Οριστικό deal του Γιώργου Δώνη με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ – «Συμφωνία Ερυθρού Αστέρα – Μακέντα»

Στο Ισραήλ και τη Μακάμπι Τελ Αβίβ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Γιώργος Δώνης, οριστική η συμφωνία των δύο πλευρών. Πάει στον Ερυθρό Αστέρα ο Φεντερίκο Μακέντα.

Μετά από δύο χρόνια στον Παναθηναϊκό, ο 50χρονος προπονητής δεν άργησε να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ο έλληνας τεχνικός μαζί με το επιτελείο που τον ακολουθεί πάντα, θα δουλέψουν στο Ισραήλ από την ερχόμενη σεζόν. Πιο συγκεκριμένα στην Πρωταθλήτρια της χώρας, Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού

θα αντικαταστήσει τον Βλάνταν Ίβιτς στον πάγκο της Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία έχει έλληνα προπονητή και στο μπάσκετ, τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

Reports out of Greece indicate that Maccabi Tel Aviv FC have a new coach and it’s Giorgos Donis who last managed Panathinaikos https://t.co/JPUx9WEN9W

Sports Rabbi (@thesportsrabbi) August 7, 2020

Σύμφωνα με το «sport24.gr», ο Γιώργος Δώνης και το τιμ του θα εισπράττουν καθαρά πάνω από 1 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ ο έλληνας τεχνικός φέρεται να εξασφάλισε και το απαραίτητο μεταγραφικό μπάτζετ.

Το «τρένο» θα επιστρέψει με αυτό τον τρόπο στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις (Champions League). Παράλληλα, γίνεται αυτός που θα αντικαταστήσει τον Βλάνταν Ίβιτς ο οποίος τα τελευταία χρόνια κάθισε στον πάγκο της «ομάδας του λαού» με ιδιαίτερη επιτυχία.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ, γίνεται η 10η ομάδα στην καριέρα του Γιώργου Δώνη ως προπονητής. Η αρχή έγινε με τον Ηλυσιακό. Από εκεί μεταπήδησε στην ΑΕΛ, πριν πάει σε ΑΕΚ, Ατρόμητο και ΠΑΟΚ. Η πρώτη του δουλειά εκτός Ελλάδας, ήταν στην Κύπρο στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ. Εν συνεχεία η Σαουδική Αραβία και η Αλ Χιλάλ ήταν ο προορισμός του, πριν πάει στην Αλ Σαρτζά. Μετά την Αραβία επέστρεψε στην Κύπρο για τον ΑΠΟΕΛ, πριν τον τελευταίο του (πριν την Μακάμπι) προορισμό, που ήταν το καλοκαίρι του 2018 ο Παναθηναϊκός.

Nadav reporting that former Panathinaikos coach Georgios Donis will be Maccabi Tel Aviv’s next coach. #MaccabiTelAviv https://t.co/3hQg4pui6v

— Daniel Karell (@DanielKarell) August 7, 2020

«Συμφωνία Ερυθρού Αστέρα – Μακέντα»

Ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του Φεντερίκο Μακέντα θα είναι ο Ερυθρός Αστέρας. Την είδηση αυτή μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης της Σερβίας, που κάνουν λόγο για οριστική συμφωνία του ιταλού επιθετικού του Παναθηναϊκού με την «Τσβέζντα» για τα επόμενα δύο χρόνια.

Οι ετήσιες αποδοχές του, σύμφωνα πάντα με τα ρεπορτάζ των γειτόνων θα φτάνουν τις 500.000 ευρώ, που με τα μπόνους συμμετοχών και στόχων μπορεί να φτάσουν και τις 700.000 ευρώ.

[#MERCATO] Accord trouvé entre Zvezda et l’attaquant Federico Macheda autour d’un salaire à 700 000 euros par an, bonus compris.

Il ne reste plus qu’à se mettre d’accord avec le Panathinaïkos sur l’indemnité du transfert.

[Mozzart Sport] pic.twitter.com/MILv0FZl00

— Fudbalski Hram (@Fudbalski_Hram) August 7, 2020

Αυτό που απομένει είναι να συναινέσει και ο Παναθηναϊκός, με τον οποίο ο Μακέντα έχει ακόμη έναν χρόνο συμβόλαιο. Οι «πράσινοι» εάν βάλουν στα ταμεία τους ένα ποσό που θα φτάνει το ένα εκ, ευρώ δεν θα πουν «όχι» στη μεταγραφή.

Ο 29χρονος επιθετικός είχε μια καλή σεζόν, σκοράροντας 12 γκολ σε 23 ματς (σ.σ. 15 συνολικά μαζί με τα γκολ στα playoffs και στο Κύπελλο).

According to Mozzartsport Crvena zvezda is close to signing former Manchester United striker Federico Macheda.

The 28 year old is coming off a solid season for Panathinaikos & would be a welcome boost to the attack. pic.twitter.com/vpZmH3rEnc

— Serbian Football (@SerbianFooty) August 7, 2020

Keywords
Τυχαία Θέματα