Όργιο αστυνομικής βίας σε Σεπόλια και Πετράλωνα – Στον Ευαγγελισμό πατέρας διαδηλωτή (video)

Αδιανόητα είναι όσα συμβαίνουν σε διάφορες περιοχές της Αθήνας ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου με τους αστυνομικούς να προβαίνουν σε απρόκλητη βία κατά διαδηλωτών και κατοίκων, προφανώς ακολουθώντας το δόγμα Χρυσοχοΐδη περί νόμου και τάξης μετά και τις επιθέσεις στο κέντρο της Αθήνας.  

Τρανταχτά παραδείγματα τα δύο τελευταία περιστατικά σε δύο διαφορετικές γειτονιές της Αθήνας, όπου διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν την εξέγερση του Πολυτεχνείου μιας και φέτος η πορεία δεν διοργανώθηκε στο κέντρο της Αθήνας μετά την πρωτοφανή απόφαση μεταπολιτευτικά να απαγορεύσει κάθε συνάθροιση 4 και άνω ατόμων σε όλη την επικράτεια.

Σεπόλια: Πατέρας διαδηλωτή στο νοσοκομείο – Ξυλοκόπησαν την οικογένειά του

Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός μετά από ισχαιμικό επεισόδιο που υπέστη νοσηλεύεται πατέρας διαδηλωτή που συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης από αστυνομικούς στα Σεπόλια. Ο άνδρας μεταφέρθηκε λιπόθυμος στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Όλα ξεκίνησαν, όταν αστυνομικοί και συγκεκριμένα δικυκλιστές της ΕΛ.ΑΣ. κυνήγησαν τον νεαρό διαδηλωτή, ο οποίος συμμετείχε σε συγκέντρωση, μέχρι την είσοδο της πολυκατοικίας όπου διαμένει.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι οι αστυνομικοί χτύπησαν και συνέλαβαν το νεαρό, παρουσία των γονιών του που προσπάθησαν να προστατεύσουν και να υπερασπιστούν το παιδί τους. Μάλιστα μάρτυρες αναφέρουν ότι ξυλοκοπήθηκαν και αυτοί.

Ο νεαρός διαδηλωτής οδηγήθηκε στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα όπου συνεχίστηκε η ένταση με κόσμο να συγκεντρώνεται στο σημείο για να υποστηρίξει τον συλληφθέντα.

Στη συνέχεια έγινε γνωστό ότι ο πατέρας του 20χρονου νεαρού ένιωσε αδιαθεσία από την ταραχή και χρειάστηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου οι γιατροί έκριναν ότι πρέπει να γίνει εισαγωγή του στο νοσοκομείο. Τελικά ο νεαρός συλληφθείς οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με το documentonews.gr, η αδελφή του φοιτητή, ξυλοκοπήθηκε άγρια ενώ σύμφωνα με πληροφορίες παραλίγο να της σπάσουν το γόνατο. H σύλληψή της έγινε τραβώντας τη από τα μαλλιά και σέρνοντάς τη στο τμήμα όπου οι αστυνομικοί – μέσα στο ΑΤ – της έριξαν γροθιά στο κεφάλι.

Παράλληλα συνελήφθη και ένας φίλος της οικογένειας που βρισκόταν στο σημείο και διαμαρτυρήθηκε, ο οποίος δέχτηκε γροθιά στο πρόσωπο από άνδρα της ΕΛΑΣ ο οποίος φορούσε γάντι με ενίσχυση.

Παράλληλα συνελήφθη και ο φίλος του 20χρονου που τραβούσε βίντεο τη σύλληψη του φοιτητή.

Πηγές από την ΕΛΑΣ, σύμφωνα με το Έθνος, αναφέρουν ότι το περιστατικό θα διερευνηθεί σε σχέση με τη συμπεριφορά των αστυνομικών, ενώ πληροφορίες που κάνουν λόγο για άσκηση βίας στους γονείς του νεαρού, δεν επιβεβαιώνονται από την ΕΛΑΣ.

Συνέλαβαν κάτοικο στα Πετράλωνα έξω από το σπίτι του

Ένταση προκλήθηκε νωρίτερα και στα Πετράλωνα με αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ να συλλαμβάνει κάτοικο της περιοχής έξω από το σπίτι του.

Ο άνδρας, όπως καταγγέλλει η σύζυγός του, βγήκε από το σπίτι μαζί με έναν φίλο του για να δουν τι συμβαίνει, καθώς προκλήθηκε ένταση όταν οι αστυνομικοί άρχισαν να κυνηγούν νεαρούς που ήταν συγκεντρωμένοι στην πλατεία Μερκούρη.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, ο άνδρας, όπως καταγγέλλει η σύζυγός του, ήταν στο πλατύσκαλο του σπιτιού του όταν οι αστυνομικοί τους επιτέθηκαν και τους συνέλαβαν.

«Τους ρίξανε κάτω στα γόνατα, τους πέρασαν χειροπέδες, τους φωνάζαμε να τους αφήσουν και ότι είναι στο σπίτι τα ανήλικα παιδιά μας. Βγήκε όλη η γειτονιά έξω. Δεν μας έδιναν καμία σημασία και έτσι απλά τους πήρανε. Φόραγαν μάσκες (σ.σ οι συλληφθέντες), ούτε ταυτότητα δεν τους ζήτησαν, απλώς τους πήραν. Είπαν για συνωστισμό, τον συνωστισμό τον έκαναν οι ίδιοι» καταγγέλλει η σύζυγος.

Ένταση με το ΠΑΜΕ το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας

Υπενθυμίζεται ότι πολύ μεγάλη ένταση προκλήθηκε το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, συγκεκριμένα στην Πανεπιστημίου, μεταξύ της Αστυνομίας και μελών του ΠΑΜΕ που βρίσκονταν στο σημείο, μετά την πορεία του ΚΚΕ προς την Αμερικανική Πρεσβεία με τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας για τον κορονοϊό…

Έγιναν, μάλιστα, και πέντε προσαγωγές ατόμων, ενώ κάποιοι χτυπήθηκαν, ανάμεσά τους και ο βουλευτής, Θανάσης Παφίλης, όπως υποστηρίζει το ΚΚΕ.

Συγκεντρωμένοι συγκρούστηκαν με την αστυνομία και έγινε χρήση δακρυγόνων και χρήση κρότου – λάμψης. Ακολούθησαν διαμαρτυρίες των ανθρώπων του ΚΚΕ και έντονος διάλογος με τους αστυνομικούς.

Πηγή: efsyn.gr, Έθνος, documentonews.gr

Βίντεο: Μένουμε Ενεργοί – Υγεία, Συλλογικότητα, Αλληλεγγύη

Keywords
Τυχαία Θέματα