόλσκιερ στη Γιουνάϊτεντ – Μεγάλη πρόταση της Αλ Αΐν για τον Μιλόγεβιτς

Αν και επίσημα στοιχεία δεν τηρούνται, ο Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ, πρέπει να είναι ο πλέον επιτυχημένος «υπηρεσιακός» προπονητής στην ιστορία. Με απολογισμό δέκα νίκες και μία ισοπαλία σε ένδεκα αναμετρήσεις, ο Νορβηγός τεχνικός έφερε νέο αέρα στο Ολντ Τράφορντ και οδηγεί την αγαπημένη του ομάδα από επιτυχία σε επιτυχία.

Και όπως είναι φυσικό, οι ιδιοκτήτες των «κόκκινων διαβόλων» δεν έχουν απολύτως κανέναν λόγο να ψάξουν για αντικαταστάτη του «υπηρεσιακού» τεχνικού της ομάδας. Οπως μάλιστα, αναφέρει η εφημερίδα «The Sun», η οικογένεια Γκλέϊζερ, έχει αποφασίσει να «δώσει τα

κλειδιά» της ομάδας στον Σόλσκιερ, κάτι που αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι το τέλος της περιόδου.

Σε μία χρονιά που έμοιαζε χαμένη, ο Σόλσκιερ αντικατέστησε τον Ζοσέ Μουρίνιο και ο πρώτος στόχος που έθεσε ήταν οι παίκτες του να περνούν καλά μέσα στο γήπεδο και να απολαμβάνουν το παιχνίδι. Από τα πρώτα κιόλας ματς υπό τις οδηγίες του, οι παίκτες της Γιουνάϊτεντ έκαναν πράξη την απαίτηση του Νορβηγού και η ιστορική ομάδα παίζει καλό ποδόσφαιρο, συνδυάζοντας και τα αποτελέσματα.

Η Γιουνάϊτεντ, είναι πλέον βασική διεκδικήτρια μίας θέσης για το νέο Champions League, ενώ -σε συνδυασμό με την αγωνιστική πτώση της Παρί σεν Ζερμέν και την απώλεια των τραυματιών Νεϊμάρ και Καβάνι- είναι το λογικό φαβορί για να προκριθεί στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

****
Μεγάλη πρόταση έχει καταθέσει η Αλ Αΐν για να προσλάβει ως τεχνικό τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Η αποχώρηση του κροάτη κόουτς, Ζόραν Μάμιτς, για την Αλ Χιλάλ, ανάγκασε την πρωταθλήτρια των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, στην οποία αγωνίζεται ο Μάρκους Μπεργκ, να στραφεί στον σέρβο τεχνικό του Ερυθρού Αστέρα.

Προτείνουν μάλιστα στον 48χρονο κόουτς, γνωστό στην Ελλάδα από τη θητεία του στον Πανιώνιο, τριετές συμβόλαιο συνεργασίας, αντί δέκα εκατ. ευρώ, ενώ δίνουν και δύο εκατ. ευρώ στην ομάδα του Βελιγραδίου για να «σπάσουν» το συμβόλαιο του, το οποίο λήγει το καλοκαίρι του 2020.

****
Συνεχίζεται το εμπορικό «άνοιγμα» της Μπάγερν Μονάχου στην ασιατική αγορά. Ετσι μετά τη συμφωνία με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ιαπωνίας το Μάιο του 2018, η διάσημη γερμανική ομάδα ανακοίνωσε τη συμφωνία της και με την αντίστοιχη ομοσπονδία της Νότιας Κορέας. Στη συμφωνία περιλαμβάνεται η ίδρυση ακαδημίας ποδοσφαίρου στη Σεούλ, στην οποία ειδικοί της Μπάγερν θ’ αναλάβουν ν’ αποκαλύψουν τα μυστικά της μπάλας στα νέα ταλέντα της ασιατικής χώρας.

Bayern Munchen Resmi Jalin Kerja Sama dengan PSSI-nya Korea Selatan https://t.co/dk6M6TSEih via @indosportdotcom

— Theresia Simanjuntak (@EsiJuntak) 11 Φεβρουαρίου 2019

Επίσης η ομάδα του Μονάχου αναλαμβάνει να εκπαιδεύσει νεαρούς προπονητές, που θα προτείνει η ομοσπονδία της Νότιας Κορέας, αλλά και τη διεξαγωγή φιλικών αγώνων. «Το ποδόσφαιρο της Νότιας Κορέας έχει πολλά ταλέντα και με τη βοήθεια και την τεχνογνωσία της Μπάγερν Μονάχου, πιστεύω πως θα έχουν την ευκαιρία ν’ αξιοποιηθούν καλύτερα», τόνισε σχετικά ο πρόεδρος της πρωταθλήτριας Γερμανίας, Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε. Συνολικά η Μπάγερν έχει σκοπό να ιδρύσει σχολές, εκτός της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας, σε Ταϊλάνδη, Κίνα και ΗΠΑ.

#FCBayern und südkoreanischer Fußballverband #KFA vereinbaren Partnerschaft.

Keywords
Τυχαία Θέματα