Όταν παίζουν… μπάλα και τα χρήματα – Στην Αγγλία προσφέρουν… χρυσάφι τα τηλεοπτικά δικαιώματα

Στο χώρο του ποδοσφαίρου… παίζουν μπάλα και τα χρήματα και ειδικά στην Αγγλία προσφέρει… χρυσάφι σε ομοσπονδίες και συλλόγους η παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Η ομοσπονδία υπέγραψε, μάλιστα, πριν από μερικές εβδομάδες «χρυσό» deal με τον όμιλο «BT».

Την ίδια ώρα, η UEFA εξετάζει φόρο πολυτελεία στις ομάδες με υπέρογκα έξοδα. Στη Γεωργία τα χρήματα από το Nations League δίνονται σε ιδρύματα για παιδιά με καρκίνο…

Στην

Αγγλία τόσο οι σύλλογοι όσο και η Ομοσπονδία έχουν κάνει τα… πάντα για να προστατέψουν και να προωθούν το προϊόν που λέγεται «ποδόσφαιρο» στην καλύτερη μορφή και έτσι έχουν πολλά οφέλη.

Στο πλαίσιο αυτό ση σύναψη πενταετούς συμφωνίας με κορυφαίο τηλεπικοινωνιακό όμιλο της Βρετανίας, τον «BT», ανακοίνωσε η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας. Το χορηγικό «deal» θα περιλαμβάνει όλες τις εθνικές ομάδες της χώρας, αλλά και το θρυλικό «Γουέμπλεϊ».

According to UK newspaper The Daily Telegraph, the combined deal is worth about £10m (€11.2m/$12.6m) per year. #TheFA #Wembley #BT #Sponsorship https://t.co/SHl4f4Wm5V

— chris rodwell (@iamchrisrodwell) 5 Ιουνίου 2019

Οικονομικές λεπτομέρειες δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, αλλά το «BBC» ανέφερε ότι η συμφωνία ανέρχεται στα 50 εκ. λίρες (63.33 εκ. δολάρια) για κάθε περίοδο. «Αυτή είναι μια καλή αρχή για μια συναρπαστική εβδομάδα για το ποδόσφαιρο της Αγγλίας, με τις «Λέαινες» (εθνική γυναικών) να ξεκινούν τη μάχη του Παγκοσμίου Κυπέλλου και τα «Τρία Λιοντάρια» αυτή στους τελικούς του UEFA Nations League» δήλωσε ο εμπορικός επικεφαλής της FA, Μαρκ Μπάλινγκχαμ. Το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της «BT«, «EE», θα συνεχίσει ως κύριος χορηγός του Γουέμπλεϊ.

Η προηγούμενη επταετής συνεργασία της FA με την κατασκευάστρια εταιρεία αυτοκινήτων «Vauxhall» έληξε μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018.

The FA announces a five-year sponsorship deal worth around £50m with BT

Keywords
Τυχαία Θέματα