Αμφιλεγόμενη πρόταση από Μπακογιάννη: Να επιστρέψει ο Τσίπρας τους εννέα Τούρκους (video)

«Ο Τσίπρας έπρεπε να έχει στείλει πίσω στην Τουρκία τους εννέα Τούρκους τρομοκράτες» δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη στον ΣΚΑΙ, η οποία ξεκαθάρισε ότι δεν το «λέω στη λογική του ανατολίτικου παζαριού», αναφερόμενη στους Τούρκους που είχαν συλληφθεί στην Αθήνα

τον Νοέμβριο του 2017.

Σε ερώτηση για το τι διαφορετικό θα έκανε αν ήταν στη θέση του Τσίπρα, όσον αφορά την υπόθεση των δύο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη, αφού χαρακτήρισε «προκλητική» τη στάση του Ερντογάν, τόνισε «δεν θα δεχόμουν ποτέ τον συμψηφισμό των δύο υποθέσεων (έλληνες στρατιωτικοί – 8 τούρκοι αξιωματικοί). Αλλά όταν μία χώρα έχει στο έδαφός της ανθρώπους που, κατά δήλωση της δικής μας χώρας, ήθελαν να δολοφονήσουν τον τούρκο πρόεδρο, έπρεπε να τους είχες στείλει πίσω. Αν αυτοί είχαν στη χώρα τους έναν άνθρωπο που ήθελε να δολοφονήσει τον Τσίπρα, δεν θα ζητούσαμε να επιστρέψει στην Ελλάδα και να δικαστεί;».

Τόνισε πάντως ότι ορθά ο κ Τσίπρας δεν δέχθηκε τον συμψηφισμό των υποθέσεων, παρότι η πλευρά Ερντογάν επιμένει ότι το ελικόπτερό τους ήταν εκείνο που επιτέθηκε εναντίον του ιδίου και της οικογενείας του.

«Ο Καμμένος έχει διαβεί τον Ρουβίκωνα της γελοιότητας», είπε για τον υπουργό Άμυνας, απαντώντας σε όσα την κατηγόρησαν με αφορμή την παρουσία της στην τελετή ορκωμοσίας του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε ότι είχε ενημερώσει ότι αποδέχτηκε την πρόσκληση του τούρκου προέδρου: «Από την αρχή ενημερώθηκε ο έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα και ήταν παρών καθ όλη τη διάρκεια της παρουσίας μου εκεί». «Αν μπορείς να βάλεις ένα λιθαράκι προς την κατεύθυνση να στηρίξεις το αίτημα απελυεθέρωσης των δύο ελλήνων στρατιωτικών, οφείλεις να το κάνεις», πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στην παρουσία της ελληνικής κυβέρνησης στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, τόνισε: «Η εικόνα τριών ανθρώπων (σ.σ: Τσίπρας, Κοτζιάς, Καμμένος) με διαφορετικές θέσεις ήταν το ευτράπελο της συνόδου».

Keywords
Τυχαία Θέματα